Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

9

 • 26. september 2012 ”Hvem har slået Eskild ihjel??” - Innovativ mobilformidling af krimien

  Med udgangspunkt i augmented reality og lokationsbaseret teknologi udfordres den klassiske krimi som genre og sætter brugeren i centrum på en lærende, sjov og legende måde. Koldingbibliotekerne har udviklet ”Stol på Ingen!”, som er en ny app, der fungerer som en digital krimihistorie, der udspiller sig i Koldings gader i 1597. Brugere kan downloade en såkaldt Layar app til deres smartphone, søge efter ”Stol på Ingen!”, og med den kan brugerne deltage som detektiver i krimigåden ved at bevæge sig rundt til 12 historiske steder i Kolding bymidte. Med deres egen smartphone som lup finder brugerne her sporene i en mordgåde. De kan være med til at finde ud af, hvem morderen er og via en afstemningsmulighed i App’en kan de stemme på den person, som de tror, er morderen.

  Læs mere
 • 19. september 2012 Folke- og uddannelsesbibliotekarer gav en tur i høet

  Folke- og uddannelsesbibliotekernes samarbejde fik en ny drejning, da de gik sammen om en fælles indsats i forbindelse med Hjørring Kommunes event for nye studerende. Bibliotekarerne fik mulighed for at samarbejde på en ny måde og de studerende fik lejlighed til at møde deres bibliotekarer i anderledes omgivelser i gågaden.

  Læs mere
 • 17. september 2012 DATE dit bibliotek

  Hjørring Bibliotek "Goes to Hollywood" med reklamefilmen "Date dit Bibliotek". Målrettet til unge markedsføres biblioteket med en kort film om alt det, man kan score på biblioteket som bl.a. gratis internet, bedre karakter(er), kondomer samt ham/hende. Selvfølgelig er der passende rockmusik til filmen: Love Radar med The Blue Van og Nabiha

  Læs mere
 • 15. september 2012 Forskning, formidling og fernisering - erfaringer med forskningsformidling via kunstudstillinger

  På Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek er man gået anderledes til værks i formidling af fakultets forskning. Ved at lade sig inspirere af kunstudstillingen som form og genre formidles forskningen via udstillingskataloger, ferniseringer og artist talks. Et af resultaterne er brugen af japansk manga og lyden af en bambusfløjte til formidling af Asien-forskning.

  Læs mere
 • 15. september 2012 Skønlitterær inspiration og tværsektorielt samarbejde

  Kan en skønlitterær fortælling give nye vinkler på de studerendes faglige stof? Det mener Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, Københavns Universitetsbibliotek, der i det forgangne semester og på det nuværende har indgået et samarbejde med Københavns Hovedbibliotek om udlån af skønlitterære værker fra betjeningsadressen Gothersgade 140.

  Læs mere
 • 14. september 2012 'Brænd' biblioteket - tænk nyt og strategisk

  Branding, ambassadør og kernefortælling. Det var begreber, der for ti år siden ikke triggede ret meget blandt almindelige biblioteksfolk. Men verden er anderledes i dag. Vi er afhængige af, at vore bevilgende myndigheder til stadighed synes vi har noget at berige omverdenen med, og er værd at bruge penge på. At vi kan tiltrække nye brugere og udbrede kendskabet til biblioteket. Finde på nyt og i det hele taget følge med udviklingen. Derfor blev der udarbejdet en vision for Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Herefter fulgte en ny visuel identitet, en kernefortælling, ny biblioteksindretning og en markedsføringsstrategi. Med alle disse tiltag har biblioteket fået et par effektive redskaber til markedsføring.

  Læs mere
 • 13. september 2012 Samtalesalon er det nye sort

  Samtalesalonen giver et alternativ til den polemiske debatkultur og til de sociale mediers kvikke ping-pong replikker. Den er mere inviterende end konfronterende. Her kan den enkelte byde ind med sine egne holdninger i samfundsdebatten uden risiko for at blive hængt ud. Det er ikke meningen, at man skal overbevise sin samtalepartner eller søge konsensus. Tanken er, at samtalen skal åbne op for refleksion og udfordre vores vanetænkning og holdninger. Det ’nye sort’ er, at samtalesalonen er bygget op som en tre retters menu med dans. Idéen med samtalemenuen er at retterne består af tankevækkende spørgsmål, der tvinger gæsterne ud over smalltalk, vanetænkning og stereotypbekræftelse. Det må gerne være spørgsmål der bringer dig lidt ud over ”komfortzonen”.

  Læs mere
 • 12. september 2012 Dansk Naturvidenskabsfestival 2012: Alt det vi ikke ved

  Hvert år i uge 39 afholdes Dansk Naturvidenskabsfestival, som har til formål at fremme begejstringen for naturvidenskab hos børn og unge gennem arrangementer på skoler, biblioteker, virksomheder m.m. landet over. I år er festivaltemaet "Alt det vi ikke ved", og gennem det kan undervisere, bibliotekarer og erhvervsfolk finde inspiration til selv at deltage. Læs mere på www.naturvidenskabsfestival.dk.

  Læs mere