Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

9

 • 29. september 2011 Største danske ebogssamling?

  Med linkhenvisninger til over 3.000 digitaliserede bøger fra perioden 1670-1870 har Københavns Biblioteker nu Danmarks måske største e-bogs-"bibliotek".

  Læs mere
 • 27. september 2011 Inspiration til samarbejde

  Tre onsdage i april 2011 kom 37 børnehavebørn fra Aarhus Vest til Kulturhus Herredsvang for at høre opera og fortællinger. Aarhus Vest er bl.a. kendetegnet ved mange familier med lav indkomst og mange borgere med rødder i andre lande. Dette er historien om et unikt og succesfuldt samarbejde mellem Hasle Bibliotek, Den boligsociale indsats, Dagtilbuddet Herredsvang og Den Jyske Opera. Artiklen lægger vægt på at fortælle om forløbet og fremhæve de mange forskellige aspekter, der fik projektet til at blive en succes for alle parter. Her skal fremhæves at både børn, pædagoger og forældre mødte talstærkt op, hvilket ikke altid er en selvfølge i dette lokalområde. Forhåbentlig fortsætter disse familier med at komme i Kulturhuset og betragte stedet som deres.

  Læs mere
 • 21. september 2011 Musikformidlende bibliotekar på evig jagt i magasinet

  Kommentar til Søren Søndbergs indlæg om musikbiblioteker: "Tilbage til musikken del 2 - et par tanker og idéer om musikformidling.

  Læs mere
 • 09. september 2011 Den danske kulturarv – hvad mon det er for noget? og hvad mon der skal til for at give hr. og fru. Danmark adgang til den?

  Hvad er kulturarven for en størrelse, hvad skal den koste, og hvordan får vi den viderebragt til Hr. og Fru. Danmark?

  Læs mere
 • 09. september 2011 Stor interesse for kulturgrupper i Kolding

  Den 1. september holdt vi på Kolding Bibliotek for første gang en opstartsaften for kulturgrupper. Ideen var at lave noget tilsvarende en læsekreds, for folk som manglede noget at gå til f.eks. koncerter, kunstudstillinger, i biografen eller andet kultur til. Der dukkede ca. 50 interesserede op og flere ringede og ville gerne være med, selvom de ikke kunne komme på selve aftenen. Så alt i alt viste det er stort behov på et område, hvor biblioteket sagtens kan være formidler uden at det kræver de store ressourcer.

  Læs mere
 • 05. september 2011 Bibliotekaren som "forandringsagent"!

  På mange forsknings- og uddannelsesbiblioteker er bibliotekarer involveret i e-læring og undervisning. I REVY artiklen: ”God e-læring skabes i samarbejde”, nr. 5 2011 har vi ønsket at give en kort beskrivelse af hvordan fakultetsbiblioteket og e-læringsenheden har grebet udfordringen an på LIFE fakultetet, Københavns Universitet, sammen med underviserne. Samarbejde om e-læring er spændende fordi der i det tværfaglige møde opstår energi og kreativitet, som fører til nye løsninger og metoder, der forbedrer de onlinestuderendes måde at lære på. LIFE’s udvikling af e-læring har været meget inspireret af Open Universitys (OU) måde at arbejde på.

  Læs mere