Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

4

 • 28. april 2011 Scan en bog – spar penge med din smartphone!

  Kender du det? Du står med en bog i hånden, som du overvejer at købe – lige til du opdager prisen…? Nu er der håb for økonomien, hvis du har en smartphone med dig. Med en ny applikation fra Silkeborg Bibliotekerne kan du scanne stregkoden på bogen og straks se, om den er hjemme på ét af bibliotekerne og låne den dér – og det er jo helt gratis. Du kan også med det samme reservere bogen, hvis den skulle være udlånt, eller få den sendt til det nærmeste bibliotek. I slutningen af sidste år lancerede biblioteket en iPhone-applikation, og nu er en version til Android-smartphones tilgængelig i Android Market. Dermed er tilbuddet tilgængeligt for de fleste smartphones.

  Læs mere
 • 26. april 2011 Præsentation af ebogslæsere er en succes

  Det er altid en udfordring at fremhæve og demonstrere de digitale medier i det fysiske biblioteksrum, da disse ressourcer ikke umiddelbart lader sig materialisere andre steder end på en storskærm i rummet eller på nettet. Ved at demonstrere og tilgængeliggøre ebogslæsere har Biblioteket Sønderborg med succes skabt kobling mellem det fysiske til det digitale (ebogs)bibliotek.

  Læs mere
 • 20. april 2011 Fremtidens musikformidling i bibliotekerne

  Alle med en PC eller en mobiltelefon har allerede eller vil købe sig/få adgang til et meget stort katalog af digital musik af høj lydkvalitet i løbet af de næste år. Bibliotekerne er nødt til at træffe nogle valg i prioriteringen mellem det fysiske indkøb og det digitale - og finde nye måder at formidle på. Mantraet må være, at musikformidlingen tager udgangspunkt i ”formidling af indhold” uanset medie. Det kræver nytænkning – og bibliotekerne råder over en ekspertise på musikområdet, som fremover skal udnyttes i endnu højere grad. Med oplægget her vil vi gerne bidrage til en diskussion af, hvor musikken på bibliotekerne går hen, når den bliver digital.

  Læs mere
 • 05. april 2011 Internetmarked, chips og cola

  Brønderslev Bibliotek har i sin tilgang til biblioteksudvikling fokus på brugerdreven innovation som en arbejdsmetode, der bruges på alle planer fra de mere overordnede bibliotekspolitiske niveauer og ned i de daglige teamstrukturer. Denne artikel vil synliggøre et mindre innovationsprojekt, som med meget få ressourcer udviklede et nyt IT-tilbud med brugerne i centrum.

  Læs mere
 • 05. april 2011 Oplæg: Musikbibliotekernes fremtid - tilbage til musikken?

  Trods et bugnende musikbibliotek og velbesøgte arrangementer falder musikudlånet. En undersøgelse på Rudersdal Bibliotek viste, at brugerne vægter professionel vejledning og bedre overblik over bibliotekets tilbud og service højt. Vi skal ikke konkurrere på kvantitet men på kvalitet, og musikbibliotekarerne må være nøglepersoner i formidlingen. Vi skal sælge varen og formidle glæden ved musikken.

  Læs mere