Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

2

 • 01. marts 2010 Projekt "RigtigeVenner"

  Et projekt på Åby Bibliotek om samarbejdet mellem frivillige og bibliotek Åby Bibliotek og foreningen ”Åby Biblioteks Venner” har arbejdet med bibliotekets rolle som demokratisk væksthus. Borgerne har fået mulighed for at øve indflydelse på beslutninger, der drejer sig om biblioteket, og fået chancen for at deltage i virkeliggørelsen af disse beslutninger. Der er arbejdet med: Grænsedragning mellem lokalsamfundets påvirkning af aktiviteter og det fagspecifikke indhold i biblioteket, metoder til anerkendelse af den frivillige indsats, og modeller til udviklingen af koncepter for bibliotekerne.

  Læs mere
 • 22. februar 2010 Debat, der batter. Biblioteket som demokratisk væksthus. Gav debatterne mening?

  Vejle Bibliotekerne fyrede op under de demokratiske værdier og satte kunst og politik til debat ved en række workshops op til kommunalvalget den 17. november 2009. Seks politiske ungdomspartier valgte hver især en demokratisk værdi. Seks kunstnere skabte værker, der fortolkede værdierne, og seks udvalgte steder i byrummet dannede rammen om en offentlig debat ud fra de valgte værdier og de kunstværker, der opstod på baggrund af dem. Kunsten udfordrede værdierne, og debatniveauet blev højt. Der kom nye, skæve vinkler på klassiske problemstillinger, som i bedste fald kan føre fra tanke til handling. Biblioteket fik ny inspiration til sine mange formidlerroller og til at fremme offentlig debat, der bidrager til deltagernes indsigt og forståelse. Se mere her: http://debatter.vejlebib.dk

  Læs mere
 • 22. februar 2010 Hjælp til at søge legater

  Denne artikel skal besvare følgende spørgsmål: Hvordan finder jeg legater? Hvordan søger jeg legater? Hvordan skriver jeg min ansøgning?

  Læs mere
 • 21. februar 2010 Krimimessen 2010

  Krimimessen 2010 bliver afholdt den 10. og 11. april på Fængslet i Horsens. Se programmet og meget andet på www.krimimessen.dk

  Læs mere
 • 09. februar 2010 Projekt "Brug af bøger i børnehaven" blev en øjenåbner

  Projektets omdrejningspunkt var dialogisk højtlæsning a la Lotte Salling. Projektet blev til i samarbejde mellem Kolding Bibliotek og kommunens børnekulturelle netværk. Det lykkedes at få børnehaverne til at læse mere, læse på en anden måde og læse andre bøger end før.

  Læs mere
 • 08. februar 2010 Newcomers kommer – men kommer de også på biblioteket?

  Inspireret af en studietur til Canada satte Greve Bibliotek satte sig for at undersøge fænomenet newcomers. Forprojektet skulle undersøge, hvad der skal til for at tiltrække den ovennævnte målgruppe, og om biblioteket i det hele taget har nogle tilbud, der matcher netop denne potentielle brugergruppe. Projektet er mundet ud i et idékatalog, som kan rekvireres ved henvendelse til Greve Bibliotek og i en ansøgning til et egentligt projekt i samarbejde med SBCI, som netop har fået midler fra Styrelsen for Bibliotek og Medier, og som løber af stabelen i 2010/2011.

  Læs mere
 • 05. februar 2010 Erfaringer med debatskabende arrangementer - få pressen OG borgerne med

  God pressedækning kan være en rigtig god begyndelse, hvis man gerne vil have mange borgere til at komme til sine arrangementer, men den kommer ikke af sig selv. TV Midt&Vest sendte live fra et borgermøde på Biblioteket i Midtbyen, ligesom det blev nævnt i TV2 Nyhederne, i Ekstra Bladet og fik omfattende dækning i Herning Folkeblad. Baggrunden var det helt rigtige emne – uden det rigtige emne får man ikke mediernes opmærksomhed, slet ikke som bibliotek. Fra en verden, der kæmper med at skaffe presseomtale, har debatter med udgangspunkt i højaktuelle emner vakt mediernes interesse, og det giver blod på tanden. Erfaringerne viser dog også, at man godt kan vække mediernes interesse uden, at borgerne nødvendigvis følger trop – men hvordan finder man emnet og formen, der kan lokke begge parter?

  Læs mere
 • 03. februar 2010 Digital læring

  Står du med ansvaret for læring? Er du træt af lærerstyret hold-undervisning? Vil du gerne bruge IT men er i tvivl om hvordan? Er der en speciel IT-pædagogik? Disse spørgsmål er blevet behandlet i projekt Digital læring. Vi har arbejdet med læring via storskærm, podcast og mobiltelefon og har brugt værktøjer som Camtasia, Audacity, smartcodes, powerpoint og kamera. Du kan finde tips og tricks til brugen af værktøjerne, en pædagogisk drejebog, testresultater og læringsbidder på www.bibteach.dk under fanen Digital læring. Prøv f.eks. at følge skattejagten i skønlitteraturen ved hjælp af smartcodes. Kig også ind på vores mobsite www.minilaer.dk, hvor brugeren har mobiltelefonen som læringsværktøj. Har du noget andre kan bruge? Så send dine læringsresultater til projektet.

  Læs mere