Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • 29. januar 2013 Historisk Atlas – et ABM-projekt på nettet.

  Historisk Atlas er resultatet af et omfattende ABM-samarbejde, der omfatter ca. 170 Arkiver, Biblioteker og Museer. Hver for sig bidrager de med beskrivelser af – indtil videre – ca. 5.000 historiske lokaliteter, der dækker en stigende del af Danmarkskortet. Det sker ved hjælp af tekst, fotos, kort og evt. videoer. Mange lokaliteter har også en ”litteraturfane” med links til elektronisk bestilling af supplerende litteratur om lokaliteten i http://bibliotek.dk. Indholdet i Historisk Atlas er tilgængeligt via www.historiskatlas.dk og nu også (gratis) søgbart via DBCs databrønd. Prøv selv at checke indholdet på HA. Læs mere på www.historiskatlas.dk, på bloggen http://blog.historiskatlas.dk/, hvor der også findes en indmeldelsesblanket - eller følg HA på Facebook eller Twitter.

  Læs mere
 • 25. januar 2013 'Så vær dog gode ved bøgerne, børn!'

  Børn har ikke altid lige megen forståelse for, hvordan man bør behandle bøger. Det gælder måske fortrinsvist, hvis de kommer fra hjem uden tradition for højtlæsning. I Biblioteket Sønderborgs syv børnehavebiblioteker opstår der nu og da uheldig brug af bøger. Både pædagoger og børnebibliotekarer bliver ærgerlige og kede af det, når op til flere bøger bliver afleveret som ’samlesæt’ i en bærepose. I Sønderborg har vi taget konsekvensen og med succes afholdt Bogvogterkurser i adskillige børnehaver. To børnebibliotekarer fik idéen til at udforme konceptet og afholde kurserne i børnehaverne.

  Læs mere
 • 20. januar 2013 Hvor går vi hen?

  Med en titel direkte hugget fra en Lars HUG klassiker lægges der op til debat om hvordan biblioteket fremadrettet skal håndtere den digitale materialesituation - og hvis der er et budskab i artiklen, så er det primært at vi bør tage vores beslutninger bevidst om hvilken retning vi gerne vil gå. For lige nu er der taget hul på en vej, der kan forandre biblioteket som materialecenter temmelig radikalt.

  Læs mere
 • 17. januar 2013 Bibliotekar - kend din tablet.

  Fremtidens bibliotekararbejde og biblioteksservices kræver, at alle medarbejdere har viden om og erfaring med de nyeste tablets. Den opkvalificering er Hovedbiblioteket i Aarhus og Guldborg-bibliotekerne netop gået i gang med. Kursusforløbene er forskellige ligesom de tablets, der anvendes på de respektive biblioteker. Hvis du har lyst til at vide mere, kan du se nærmere på kurserne her: Guldborgsund-bibliotekerne: http://23mobileting.org samt deres Twitter profil: https://twitter.com/23mobileting. Der kommer en engelsksproget version af Guldborgsunds projekt i samarbejde med State Library of New South Wales i Australien http://www.sl.nsw.gov.au/. Planlagt premiere er medio marts 2013. Hovedbiblioteket, Aarhus: http://tabletkursus.blogspot.dk/

  Læs mere