Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

9

 • 30. september 2010 Indholdskanalen lancerer flere og større kanaler

  Startskuddet for Indholdskanalens gratis tilbud til alle danske biblioteker i årets 3 sidste måneder går midt i oktober. Der kommer masser af relevant indhold bl.a. fra Litteratursiden, nyheder fra Borger.dk og DR Update samt mulighed for gratis visning af indhold i et flot galleri til alle bibliotekers storskærme. Der forventes også at komme flere kanaler til.

  Læs mere
 • 30. september 2010 Sidney Lee, bibliotekarerne og de andre celebrities

  Kan vi biblioteker lære noget af celebrity-kulturens persondyrkelse og branding på individ-niveau? På Gladsaxe Bibliotekerne tror vi, at berømtheds-dyrkelsen, der ofte beskyldes for at være overfladisk og fordummende, kan bruges til at skabe formidling med masser af indhold og kalorier. Men der er ingen tvivl om, at medaljen har en bagside, for celebrity-kulturen har en tendens til at ophæve skellet mellem godt og dårligt. Så længe historien er god er celebrity-publikummet glade. Artiklen lægger op til debat og overvejelse af det tve-æggede sværd som celebrity-dyrkelsen kan være for bibliotekerne, og beretter om nogle af de tiltag vi har gjort på Gladsaxe Bibliotekerne for at styrke vores bibliotekarers brand.

  Læs mere
 • 28. september 2010 Stereotypiske bibliotek(arer)?

  I et fargerikt og koselig bibliotek der bøker og kultur formidles aktivt og plantene mer enn bare symboliserer liv, er det kvinner som styrer. Barn, unge og voksne, kvinner og menn bruker biblioteket. De leser, leker, drikker kaffe og ser på kunst. I biblioteket der mennene råder har lokalene et mer sterilt og anonymt preg. Fagboksamlingen domineres av emner som teknikk, vitenskap og historie. Formidlingen er konsentrert om krimi og langs reolene finnes en og annen halvdød grønnplante og noen blomster av plast. I denne artikkelen presenteres utdrag fra en bacheloroppgave, fra Høgskolen i Oslo, der forfatterne har undersøkt i hvilken grad man kan identifisere maskuline og feminine trekk i folkebibliotek, og om dette kan sees i sammenheng med kjønnssammensetningen blant bibliotekets ansatte.

  Læs mere
 • 19. september 2010 Jordemoderkaffe og svære fødsler på Silkeborg Bibliotek

  I det antikke Grækenland havde man den skik at mødes om aftenen og diskutere livets store spørgsmål. For at få diskussionen i omdrejninger, drak mændene, som det handlede om, en masse god vin. Det var den berømte filosof Sokrates, der var foregangsmand for disse symposier, som deres møder kaldtes, og diskussionerne havde et andet sigte, end det, der normalt sker, når vi diskuterer, at den mest veltalende overbeviser den, der ikke har talegaverne i orden. På symposiet lod man ethvert argument få lige vægt, og enhver taler have samme betydning. Alle udtalelser blev gennemprøvet ved argumenter for og imod, og såfremt man nåede til en uimodsigeligt påstand, havde man fundet sandheden. Vi har taget symposiet til os på Silkeborg Bibliotekerne - læs hvordan vi filosoferer efter sokratisk mønster.

  Læs mere
 • 14. september 2010 Hvordan bliver jeg dansk statsborger?

  Biblioteket stiller lokaler til rådighed og Integrationsministeriet stiller sin viden til rådighed = et godt arrangement for alle parter. Mandag den 13. oktober besøgte en repræsentant fra Integrationsministeriet Aabenraa Bibliotek for at fortælle om, hvordan man bliver dansk statsborger.

  Læs mere
 • 14. september 2010 Det klarer jeg lige på nettet - Odense Centralbibliotek går i front med projekt for IT-svage borgere

  ”Læs mere på www…”. ”Din lønseddel kommer fremover kun elektronisk”. ”Det kan du da bare finde på nettet”. Vi hører det ofte, men det der siges at være så let og enkelt, kan for mange være svært og uoverskueligt. I samarbejde med Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense satte Odense Centralbibliotek sig for, at vende ”Øh…?” til ”Det klarer jeg lige på nettet”.

  Læs mere
 • 13. september 2010 BØFA on the road! - På jagt efter de ti bud i Guds eget land.

  Den 18.9. drager BØFA's bestyrelse af sted mod nye horisonter, mod vest, mod vest! Studieturen går til USA, hvor vi besøger relevante børnekulturelle steder, med henblik på at blive klogere og finde ny inspiration til at udføre de 10 bud herhjemme. Vi vil gerne dele turen med vores medlemmer og andre interesserede, og derfor har vi bl.a. oprettet en blog til formålet på adressen www.boefa.blogspot.com.

  Læs mere
 • 08. september 2010 Lær mere om IT: IT er for alle

  Svendborg Bibliotek kører i år undervisning næsten hver uge for mindre hold, og det er blevet noget af et tilløbsstykke. Vi starter med begynderundervisning i Musetræning og Word, men ellers er der frit slag med Lær mere om Google, bestil og betal på nettet, Nem id, Bibzoom, Netsikkerhed, Pensionsinfo, SMS kursus, Dokumentboks, Motion med WII og meget mere. Vi underviser selv i de fleste kurser og rigtig mange ansatte på biblioteket har hver sit kursus i deres uge. Men nogle kurser har vi rekvireret undervisere udefra f.eks. Skat, Nem id, Netbank mv. hvor vi har skønnet, at det kunne vi ikke magte selv.

  Læs mere