Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

3

 • 29. marts 2010 Skolebiblioteket skal give naturfagene et løft

  Naturvidenskaben skal fylde mere på skolebibliotekerne. Det mener man på Højmarksskolen, som i forbindelse med DANSK NATURVIDENSKABSFESTIVAL har arrangeret en række aktiviteter, hvor skolebibliotekaren lærer børnene om tal, mekanik og naturen.

  Læs mere
 • 29. marts 2010 Skrotrobot - på biblioteket går det godt

  Tilsyneladende ubrugeligt husholdningsemballage bliver forvandlet til farverige robotter, når Korsør Bibliotek inviterer til DANSK NATURVIDENSKABSFESTIVAL.

  Læs mere
 • 25. marts 2010 Fælles regional markedsføringsindsats, nytter det?

  Og, kan man inspirere den gråsprængte boggnasker til at dele sine læseoplevelser med andre på nettet? Det fælles omdrejningspunkt er bloggen bogvenner.dk hvor den voksne læser kan finde inspiration og dele egne læseoplevelser. Bibliotekerne i Region Sjælland har fået tilskud fra Biblioteksstyrelsen til en fælles regional markedsføringsindsats. I uge 10 gik startskuddet for den fælles indsats: pressemeddelelser, udstillinger i bibliotekerne, omtale på hjemmesiderne mm. Allerede i den første uge har der været stor interesse for at være med. En kvinde henvendte sig og så mig dybt i øjnene: "Du forstår jo nok, at jeg virkelig gerne vil være med til det her". Hun betragter bloggen som en eksklusiv klub!

  Læs mere
 • 25. marts 2010 Kickstart – Gladsaxe Bibliotekernes Skriveværksted

  De sidste to år har Gladsaxe Bibliotekerne med stor succes afholdt skriveværksted for kommunens unge forfatterspirer. Værkstedet ledes af en professionel forfatter og i april udkommer en antologi med 10 af de unges noveller. Følgende artikel indeholder fire konkrete anbefalinger til dig, der vil udvikle projekter, hvor biblioteket fungerer som værksted/facilitator for unges aktiviteter. Anbefalingerne er baseret på Gladsaxe Bibliotekernes udviklingskonsulents brugerundersøgelse og analyse af skriveværksteds-projektet. At fastholde de unge, hvis hverdag ofte er meget travl, er den helt store udfordring. Vi kan på baggrund af rapporten konkludere, at gentagne møder og løbende feedback via e-mail er alfa og omega i den forbindelse.

  Læs mere
 • 23. marts 2010 Facebook - hvordan gør I?

  Skal der være særlige tilbud på Facebook-profilen, som ikke er andre steder i biblioteket? Skal hvert bibliotek i kommunen have sin egen profil? Og hvor mange kræfter skal man bruge på Facebook-opdateringer? Det er nogle af de overvejelser, som vi har på Frederiksberg. Men lige her og nu trænger et akut spørgsmål sig på: Skal man have en fanside eller venneside? Der er fordele og ulemper ved begge dele. Hvad gør I andre ude i bibliotekslandskabet?

  Læs mere
 • 16. marts 2010 Podcasting, musikbibliotekerne og den digitale musikbranche

  Internettet er i stigende grad den primære globale informationskilde, og risikoen for at drukne i information er overhængende, i takt med at den globale informationsmængde vokser i eksplosiv fart. Derfor er der behov for værktøjer til at målrette den relevante information ud til brugerne. I det seneste år har bibliotekerne udsendt musikpodcasts til brugerne via podcast-portalen HØRbar på Musikbibliotek.dk. Når Musikbibliotek.dk inden længe fusionerer med landets største onlinemusik-portal, Netmusik.dk, udvides podcast-portalen til også at omfatte professionelle radio-portrætter af store danske musikprofiler samt musikradio-udsendelser fra landets radiostationer. Artiklen her fortæller om det første års succes med musikformidling via podcast-teknologien i HØRbar, som også er en del af en udvikling, hvor bibliotekerne i høj grad bør markere sig som centrale musikformidlere i fremtidens online-baserede musikæra.

  Læs mere
 • 15. marts 2010 Refleksioner over et jobskifte

  Nogle ting bliver lettere med alderen, men ikke fænomenet jobskifte. Efter mange år i samme organisation kan det være vanskeligt at skelne mellem den institutionelle viden og de bibliotekariske kompetencer.

  Læs mere
 • 15. marts 2010 Remee, Dell og SAS gør det – nu gør Randers Bibliotek det også

  Flere store virksomheder som Danisco, Dell, IKEA og SAS har det seneste års tid udgivet online magasiner. Nu har Randers Bibliotek - som det første bibliotek i landet - også afprøvet det spændende medie. Online – eller digitale – magasiner er et helt nyt medie, der kombinerer video, flash, lyd, billede og tekst i én indbydende pakke. Randers Biblioteks magasin kan ses på http://www.randersbib.dk/onlinemagasin. Randers Bibliotek har været igennem en spændende og lærerig proces med at udarbejde magasinet, og de ser et stort potentiale i mediet, som sagtens kunne bruges i et nationalt samarbejde.

  Læs mere