Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

4

 • 30. april 2012 Hvad er et godt biblioteksarrangement?

  Er det mange kunder i butikken, et højt fagligt niveau, en god stemning, samspil med bibliotekets øvrige virke, eller er det når vi laver det sammen med vores netværk? Der er nok ikke et enkelt svar på ovenstående. Men der er det svar, at det er godt at gøre sig nogle overvejelser omkring ovenstående, inden man kaster sig ud i disciplinen at lave vellykkede arrangementer. Det kan f.eks. gøres ved at have en arrangementspolitik, ganske som de fleste biblioteker har en materialevalgspolitik. Hvis vi gerne vil have arrangementer som en kerneydelse, skal vi selvfølgelig arbejde lige så struktureret og professionelt med dem, som vi arbejder med vores materialer. Når det er skrevet, og pladsen er trang, vil jeg straks kaste mig over det gode arrangements eksempler. Dem er der heldigvis nok af.

  Læs mere
 • 26. april 2012 Det gode arrangement fra idé til handling

  På Allerød Bibliotek tilrettelægges arrangementerne af arrangementsgruppen i samarbejde med bibliotekets øvrige personale. Arrangementsgruppen har mange års erfaring og tildeles hvert år et fast budget, både fra bibliotekets midler, mens også fra byrådet. Ud fra dette laves der to årlige arrangementsprogrammer, et i januar og et i august. Hvert år har et overordnet tema, som arrangementerne planlægges ud fra. Arrangementsgruppen finder på temaet og byrådet godkender. Det skal være noget, der favner tidsånden og som rammer bredt. Der sælges billetter til arrangementerne og langt de fleste er meget populære. Men af og til sker det, at der ikke er lige så stor interesse for et arrangement som forventet, det er ikke altid til at forudse.

  Læs mere
 • 24. april 2012 Bogbustræf - hvor kører bogbusserne hen i fremtiden?

  Randers Bibliotek og FILIBUSSEN inviterer alle til bogbustræf lørdag d. 8. september 2012 kl. 9.00. Det hele begynder lørdag formiddag, hvor bogbusserne ankommer til Randers. Om formiddagen er der to meget spændende foredrag på Randers Bibliotek. David Nikulin fra Innovation Lab fortæller om markante tendenser og ser på ”hvem bipper bogbussen for i fremtiden?”. Bagefter et oplæg om “Det gode liv i landområderne”, et projekt om at udvikle de mobile bibliotekstilbud i 7 landkommuner. Dagen afsluttes med åbne bogbusser. Om aftenen er der festmiddag på Hotel Scandic Kongens Ege og dansemusikken leveres af Bayous. Søndag morgen afsluttes med paradekørsel kl. 10.00 gennem Randers by og ud til motorvejen. Tilmelding under BF kalender.

  Læs mere
 • 18. april 2012 Overblik over udlånsstatistik i regionen 2011

  Man plejer at sige om statistikker, at med dem i hånden kan man sige hvad som helst, hvis bare man forstår at bearbejde og manipulere dem på den rigtige måde. Men i virkeligheden kunne man ligeså godt hævde det modsatte: det er svært at vise noget skudsikkert og eksakt med en statistik – i hvert fald når det kommer til bibliotekernes udlånsstatistikker.

  Læs mere
 • 16. april 2012 Litteraturen finder sted

  ”Bogen er død!” – sådan har det længe lydt. Men bogen er endnu ikke død, litteraturen antager i dag bare mange andre former end den trykte. Nye litterære tendenser, der eksperimenterer med litteraturen på tværs af medier og kunstarter, vinder hastigt frem. Med projektet Litteraturen Finder Sted har Aarhus Kommunes Biblioteker, Roskilde Bibliotekerne og Litteratursiden.dk sat sig for at udforske de nye litteraturformer og finde frem til, hvilke nye formidlingsformer og koncepter, bibliotekerne kan bruge. Den nye litteratur handler i høj grad om fortælleglæde, men også om litteratur som en fælles oplevelse for både øjne og ører.

  Læs mere
 • 10. april 2012 Tip fra bib

  Ud over kanten, ud i byen og helt ind i stuerne. Hvilket bibliotek vil ikke gerne hver uge have en halv sides reklame i den lokale ugeavis? Det er hvad Odense Centralbibliotek har fået i Ugeavisen Odense, som kommer hver onsdag til samtlige husstande i byen. Dermed er Ugeavisen det mest læst medie i byen. Ordningen er tilmed ganske gratis for biblioteket, der ud over arbejdet med at skrive artiklen ikke betaler for siden.

  Læs mere
 • 10. april 2012 Lydpoesi - Skoler og bibliotek samarbejder om at formidle poesi til unge

  Som noget nyt har Glostrup Bibliotek og kommunens fire folkeskoler samarbejdet om et formidlingsprojekt lige fra projektudvikling, til afvikling og evaluering. For første gang har projektsamarbejdet mellem de to institutioner været tilrettelagt som et længerevarende forløb med skiftende aktiviteter for eleverne på både biblioteket og i klasseværelset. Foruden at styrke samarbejdskulturen mellem skoler og bibliotek og sikre eleverne et udbytte i overensstemmelse med læreplaner og pensum, har projektformen og den positive oplevelse på biblioteket været med til at fremme elevernes interesse for poesi.

  Læs mere
 • 02. april 2012 BITE – Bibliotekernes Temauge 2011 – et markedsføringssamarbejde

  24 biblioteker omkring København i oprør! Sådan så taglinen ud for det fælles markedsføringsinitiativ 24 biblioteker i regionen satte i værk for at sætte fokus på bibliotekernes mangfoldighed som kulturhuse.

  Læs mere