Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

2

 • 03. marts 2011 UD med biblioteket?

  Hvad nytter det, at biblioteket har en række fantastiske, også nye, tilbud, hvis ingen rigtig opdager det? Og hvad nytter det med fagligt kompetente medarbejdere, hvis biblioteksbrugeren opfatter os som stive og bureaukratiske? Service, kommunikation og markedsføring er blandt redskaberne til at formidle bibliotekets muligheder til den moderne biblioteksbruger.

  Læs mere
 • 28. februar 2011 Podcasts skal høres på BibZoom.dk

  På BibZoom.dk finder man en sektion, der er særligt dedikeret til podcasts om musik. Mange nye udsendelser er på vej ind...

  Læs mere
 • 24. februar 2011 Digitale biblioteksressourcer – overblik og gennemsigtighed efterlyses!

  Hvordan vurderer vi bibliotekernes digitale services, og på hvilket grundlag? Der er mange produkter og endnu flere meninger, men hvad er det reelle fundament for vurderinger af produkter, priser og brug? Denne artikel er den første i en række debatartikler fra BibZoom.dk. Artikelrækken har til hensigt at skabe overblik og debat omkring de danske biblioteker og de digitale biblioteksservices.

  Læs mere
 • 23. februar 2011 Frivillige kollegaer - fra spade til guldske

  Frivillighed er ved at blive sat i system som en del af biblioteksaktiviteterne. Omskrivningen fra spade til guldske er i gang.

  Læs mere
 • 21. februar 2011 Fra Dennishylder til drengehylder!

  Vi melder os! Vi har dem: hylderne med drengebøger, og vi har haft dem i mange år. Faktisk så længe, at det er blevet en fast del af vores praksis her på børnebibliotekerne i Helsingør Kommune. Derfor er læserbrevet "Diskriminerer bibliotekerne?" en god lejlighed til at reflektere over, hvorfor vi egentlig har hylder til Drenge og hylder til Piger – og hylder til Heste, Kys, Sjov, Gamle Dage, Mystik, Krimi, Fantasy, Klassikere, Science Fiction, Hobby, Sport - og adskillige andre.

  Læs mere
 • 03. februar 2011 .

  Bibliotekerne diskriminerer drenge ved at have særlige hylder med pigebøger, og det er ofte de mange kvindelige bibliotekarer, der fremmer den særlige feminine kultur med blandt andet stilleleg mellem hylderne. Det er hovedpointerne i en artikel på DR's hjemmeside. Men det er da en gammeldags holdning, der er milevidt fra et alsidigt, moderne børnebibliotek i dag.

  Læs mere
 • 01. februar 2011 Kulturforbrugernes opmærksomhed

  Spændende samarbejde resulterer i et stærkt tilbud til brugerne af Aalborg Kongres & Kultur Centers (AKKC) hjemmeside. På Aalborg Kongres & Kultur Centers hjemmeside (www.akkc.dk) er der nye og spændende muligheder. Ud over hjemmesidens sædvanlige indhold er siden nu udvidet med muligheden for at søge og låne biblioteksmaterialer om et arrangement, direkte fra hjemmesiden. Aalborg Bibliotekerne leverer direkte links til biblioteksbasen på specifikke søgninger om et arrangement, så brugeren med det samme kan se, om de relevante materialer er hjemme. Herfra kan bøgerne, cd’erne eller filmene bestilles direkte.

  Læs mere