Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

3

 • 30. marts 2011 Kun for børn – forbudt for voksne..

  De fleste biblioteker udlåner i dag spil. Men alligevel halter formidlingen og viden om formater, genrer, kulturel værdi og indhold bagefter. Det indikerer måske, at der er mangel på bibliotekarer, der interesserer sig for mediet. Men også at udnyttelsen af spillenes fulde potentiale kræver, at der tænkes bredere i forhold til målgrupper. Hensigten med denne artikel er, at gøre op med den udbredte opfattelse at gaming kun er for børn og unge. Der er biblioteker, der arbejder meget varieret med spilmediet, og det er vores intention, at gode eksempler trækkes frem til inspiration for andre, der ønsker at udvikle spiltilbuddet. Derudover kommer vi med vores bud på, hvilke tiltag bibliotekerne kan arbejde med i forhold til de voksne gamere.

  Læs mere
 • 29. marts 2011 JURAPORT

  De statslige støttekroner til netbibliotekerne er på vej væk, men Bibliotekernes JURAPORT fortsætter som et relevant tilbud i Danskernes Digitale Bibliotek, der guider brugerne hen til steder på nettet eller i bibliotekets bøger, hvor de kan få hjælp til hverdagens juridiske eller sociale problemer. Og der er plads til flere, der vil være med i det netværksbaserede samarbejde.

  Læs mere
 • 24. marts 2011 Bibzoom.dk kontra de kommercielle tjenester

  Hvilke er de vigtigste online musiktjenester, som BibZoom.dk kæmper med om brugernes gunst – og hvordan adskiller tjenesterne sig? Og har Bibzoom.dk en naturlig plads blandt konkurrenterne? Det er bare et par af de spørgsmål, som artiklen vil prøve at belyse – og prøve at starte en debat om. På trods af at BibZoom.dk med flere længder er den online bibliotekstjeneste, flest brugere benytter, så savnes det helt store folkelige gennembrud på besøgstal i forhold til det fysiske musikbibliotek.

  Læs mere
 • 24. marts 2011 Myldretidsbibliotek på en S-togsstation

  Verden er fleksibel, og for at nå brugerne, må også biblioteket være fleksibelt. Hvad kunne være mere oplagt, end at placere et bibliotek på en S-togsstation og holde det åbent i myldretiden? Det var tanken der førte til, at der blev indledt drøftelser med DSB S-tog om stationsbetjening på to stationer i Hvidovre. Hermed en komplet projektbeskrivelse til oprettelsen af et Myldretidsbibliotek i samarbejde med DSB S-tog. Vi fandt på det, I må gerne få det!

  Læs mere
 • 10. marts 2011 Kommentar til "Spil nyt liv i biblioteket" i Perspektiv nr. 2, 2011

  I Perspektiv nummer to efterlyser Thomas Vigild en mere kritisk formidling af spilmediet på bibliotekerne og advarer mod en tendens til ensporet at behandle mediet som et "cirkusfarvet trækplaster." Vi har svært ved helt, at genkende det billede han maler når vi ser på de mange gode tiltag der er rundt om i landet, og kommer med nogle eksempler på hvordan biblioteker allerede formidler mediet på en god og seriøs måde. Samtidig gør vi os nogle overvejelser om hvorfor det alligevel kan være de "cirkusfarvede trækplastre" der virker som de mest fremtrædende.

  Læs mere
 • 07. marts 2011 Togpassagererne og bibliotekerne – go eller no go?

  Det nationale projekt Bibliotekerne på sporet har i samarbejde med DSB gennemført en kundeundersøgelse i togene, hvor det viste sig, at 36 % af respondenterne kender vores elektroniske ressourcer, men kun 9 % bruger dem i meget høj grad eller i høj grad. 43 % bruger dem slet ikke. Passagerne blev spurgt om deres behov og vaner i forhold til underholdning på togrejsen. Resultaterne bliver brugt i projektets videre arbejde med at placere bibliotekernes elektroniske ressourcer på en ny DSB-portal og dermed gøre dem lettilgængelige for mange tusinde togpassagerer. Hele 81 % af respondenterne synes heldigvis, at det er en god idé, at de via en DSB-portal får adgang til bibliotekernes elektroniske tilbud. Det er helt klart et ”go” fra togpassagererne.

  Læs mere