Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

8

 • 28. august 2012 Børnesikkerhed skal forklares i børnehøjde

  I efterårsferien 2012 sættes børnesikkerhed på dagsordenen med en ny udstilling, der kommer på turne på de danske hovedbiblioteker. Bag udstillingen står Sikkerhedsstyrelsen, der bl.a. samarbejder med Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet.

  Læs mere
 • 28. august 2012 Bedre biblioteker

  Når den nationale bruger- og benchmarkundersøgelse gentages i 2013 er håbet, at endnu flere biblioteker kommer med. I 2011 deltog 116 biblioteker (og 22 biblioteksvæsener) i den største biblioteksundersøgelse herhjemme, som sætter fokus på brugernes tilfredshed og benyttelsen af biblioteket.

  Læs mere
 • 15. august 2012 Rum for unge – samarbejder på tværs

  Kultur og bibliotek i Gentofte Kommune kunne, som en følge af arbejdet med en samlet ungestrategi i kommunen og på baggrund af en bevilling fra Styrelsen for Bibliotek og Medier, starte udviklingen af en åben, anonym vejledning på Gentofte Hovedbibliotek. Det er et projekt, der stikker i mange retninger. Det primære fokus er at gå de unge i kommunen i møde ved at skabe trygge og mere uformelle rammer end de eksisterende til samtaler med vejledere. Dette kan lade sig gøre ved hjælp af et samarbejde med vejledere fra Gentofte Ungdomsskole, Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU-Nord) og Jobcenter Gentofte.

  Læs mere
 • 14. august 2012 Ny musikmaterialevalgsvejledning

  I Odense Centralbibliotek er Musikafdelingen så ked af den nedlagte materialevalgsvejledning - og synes, at der mangler et alternativ i form af f.eks. en lignende musikmaterialeorientering - at vi har besluttet at udbyde servicen alene, hvis der er stemning for det.

  Læs mere
 • 14. august 2012 Det Relationelle Bibliotek - Ud af bibliotekets rum - ind i det offentlige rum

  På HvidovreBibliotekerne udvikler vi på det traditionsrige og traditionelle opsøgende arbejde ved at arbejde med vores relationelle kompetencer. I et samarbejde med Teater Vestvoldens Dramaskole har vi sammensat et kursusprogram, hvor en gruppe medarbejdere får undervisning i historiefortælling, kropssprog og stemmeføring alt sammen med henblik på at intensivere og øge biblioteksformidlingen uden for bibliotekshusene.

  Læs mere
 • 09. august 2012 Københavns nyeste bibliotek sætter ansigt på Ørestad

  Med en central placering i hjertet af Ørestad City og et kæmpestort fotoprojekt på trapperne, tegner Ørestad Bibliotek til at blive et vigtigt kulturelt trækplaster i den hurtigt voksende bydel.

  Læs mere
 • 08. august 2012 Aktivt medborgerskab i øjenhøjde i Odense

  Ministeriet for Børn og Undervisning støtter Danske Skolelever med 130.000 kroner til at oprette digitale patruljer med it-superbrugerelever i folkeskolen i 2012-2013. Denne tildeling signalerer ministeriets erkendelse af, at der ligger et potentiale i at skabe rammer for den videndeling, der i forvejen foregår på mange niveauer, når børn og unge bevæger sig rundt i den digitale verden. Et skole-/folkebibliotekssamarbejde mellem Odense Centralbibliotek og Højby Skole tog allerede i skoleåret 2011-12 livtag med denne udfordring – både indadtil i skoleregi, men også udadtil i forhold til borgerne i lokalsamfundet.

  Læs mere
 • 08. august 2012 ANTI-BIBLIOTEKET ER ET HIT

  Kan en hal med fokus på poesi, ro og fordybelse blive et hit blandt de unge musik- og oplevelseshungrende gæster på Roskilde Festivalen? Poetry Hall gjorde det. Men kun fordi vi gav slip på alle normer for, hvad et bibliotek er - og gik ”all in”!

  Læs mere