Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

3

 • 29. marts 2012 Store bryster og fingerstrik i parkeringskælderen

  ”Der er iskoldt i Ishøj”, står der i den taleboble, som Christina Bennetzen fra STREETHEART er ved at klistre op på en søjle i parkeringskælderen under Ishøj By Center. Lidt længere væk står hendes kollega Søs Uldall-Ekman og placerer et par svulstige bryster på væggen lige dér, hvor der altid står en flok unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk og ryger. ”Jeg er sikker på, at det er det, de drømmer om, når de står her og hænger ud”, griner hun.

  Læs mere
 • 28. marts 2012 20 gode råd til bedre webtekster

  Folk er utålmodige, og det er hårdt for øjnene at læse på en computerskærm. I stedet skanner folk en hjemmeside, hvilket vil sige, at de hurtigt lader øjnene glide henover den, indtil de bliver fanget af noget, der virker spændende.

  Læs mere
 • 20. marts 2012 Fri og lige adgang?

  Det har altid været et af bibliotekernes hovedformål, at sikre fri og lige adgang til information og viden. Derfor anses bibliotekerne som en af grundpillerne i ethvert demokrati og derfor har folkebiblioteker trange kår i diktaturstater. Fri og lige adgang til information og viden systematiseret gennem biblioteker vil altid være vigtigt, for ethvert demokrati. Spørgsmålet er i dag, hvilke biblioteker, der er vigtigst for at sikre fri og lige adgang til information og viden? Hvis vi forstår et bibliotek som et princip for organisering af viden, og ikke en samfunds eller stedsspecifik institution, er der rigtig mange biblioteker på internettet. Ja internettet består faktisk ikke af andet end biblioteker. Nogle af bedre kvalitet og mere alsidige og aktuelle end andre.

  Læs mere
 • 15. marts 2012 "Sådan set" - et nyt eksempel på kultursamarbejde i Hjørring

  Hjørring Bibliotekerne sætter i samarbejde med lokale kulturinstitutioner særlig spot på en række arrangementer. Biblioteket reklamerer i en periode på egen hjemmeside og beriger kulturinstitutionernes hjemmesider med relevante links til teaterforestillingen, kunstudstillingen o.l. Tanken er at gøre det nemt for publikum både at forberede og udvide oplevelsen. Første spot er udstillingen "Sådan set - romantik i nutidskunsten" i Kunstbygningen i Vrå. Vi takker for inspirationen fra Aalborg Bibliotekerne, der har et lignende samarbejde med Aalborg Symfoniorkester.

  Læs mere
 • 13. marts 2012 200 artikler på Del Din Viden

  Vidste du, at du kan gå på opdagelse i mere end 200 artikler her på Del Din Viden? Takket være bidrag fra skribenter over hele landet har sitet vokset sig stort og leveringsdygtigt i masser af inspiration og gode ideer, som du frit kan plukke i!

  Læs mere
 • 09. marts 2012 COOKIES – kan man få dem med chokolade?

  Sådan lød et af vores slogans, da vi i sensommeren 2011 åbnede vores meget populære IT-C@fé på Holstebro Bibliotek. Drømmen om at få vores egen IT-C@fe havde været længe undervejs, så det var med stor begejstring og tilfredshed, at vi kunne tage imod de første brugere af caféen onsdag den 17. august 2011. Det var ikke så meget os, som det var de frivillige, der tog imod nysgerrige og IT-spørgende borgere. Det er nemlig takket være de frivillige, at vi kunne realisere drømmen. Nu er drømmen blevet til virkelighed og overstiger langt vores forventninger til den. IT-C@féen er så populær, at vi har måttet lave endnu en hvervekampagne for at skaffe frivillige. Det er dejligt at se, at det forarbejde man har lavet, bærer så store frugter.

  Læs mere
 • 07. marts 2012 Det gode liv med bogbussen

  Brønderslev Bibliotek er sammen med 6 andre biblioteker med i et projekt omkring mobile biblioteker – bogbusser. Projektet har titlen ”Det gode liv i landområderne – udvikling af mobile biblioteker”. Et projekt der slår fast, at det gode liv også under svære tider og udkantsdebatter findes. Vi som bibliotek kan og vil gøre noget for at gøre dette liv endnu bedre og tage diskussionen op omkring livet i landområderne.

  Læs mere