Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • 30. januar 2012 Nedlæggelse af Toolbox-vejledningen

  Det er dags dato meldt ud, at CB-cheferne pr. 1. februar 2012 har nedlagt centralbibliotekernes materialevalgsvejledning i Musiktoolboxen. Det vil sige, at den sidste uge, der bliver ’ratet’ med stjerner og kommentarer i Toolboxen, er BKM201204. Fra Odense Musikbibliotek vil vi gerne beklage denne beslutning, som forekommer fuldkommen grundløs. Ordningen med materialevalgsvejledning på musikområdet er populær, billig og af afgørende betydning for CB’ernes musikoverbygningsfunktion. Ratingen i Toolboxen er for musikken, hvad lektørudtalelserne er for bogområdet - og lektørudtalelserne koster det danske biblioteksvæsen mange flere penge end musikmaterialevalgsvejledningen. Materialetyperne er som bekendt iflg. Biblioteksloven sidestillet. Overvejer man også at nedlægge lektørudtalelserne?

  Læs mere
 • 30. januar 2012 Verdensbiblioteket ligger i Esbjerg

  Verdensbiblioteket er et mind-set, der handler om at holde op med at lave integration og begynde at betjene verdensborgere. Udgangspunktet er en forståelse af, at vi ikke ønsker at gøre folk ens, men derimod at lade os berige af folks forskellighed. Biblioteket er et godt eksempel på at udvikling kan vendes med flere faguddannede medarbejdere og flere åbningstimer - når noget får opmærksomhed, blomstrer det.

  Læs mere
 • 22. januar 2012 Guitarudlån på Rebild Bibliotekerne

  På de fire biblioteker i Rebild kommune kan man nu låne guitarer, så man kan lære sig selv at spille. Udlånet af 4 voksen- og 4 børneguitarer er et samarbejde mellem Bibliotekerne og Rebild Kulturskole. Skolen har betalt guitarerne og stillede i december måned op med en guitarlærer i bibliotekernes udlånsrum, hvor alle mellem 7 og 117 år frit kunne komme og lære tre akkorder på tre kvarter, så man kunne spille til 3 udvalgte julemelodier i familiens skød i julemåneden, og derudover få gode råd til, hvordan man kunne komme videre med sit spil.

  Læs mere
 • 12. januar 2012 Nyt fra bibliotek.dk

  - flere muligheder på bogsøgesiden, brugerundersøgelse af bibliotek.dk mm. DBC laver hvert kvartal en afrapportering til Kulturstyrelsen (tidligere Styrelsen for Bibliotek og Medier) af udviklingen og drift af bibliotek.dk og DanBib. Der er løbende mange nyheder, som vi gerne vil fortælle jer om. Læs denne gang om bl.a. flere muligheder på bogsøgesiden, udvidet stavehjælp og brugerundersøgelse af bibliotek.dk.

  Læs mere
 • 12. januar 2012 Kolding Biblioteks Klassikergang

  ”Kolding Bibliotek har nytænkt formidlingen af litterære klassikere, som skal gøre de gode bøger interessante for mange forskellige lånere. Særligt de unge vil vi nå gennem de digitale medier som fx smartphones og tablets”, siger Lene Henriksen fra Koldingbibliotekerne. Klassikergangen er indrettet på et hidtil uudnyttet gangareal, hvor man kan tage med på en tidsrejse gennem historierne. Den begynder omkring år 1600 og slutter i september 2011. Undervejs præsenteres forfatterne, deres bøger og den historiske tid, de er skrevet i.

  Læs mere
 • 11. januar 2012 Når homeparties bliver et bibliotekstilbud

  ”Hejsa, jeg har med stor interesse læst den nyligt omdelte folder omkring jeres nye tiltag. Det er virkelig interessant, og åbner nogle nye muligheder, som jeg ikke var klar over. Som en første ting, skal jeg en af dagene ind for at få fornyet mit lånerkort, der vist er slettet af systemet, da det ikke har været i brug de sidste mange år. Lånerkortet giver jo pludselig nogle muligheder på nettet som jeg ikke var klar over.” - en hilsen fra en borger, der netop havde modtaget folderen ”Biblioteket rykker ud – til dig”.

  Læs mere
 • 10. januar 2012 Åbent bibliotek i København

  Ørestad bibliotek åbner efter planen midt i 2012 som Københavns Bibliotekers lokalbibliotek i Ørestad. Et lokalbibliotek der er knyttet mange forventninger til. Ud over at give et folkebibliotekstilbud til borgerne i Københavns hurtigst ekspanderende del af byen, skal biblioteket også fungere som læringscenter for Ørestad Skole som ligger i samme bygning og som også er planlagt til at flytte ind i de nye lokaler i de kommende måneder.

  Læs mere
 • 02. januar 2012 Eget valgmøde - en vindersag

  Tre store artikler i Frederiksberg Bladet samt omtaler i Danmarks Biblioteker, på Bibliotekarforbundets netavis og flere af de politiske partiers hjemmesider. Det var de håndfaste pr-resultater efter Frederiksberg Biblioteks valgmøde den 7. september i år.

  Læs mere