Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

1

 • 31. januar 2011 Tre måneder med et herreværelse

  Gennem den sidste tid har flere besøgende undret sig. Først kom der Chesterfield møbler, så puder, så tæpper og sågar gevirer, og pludselig stod der et herreværelse fiks og færdig og klar til indvielse på Stadsbiblioteket. Projektet skulle give mændene et særligt rum på biblioteket og herreværelset blev til i samarbejde med møbelkæden Ilva. Til slut videregiver vi de andre ønsker fra mændenes ønskeliste.

  Læs mere
 • 27. januar 2011 Lad os dele vores viden!

  I 2008 dannede bibliotekerne i Roskilde CB-område erfagruppen for PR og markedsføring. Ideen var at skabe et netværk blandt biblioteksmedarbejdere, der - på trods af geografiske, faglige og andre forskelle - har ambitioner om at arbejde professionelt med kommunikation, pressekontakt og markedsføring. Ligesom det gælder alle andre erfagrupper i Regionen, skulle denne gruppe sikre relevant, faglig tematisering samt fremadrettede diskussioner og erfaringsudvekslinger. Best practice er godt, men next practice er målet! Erfagruppen for PR og marketing i Roskildes CB-område har vist sig at være meget givende. Det er inspirerende at udveksle erfaringer og lærerigt at have et forum, hvor professionel kommunikation står øverst på dagsordnen.

  Læs mere
 • 24. januar 2011 Vi ses i App Store! - Silkeborg Bibliotekerne har lanceret en iPhone app

  I håb om at synliggøre os i brugernes mobil-univers, har vi på Silkeborg Bibliotekerne lanceret en iPhone applikation. Udviklingen er blevet til på baggrund af brugerønsker i projekt BibMobil.

  Læs mere
 • 21. januar 2011 3D-kataloger er ikke et hit!

  Brugerne gider ikke 3D-katalogen. De er målrettede i deres søgning – og oplever i bedste fald 3D-katalogen som interessant, men tidskrævende. 3D-universet er for dem overflødigt. Men fortvivl ikke. Der er stadig idéer fra 3D-katalogen, som kan bruges i anden form.

  Læs mere
 • 21. januar 2011 Faglitteratur til 8. 9. klasses niveau ønskes

  Jeg håber dette forum også kan rumme, den viden, der ikke handler om HVAD man ved, men om hvad man MANGLER... Hjælp vores skolebibliotek med at udvide vores faglitteratursamlinger.

  Læs mere
 • 20. januar 2011 Fra bogcafé til Kultur Nyt på P1

  Valget af emnet Australien til januars bogcafé på Hovedbiblioteket i Aalborg resulterede i et interview med en journalist fra DR og indslaget blev den følgende tirsdag sendt dels i P1 morgen og dels i Kultur Nyt på P1 og P2. Bogcaféen blev planlagt i foråret 2010. I december, hvor pressemeddelelsen skulle ud, var Australien pludselig i den grad aktuel i mediebilledet. Vores pressemeddelelse ramte interessefeltet hos en journalist hos DR. Der var pludselig landsdækkende spot på formidlingen af romaner på Aalborg Bibliotekerne. Man kan kalde det held eller et sammenfald af ydre omstændigheder, men man kan også se det som et resultat af de senest 5 års ihærdige indsats over for netværk og presse.

  Læs mere
 • 19. januar 2011 BibZoom.dk inviterer til debat

  BibZoom.dk inviterer til debat om bibliotekerne i det digitale univers år 2011! I løbet af året vil medlemmer af BibZooms ledelse og strategiske udviklingsgruppe samt inviterede bidragsydere skrive en række artikler, der skal både informere og invitere til videre debat. Udfordringen er i fællesskab at definere og udstikke nye paradigmer indenfor biblioteksbegrebet – og sammen finde metode og mål i bestræbelserne på hele tiden at lave det bedst mulige digitale tilbud.

  Læs mere