Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2013

 • 20. december 2013 Sammen kan vi mere – i Jussis fodspor

  ”Sammen kan vi mere” er en af overskrifterne i Brønderslev Kommunes kulturpolitik og i et samarbejdsprojekt som har kørt fra september til december har disse ord virkelig vist sit værd. Det startede som en ambitiøs ansøgning til Region Nordjylland, men da det blev til et afslag fortsatte projektet uanfægtet, ideen var for god til at forsvinde i den blå luft. Ideen var klar: En lang række kulturelle arrangementer for store og små i hele kommunen som alle havde et uhyggeligt fodspor som fællestræk. De tre måneder er gået med stor hast og det er blevet til mange uhyggelige fodspor i hele kommunen. I denne artikel er der neddyk i nogle af de over 30 forskellige events og arrangementer, som har fundet sted for store og små. Projektet blev udelukkende lavet på overskud og frivillige kræfter.

  Læs mere
 • 20. december 2013 Hvor skal man gøre af den uformelle læring?

  Hvad nu hvis bibliotekerne kan inspirere brugere til at lære ved at synliggøre bibliotekets læringsressourcer og digitale tilbud? Et projekt har forsøgt at give flere brugere spontant lyst til at deltage og lære ved at udvikle et uformelt læringsrum – et læringsrum som også er brugbart på selvbetjente biblioteker. Vi opstillede en touchskærm med en indretning, som gav mulighed for at præsentere relevante tilbud, udvalgt vha. forskellige personas. Denne blev opstillet i et miljø, som skulle fortælle hvad det er brugeren møder, og dermed hvorfor, men også hvordan de skulle prøve touchskærmen. Tilsammen – et uformelt læringsrum.

  Læs mere
 • 19. december 2013 De digitale unge - konferencetanker om unges digitale dannelse

  Midt i november susede Peter Elmelund og Gitte Hansen, sammen med andre folkebibliotekarer fra det ganske land, til Vejle Bibliotek til todages-konferencen "De Digitale Unge". Centralbibliotekerne har besluttet at sætte fokus på de digitale unge i den Nationale Strategi for 2013. Hvad kendetegner målgruppen? Hvordan fanger vi dem? Kan vi kun få få kontakt til dem ved at købe os til deres "likes"? Unge har styr på gadgets og sociale medier, men mestrer de at navigere som digitale borgere på borger.dk og skat.dk? Nej, og hvad gør vi så ved det? Sammen med folkebibliotekarer fra det ganske land blev vi klogere på unge efter to dage i Vejle.

  Læs mere
 • 19. december 2013 Projekt ’IT-hjælp til mindre it-parate virksomheder’ – et menneskeligt ansigt på det offentlige

  Helsingør Kommunes Biblioteker deltager i projektet "IT-hjælp til mindre it-parate virksomheder". Projektet går ud på, at it-vejledere på bibliotekerne hjælper erhvervsdrivende med digital indberetning. Vi hjælper med at få computeren til at makke ret og "læse på skærmen" i forbindelse med f.eks. oprettelse af firma, digital postkasse eller refusion af sygedagpenge, men rådgiver ikke om lovstof.

  Læs mere
 • 17. december 2013 Reportage: Digitale tendenser fra Göteborg Bogmesse

  ”150 gange i døgnet kigger folk på deres smartphone”. Ordene får tilhørerne på Göteborgs ’Bok og Biblioteksmessan’ til at kigge forbavset op fra deres forskellige devices. Manden på scenen er Santiago De la Mora, som arbejder for Googles europæiske afdeling. Han er inviteret til at tale om Google Play Books og cloudbaserede e-bøger, og det har fyldt både de mange bænke og ståpladserne med tilhørere. Vi er på det såkaldte digitale torv på dette års messe, som blev besøgt af 96.315 mennesker, hvilket er over 3 gange så mange som sidste års danske Bogforum.

  Læs mere
 • 16. december 2013 Skammerens børn - nye fortællinger

  Fortællingen om, hvordan 16 unge mødte Lene Kaaberbøl, kom til to teaterpremierer på 14 dage, fik udgivet en antologi med fanfiktion om Skammerens datter og fik boostet deres skrivelyst.

  Læs mere
 • 12. december 2013 Anmelderklubben ruller

  Randers Bibliotek har afholdt den første Book Talk i Palles Anmelderklub, hvor børn på pallesgavebod.dk kan anmelde bøger og skrive kommentarer til hinanden. 25 elever anmeldte bøger for klassekammerater, og flere Book Talks er bestemt på vej.

  Læs mere
 • 11. december 2013 Nyt fra Læs dansk på bibliotekerne

  Odense Centralbibliotek (OC) deltager i efteråret 2013 og foråret 2014 i projekt ”Læs dansk på bibliotekerne” – et samarbejdsprojekt mellem Statsbiblioteket og otte folkebiblioteker og sprogcentre rundt om i landet. Vi har i OC udviklet et koncept for et læringsforløb, der skal gøre sprogcentrets kursister fortrolige med biblioteket og dets mange tilbud, så biblioteket fremover kan fungere som et naturligt lærings- og oplevelsessted for denne gruppe af nytilkomne primært med vestlig baggrund. Samtidig har vi igennem forløbet oplevet en styrkelse af samarbejdet mellem OC og Lærdansk Odense, som kan sikre at samarbejdet fortsætter efter projektets afslutning.

  Læs mere