Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

2

 • 23. februar 2012 Husk lige tandbørsten

  Glade og forventningsfulde børnestemmer, omtrent 100 af dem, fyldte Greve Bibliotek fra kl. 10 tirsdag den 14. februar om formiddagen, da UNESCOs Internationale Tandbørstebytningsdag blev afholdt. Alle var særligt inviteret til at få en snak med både Greve Kommunes Tandplejere og medarbejdere på Greve Bibliotek om tænder og tandhygiejne. Børnene havde medbragt deres gamle tandbørste og fik byttet den til en ny tandbørste og –pasta. Dagen er resultatet af et gunstigt samarbejde mellem Greve Tandpleje og Greve Bibliotek, Bilka og Unilever.

  Læs mere
 • 22. februar 2012 Et bydelsbibliotek i Gentofte

  Det første nøglebibliotek i Gentofte Kommune bygger på tillid mellem brugerne og biblioteket. Jægersborg Bibliotek startede efter en periode med renovering og ombygning d.15. august med udvidet åbningstid fra kl.8 om morgenen til kl.10 om aftenen. Der er stadig personale til stede 37 timer om ugen, men nu har brugerne mulighed for selv at lukke sig ind ved hjælp af deres sundhedskort yderligere 61 timer om ugen. Og det har de med glæde taget imod. Personalet på Jægersborg Bibliotek har gennem en årrække opbygget et nært og særdeles positivt forhold til bibliotekets brugere. Det er et engageret og meget servicebevidst personale, der har givet Jægersborg Bibliotek et særdeles positivt omdømme i lokalområdet med større besøgs- og udlånstal til følge.

  Læs mere
 • 14. februar 2012 Når mor ikke er hjemme - erfaringer fra Brøndby Strand

  Når jeg slukker computeren og går hjem efter eftermiddagens vagt, er der stadig lang tid til at kulturhuset Brønden og dermed også biblioteket lukker. Fædrene sidder længe endnu skjult bag avisen, mens ungerne hiver den ene billedbog frem efter den anden. Billedbøger jeg ved, højst sandsynligt skal ryddes op, når jeg møder ind igen. Selv om de utålmodigt venter på det nye Fifa 12, er der lang tid til at drengene har spillet aftenens sidste omgang Fifa 11 i hjørnesofaen foran den beskedne fladskærm. Der er lang tid til at persisk musikforening er færdig med aftenens øvelser og til at den sidste kop kaffe er drukket i cafeen.

  Læs mere
 • 13. februar 2012 Åbne biblioteker i Aalborg

  Det første åbne bibliotek i Aalborg blev etableret i maj 2008, og pr. 1.1.2013 skal samtlige 12 lokalbiblioteker være delvist selvbetjente. Det drejer sig om Vodskov (2008), Haraldslund, Trekanten og Svenstrup (2009), Grønlands Torv, Hasseris, Nørresundby, Haraldslund (igen), Vejgaard og Nibe (2011), Hals og Løvvang (2012) samt Storvorde (2013). Der er tale om lokalbiblioteker af meget forskellig størrelse – det største (Hasseris) har ca. 112.000 udlån og besøgende pr. år, det mindste (Hals) har årligt ca. 32.000 udlån og besøgende.

  Læs mere
 • 08. februar 2012 Biblioteksformidling på mobil

  Hvordan kan mobile, lokationsbaserede spil være med til at inddrage børn som skabere af kulturelle oplevelser og samtidig gøre børnebibliotekets fysiske og virtuelle mulighedsrum mere tydeligt? Dette spørgsmål har i korte træk været omdrejningspunktet for et pilotprojekt, PlayIn, fokuseret på udvikling af biblioteksorientering til børn i alderen 8-12 år. Som en del af projektet har børn bl.a. afprøvet mobilspil i biblioteksrummet eller designet deres egne mobilspil. Projektet har fundet sted i samarbejde mellem Odense Centralbibliotek, Aalborg Bibliotekerne, Pædagogisk Mediecenter samt ide- og systemudviklingsgruppen Euman med støtte fra Styrelsen for Bibliotek og Medier. Her følger et kort resume af nogle af de erfaringer, som det netop afsluttede projekt har ført med sig.

  Læs mere
 • 08. februar 2012 Når sociale netværk bliver til forretning

  Sociale netværk som Facebook har oplevet en markant udvikling på relativt kort tid. Men hvor længe vil denne udvikling fortsætte? For handler Facebook egentlig om en social mission, eller er det hele blot forretning?

  Læs mere
 • 07. februar 2012 Pimp your hood – 2010 og 2011

  Pimp your hood – 2010 og 2011 * eller en camp i november 2010 for børn og unge i Herredsvang * eller historien om et nyt torv i Herredsvang set med børn og unges øjne * eller en rigtig god historie om Kulturhus Herredsvangs rolle med borgerinddragelse for børn og unge i 2010 og 2011.

  Læs mere
 • 06. februar 2012 Flere besøgende til biblioteket, uden at sprænge budgetterne?

  Kunstudstillinger på biblioteket giver mulighed for at lave en lang række aktiviteter og arrangementer, der kan tiltrække flere besøgende til biblioteket. Med udstillinger fra foreningen kunst på arbejdspladsen, får man kunst i absolut særklasse, til nonprofit priser, hvor alle kan være med. Foreningen laver udstillingen, og sørger for alt det praktiske. Udstillingerne består af kendte danske kunstnere som Sven Dalsgaard, Michael Kvium, Peter Bonde, Henry Herup og alle de andre, allerbedste danske kunstnere, der har præget dansk samtidskunst i de seneste 50 år. Kunst skaber gode debatter og samler mennesker, og kunst i den klasse, vil også tiltrække nye gæster og måske også den lokale presse. Læs mere her, og bliv inspireret til hvordan I kan få kunst på Jeres bibliotek.

  Læs mere