Gå til sidens indhold
14. december 2010 Af Jeanette Jensen

Nyindretning af folkebiblioteker – hvordan kan man gribe processen an?

Folkebiblioteker landet over nyindrettes for i højere grad at kunne imødekomme de krav, som samfundets udvikling og brugernes behov stiller til et moderne bibliotek. Vi vil gerne videregive vores erfaringer i håb om at kunne inspirere og lette processen for andre, der står overfor eller allerede er i gang med at nyindrette et folkebibliotek.


På Tårnby Kommunebiblioteker har vi netop nyindrettet Hovedbiblioteket. Nyindretningsprocessen startede i 2007, hvor Kultur- og fritidsudvalget godkendte et kommissorium for nyindretning og renovering af Hovedbiblioteket. Hovedbiblioteket, der blev indviet i 1983, trængte - efter mere end 20 års brug - til at blive ført up to date og klar til fremtiden. Den 30. oktober i år indviede vi det nyindrettede Hovedbibliotek med borgmestertale, lagkage og underholdning for store og små. Men hvad skete der egentligt mellem 2007 og 30. oktober 2010? På hjemmesiden har vi beskrevet den proces, som vi var igennem hvad angår eksempelvis den politiske proces, idé-generering, IT-løsninger, implementering af nyindretningen samt intern og ekstern PR og kommunikation. Ved hvert emne har vi angivet kontaktpersoner, som I er velkomne til at henvende jer til, hvis I ønsker noget uddybet. Ud over beskrivelsen af processen kan I bl.a. læse og se mere om resultatet, læse artikler udgivet i forbindelse med nyindretningen og se vores leverandørliste.

Skulle nogen få lyst til at aflægge os et besøg, er I velkomne. Skriv til bibliotek@taarnby.dk, så finder vi et tidspunkt.