Gå til sidens indhold
28. oktober 2011 Af Nanna Agergaard

Vi serverer hele undervisningen – men kaffen må I selv brygge!

DBC, Herning og Frederiksberg biblioteker har i et projekt udarbejdet et fælles – frit tilgængeligt – undervisningsmateriale og storskærmsspots til bibliotek.dk.

  • Kunne du tænke dig at slippe for noget af forberedelsen til din bibliotek.dk undervisning?
  • Og kunne du tænke dig at få bibliotek.dk på storskærmen i jeres bibliotek?

 Under indsatsområdet ”Støtte til den danske videns strategi” satte DBC, Herning og Frederiksberg biblioteker sig i 2010 sammen for at beskrive et projekt om et fælles undervisningsmateriale til gavn for alle biblioteker, der underviser eller formidler bibliotek.dk. Udvikling af en national pulje, en ”værktøjskasse” af forskellige undervisnings- og formidlingsværktøjer skulle kunne bidrage til en mere fokuseret og tidsbesparende håndtering af bibliotek.dk-formidlingen.

 I tre workshops er bibliotekerne (et par uddannelsesbiblioteker deltog også) sammen med DBC blevet enige om indholdet i materialet, som består af en drejebog, eksempler til brug i undervisningen, øvelser og opgaver samt diverse tjeklister til brug i forberedelsen.

Sidste skud på stammen er 4 små spots til storskærm som en appetitvækker til bibliotek.dk dækkende fire emner: bibliotek.dk generelt, søgning efter musik, film og på nettet.

Projektet, som nu er afsluttet, håber meget, at materialet vil finde anvendelse i bibliotekerne. Du er velkommen til at melde tilbage om brugen af materialet. Arbejder du videre med materialet, er du også mere end velkommen til at sende dit opdaterede materiale til DBC, så vil vi tilføje det til det øvrige. Du kan sende det til kursus@dbc.dk.

Undervisningsmaterialer og spots findes på danbib.dk: http://danbib.dk/index.php?doc=bibdkundervisning og http://danbib.dk/index.php?doc=bibdkspots.

Så er det bare om at gå i gang – kaffen må I selv brygge.