Gå til sidens indhold
31. oktober 2011 Af Marianne Dybkjær

Nyt fra bibliotek.dk

Nyt fra bibliotek.dk – storskærmsspots, ny version af emneoversigten mm. DBC laver hvert kvartal en afrapportering til Styrelsen for Bibliotek og Medier af udviklingen og drift af bibliotek.dk og DanBib. Der er løbende mange nyheder, som vi gerne vil fortælle jer om. Læs denne gang om bl.a. ny version af emneoversigten, temaside for unge og storskærmsspots om bibliotek.dk.

Storskærmsspots

Projekt ”Nationalt læringsmateriale til bibliotek.dk” har produceret 4 reklamespots til brug for storskærme. De kan frit bruges af alle biblioteker.

De flashanimerede film viser - helt kort og uden lyd - eksempler på hvordan man kan bruge bibliotek.dk til søgning generelt, på-nettet søgning, filmsøgning og musiksøgning.

Spottene kan hentes på danbib.dk

Læs mere om projektet på danbib.dk [link 1]

 

Ny version af emneoversigten

Emneoversigten opdateres en gang om året. Der tilføjes nye emner på baggrund af dels forslag fra brugerne, dels vores egen viden om hvilke emner der er aktuelle.

Nye emner kan både være helt dagsaktuelle, men det kan også være emner der først nu rummer en passende litteraturmængde.

Denne gang var bl.a.: Rødstrømpebevægelsen, Wikileaks, Politiske skandaler, Danskhed og dansk identitet, Spejderbevægelsen og FDF’ere, Nordisk mad og Cøliaki blandt de nye emner.

 

Temaside for unge

Vi har samlet tips og inspiration til bibliotek.dk for unge mellem 15-20 år på en temaside for unge. Der er ideer til fx bøger om rejser, uddannelse og kærlighed, musik, spil, film og romaner.

Link til temasiden: Temaside for unge [link 2]

 

[Billede fra temasiden]

Der er link til den og de to andre temasider om mænd og fremmedsprogede på forsiden af bibliotek.dk.

 

Søg videre på DK5 i artikelposter

”Find titler der ligner” ud for en post kan bruges til at søge videre i bibliotek.dk. Brugeren kan tjekke forskellige muligheder af og på den måde berige eller afgrænse søgningen.

Nu kan man på DBC’s artikelposter søge videre på DK5. Når brugeren åbner ”Find titler der ligner”, får man muligheden for at vælge Emnetal.    

 

Facebook, Twitter, YouTube

Udover det der er omtalt i kvartalsrapporten, skriver vi 2-3 gange om ugen opslag på Facebook og Twitter om nye muligheder, tips til brug af bibliotek.dk og inspiration til lån ud fra aktuelle begivenheder, forfatterskaber mm.

På YouTube har bibliotek.dk sin egen kanal, hvor vi lægger egne og andres filmklip.

 

bibliotek.dk’s udviklingsplan

I kan altid se hvilke planer der er for udvikling af bibliotek.dk i udviklingsplanen på Styrelsen for Bibliotek og Mediers hjemmeside. [link 3]