Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

6

 • 24. juni 2010 Vampyrer - litteraturens blodtørstige antihelte

  Da Bram Stoker skrev Dracula i 1897, var det henblik på at fremstille vampyren som ond, levende død; et monster som lokkede sine kvindelige ofre til sig med en overnaturlig charme med væsentlige erotiske undertoner. Dette har dog ændret sig meget siden da. I kølvandet på Anne Rices Vampyrkrønike, som tæller 12 titler i alt, og som fremstiller vampyrerne som væsener med menneskelige egenskaber, ikke onde, men derimod en slags antihelte. Dog ikke helt helte idet de trods alt stadig lever af menneskeblod, som de skaffer sig ved at dræbe mennesker – dog oftest misdædere som mordere og det der er værre! Således er vampyrens litterære ”guldalder” langt fra forbi.

  Læs mere
 • 21. juni 2010 Digi-bib.dk - et digitalt bibliotek

  Artiklen er en co-publicering af kommende artikel i Referencen årg. 40, nr. 2, som forventes at udkomme i juli. Af hensyn til emnets aktualitet har redaktionen valgt co-publicering på Del Din Viden. Artiklen tager udgangspunkt i nogle udvalgte indtryk fra orienterings- og salgsmøde om digi-bib.dk på Statsbiblioteket 10/6 2010. Digi-bib.dk's forretningsmodel vurderes som værende problematisk i forhold til biblioteksfællesskabet. Desuden virker det uforståeligt, at resultat af fremtidige forhandlingsresultater fremskrives og præsenteres som kendsgerninger. Endelig problematiseres prismodellens mangel på loft, hvilket umuliggør sikker lokal budgettering. Det virker underligt, og måske er det i modstrid med eksisterende centralbiblioteksforpligtelser at udvikle ny netlydbogstjeneste.

  Læs mere
 • 21. juni 2010 Networking - or not working

  Hvad har en bibliotekar, en sundhedsplejerske, en socialrådgiver, en antropolog og en lærer til fælles? De er alle medlemmer af netværksgruppen ABCDørerne, der arbejder med Appreciative Inquiry (AI), på dansk "den anerkendende samtale". Netværket giver nye muligheder for samarbejde på tværs af fagligheder og åbner helt bogstavligt døre til berigende kompetencer, der ellers ikke ligger lige for. Bibliotekaren er en naturlig deltager i denne process, og især når biblioteket i disse år står overfor at redefinere sig selv.

  Læs mere
 • 21. juni 2010 Med ABCDørerne i Nepal

  Som jeg tidligere har skrevet om i artiklen ”NETWORKING or NOT WORKING”, var jeg sammen med min netværksgruppe ABCDørerne i Nepal sidste år i november. Vi var der for at lave en workshop på en verdenskonference for Appreciaive Inquiry /AI eller oversat til dansk ”den anerkendende samtale”.

  Læs mere
 • 21. juni 2010 Put biblioteket i lommen

  Nu kan lånerne putte biblioteket i lommen. Gladsaxe Bibliotekerne har sammen med it-leverandørerne Axiell og BridgeIT udviklet en mobil-applikation til iPhones og Androids. Med den nye applikation har brugerne hurtig adgang til søgning, reservering og andre biblioteksservices, uden at de behøver lægge vejen forbi en pc. Applikationen er nu også tilgængelig for andre biblioteker, der benytter sig af webløsningen Axiell Arena.

  Læs mere
 • 20. juni 2010 Hvad skal google-generationen med bibliotekarer?

  It-revolution og gymnasiereform har grebet dybt ind i ungdomsuddannelsernes undervisning. Artiklen sætter fokus på behovet for veludbyggede studiecentre og udvikling af bibliotekarrollen i samspil med lærere og elever.

  Læs mere
 • 17. juni 2010 Ud med sproget!

  Odense Centralbibliotek har i en måned haft egen husforfatter med eget skrivebord og daglig arbejdsplads midt mellem bogreoler og lånere. Forfatteren Jesper Wung-Sung har arbejdet med sin egen novellesamling, men har også haft mulighed for nogle gode snakke med publikum og amatør forfatterspirer. Læs om projektet samt Jesper Wung-Sungs råd til nye forfatterkollegaer.

  Læs mere
 • 09. juni 2010 Kassation af dvd'er

  Hjælp til kassationskriterier for DVD'er. Hvem har gode råd?

  Læs mere