Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

6

 • 30. juni 2011 Børnebiblioteket i Kabul

  Med dansk hjælp har Afghanistan fået sit første børnebibliotek. Og det er hårdt tiltrængt i det krigshærgede land, hvor eftervirkningerne af Talebanernes afbrænding af bøger stadig er synlige.

  Læs mere
 • 29. juni 2011 Yammer i hele regionen

  Hvordan deler man hurtigt nyheder og ideer blandt medarbejdere og ledere i hele hovedstadens CB-område? Den sociale platform Yammer fungerer som en faglig udgave af Facebook og skulle gerne skabe en nem og ligetil kommunikation på tværs af geografi og arbejdssteder. Mediet lægger op til hurtige kommentarer på en ide, eller at folk deler links til fx en spændende artikel. Men succesen afhænger af, at alle deltager aktivt.

  Læs mere
 • 24. juni 2011 Cycling for Libraries: København - Berlin

  Cycling for Libraries er en cyklende ikke-konference for biblioteksfolk og dedikerede biblioteksbrugere. Undervejs diskuteres strategier for udvikling af biblioteker, der ideudveksles, og såvel intellekt som fysik udfordres. Undervejs er der indlagt biblioteksbesøg og seminarer. Cykelruten med afstikkere er på ca. 700 km. På hjemmesiden www.cyklingforlibraries.org ligger der videoklip og meget mere fra turen.

  Læs mere
 • 22. juni 2011 BibApp - An offer we couldn’t refuse

  Som en anden Godfather gav tre lokale HTX-studerende Christian Lundtofte Sørensen, Peter Mortensen og Morten Bogh i februar 2011 Svendborg Bibliotek ”An offer you can't refuse”. De tilbød ganske enkelt mod et lille honorar at udvikle en iPhone-applikation til søgning i bibliotekets base, og svaret var naturligvis ja tak.

  Læs mere
 • 21. juni 2011 Klog på husbyggeri: Fra dims til gesims

  100 energiske elever fra 8. klasse er ved at undersøge nogle dimser fra brancher, der alle vedrører husbyggeri. Opgaven er at udfolde hele branchen med alt fra lokalplaner over hulmursisolering til nøgleklart hus. Dimsen er katalysator i forløbene, og det er nysgerrigheden, der skal motivere den undersøgende tilgang. Bibliotekernes og bibliotekarernes opgave er at indgå i et forpligtigende samarbejde på tværs. Vi stiller værktøjer til rådighed for eleverne, ikke som tankpassere, men som hjælpere på sidelinjen i et uformelt læringsrum. Vi hjælper ved at bringe dem på sporet og til at udfolde den verden af muligheder, der er for at finde viden de steder, hvor den er. ’Klog på husbyggeri’ står på skuldrene af projekt ’Klog på den Fede Måde’. Du kan se meget mere her: klogfed.blogspot.com.

  Læs mere
 • 16. juni 2011 Enterprise Search

  Enterprise Search - Hvilken indflydelse har organisering og adgang til information for genfinding på tværs af en organisation? Gå-hjem-møde, arrangeret af privat gruppen med oplægsholder fra Google og IBM.

  Læs mere
 • 14. juni 2011 Bibliotekernes LicensGruppe

  Bibliotekernes LicensGruppe forhandler i dag størstedelen af tekstlicenser til danske folkebiblioteker. LicensGruppen er finansieret af Styrelsen for Bibliotek & Medier og er organiseret med rod i centralbibliotekerne. Artiklen indeholder faktuel information om LicensGruppens arbejde med at forhandle tekstlicenser samt nogle af de fremtidsperspektiver gruppen ser for sig.

  Læs mere
 • 06. juni 2011 Markedsføring og formidling af digitale ressourcer

  Lad mig sige det med det samme: Jeg er ikke specialist i bibliotekernes digitale ressourcer (også kaldet licenser). Jeg kender ikke licenserne i dybden, og jeg ville aldrig kunne svare på spørgsmål om, hvad der adskiller den ene artikelbase fra den anden. Alligevel vover jeg at kaste mig over en artikel – netop om bibliotekernes digitale ressourcer – ud fra den præmis, at et drys uvidenhed tilsat lidt branchekendskab og en god skefuld research er den rette kombination til at bringe interessante perspektiver i spil.

  Læs mere