Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

10

 • 30. oktober 2012 Magasiner og tidsskrifter - fremtidsperspektiver

  Dette handler om mulige fremtidsscenarier for de glitrede magasiner, og altså ikke de videnskabelige tidsskrifter. I Danmark er der nogle specielle forhold som gør sig gældende, da vi er et lille sprogområde. Derfor kan vi ikke bare kigge til de lande – primært USA – hvor tendensen har slået mest an med e-magasiner og andre distributionsplatforme for magasiner. Når det så er sagt, vil jeg alligevel starte med at kigge til USA, da vi jo alle har en del udenlandske tidsskrifter stående på hylderne, og fordi at tendenser i USA, i et eller andet omfang vil inspirere branchen herhjemme til nyudviklinger.

  Læs mere
 • 23. oktober 2012 Game On ’12! – Om mobile spil, digital kunst og at tænke på tværs

  I 2011 lanceredes "Game On!" som et tiltag for landets spilbibliotekarer - en netværksdag, som med foredrag diskuterede og nytænkte spilformidlingen på folkebibliotekerne. I år blev netværksdagen afholdt på Bibliografen i Bagsværd, med temaer som mobile spil, digital kunst, kvalificeret spilformidling og at tænke på tværs.

  Læs mere
 • 23. oktober 2012 DOKUMENTAR-klubber – ny aktivitet på bibliotekerne

  DOKUMENTAR-klubber er et nyt koncept, som Det Danske Filminstitut (DFI) har udviklet sammen med folkebibliotekerne. Inspireret af de læse- og lytteklubber som fungerer så fint på bibliotekerne, er DOKUMENTAR-klubberne et bud på, hvordan folk kan mødes og være i dialog om kortfilm og dokumentarfilm og de emner, de omhandler.

  Læs mere
 • 12. oktober 2012 Hvad er udviklingsperspektiverne inden for e-bøger?

  E-bøger er stadig for de fleste danskere et helt nyt eller endnu ukendt fænomen. Der er kun 4 procent af danskerne, der ejer en decideret e-bogslæser, og mange af alle dem, der ejer en smartphone eller tabletcomputer vil ikke benytte, eller kender slet ikke til, mulighederne for at bruge dem som e-bogslæsere. I Danmark bliver de fleste nye e-bøger udviklet som ePub filer. Et fleksibelt format, der kan læses på både store og små skærme. De fleste skønlitterære e-bøger er ganske enkle og udnytter ikke andet ved formatet, end at det er fleksibelt.

  Læs mere
 • 10. oktober 2012 Klassefighten -en kollektiv læsekonkurrence

  875 sider - eller hvad der svarer til en meget tyk Harry Potter bog - er hvad samtlige elever i en 2. klasse fra Varde har slugt i løbet af deres sommerferie - og det var lige præcis nok til at vinde 1. præmien i Varde Biblioteks nye tiltag, Klassefighten 2012. Varde Bibliotek har med Klassefighten forsøgt at sætte ekstra turbo på de 7-13-årige læsning. Klassefighten er en kollektiv sommerbogskonkurrence, hvor 1.-6. klasser kæmper om at læse flest bogsider pr. elev i løbet af skolernes sommerferie og dermed vinde 1. præmien: en klassefest. Med over 100.000 læste sider og stor ros fra både forældre, lærere og ikke mindst børnene, har tiltaget været en så stor succes, at Varde Bibliotek igen i 2013 sætter alt ind på, at få alle børn i Varde til at læse en Harry Potter tyk bog i deres ferie

  Læs mere
 • 10. oktober 2012 Arrangement og udstilling: "Jeg er ordblind"

  I øjeblikket kan man på Kolding Bibliotek se udstillingen ”Jeg er ordblind”. Den er lavet af en ung designstuderende, Sidsel Skov Kragsnæs. Hun er selv ordblind, og det har været så stor en del af hendes liv, at hun valgte det som emne for sin bacheloropgave. Det har resulteret i 6 store plakater, som illustrerer, hvordan man som ordblind ser på en tekst. Alt det fortalte Sidsel om til åbningen af udstillingen, som trak fulde huse. Sidsel tager i løbet af oktober til Mexico, hvor hendes udstilling er blevet udvalgt til at deltage i en international biennale. Men derefter er hun klar til at komme ud til bibliotekerne med sit foredrag og sin udstilling, som hun har lavet i samarbejde med Ordblindeforeningen. Sidsel kan evt. kontaktes på tlf. 61 65 81 26, mail sidsel_s_kragsnaes@dskd.dk

  Læs mere
 • 10. oktober 2012 Spilmarkedets fremtid – hvordan og hvorledes?

  Spørgsmål er der masser af, og gætterier endnu flere – men svarene lader vente på sig! Er konsollerne som vi kender dem ved at dø, vil pc-spillene overleve, eller vil de allesteds nærværende smartphones og tablets invadere os alle, og radikalt forandre spilmarkedet?

  Læs mere
 • 07. oktober 2012 Klar til den digitale verden

  Brønderslev Bibliotek startede i september projekt ”æld-it” op sammen med 10 frivillige. Projektet skal sikre, at selv de svageste borgere i Brønderslev Kommune kan blive klar til den digitale verden. Projektet samarbejder med borgerservice om at nå ud til de borgere, der ikke selv har mulighed for at deltage i regulære it-undervisningstilbud. Undervisningen afholdes af de frivillige ildsjæle, og biblioteks rolle er at klæde de frivillige på til undervisningen – og dermed sikre at IT er for alle.

  Læs mere