Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

11

 • 29. november 2010 E-bøger - et library by-pass?

  Resultater og erfaringer fra et projekt om e-bøger og bibliotekernes rolle i den sammenhæng.

  Læs mere
 • 29. november 2010 Er udstedelse af pas en biblioteksopgave?

  Der var en gang, hvor udstedelse af pas var en politiopgave. I dag er udstedelse af pas blevet det springende punkt i debatten om bibliotekernes udvikling væk fra kerneydelsen.

  Læs mere
 • 22. november 2010 BibZoom.dk - en blandet landhandel

  Shop i Luxemborg.com, ny World-kategori, og All rights reserved (SB) bibliotekar-ressourcer. Referencen skrev i sidste nummer om det daværende digi-bib.dk – tidligere netmusik.dk - og nu BibZoom.dk. Nedenstående artikel er blot en ganske kort opfølgning med spot på nogle enkelte punkter i Statsbibliotekets nye abonnementsservice for musik og film, som de pt. tilbyder danske folkebiblioteker.

  Læs mere
 • 20. november 2010 Hvor sikker er din faxforsendelse?

  Hvis du vil være helt sikker på at din fax ikke bliver læst af andre end den person du sender den til, er der visse forholdsregler du skal tage dig. For faktisk er der mange måder, hvorpå din fax kan ende i hænderne på en tredje part...

  Læs mere
 • 18. november 2010 Hvordan ser det ud med læseglæden?

  Der læses derude - i træerne, på toilettet og i togene. Bedsteforældrene læser, børnene læser, og de unge læser såmænd også. Du ved sikkert også at heste læser, men vidste du at også hunde og katte undertiden åbner en bog?! I efteråret satte Gladsaxe Bibliotekerne fokus på læseglæde med en fotokonkurrence. Det blev til halvtreds flotte, sjove og mærkværdige bidrag, der alle illustrerer læseglæde på forskellig vis.

  Læs mere
 • 18. november 2010 BibZoom.dk 2011 - én udbyder af e-resurser

  Fra overbygningsopgave til markedsudbud. Fra offentligt fællesskab til lukket konsortium? BibZoom.dk (bibzoom.dk) er med reduceret ejerkreds, nyt handlegrundlag, nye leverandører og nye produkter klar til sæsonen 2011. Denne artikel kigger lidt tilbage og vurderer status ud fra nettilgængelig information med fokus på udbyderens udfordringer.

  Læs mere
 • 15. november 2010 Empowerment af børn i Tingbjerg bydel

  Artiklen beskriver forskellige kurturtilbud for børn på Tingbjerg Bibliotek sat ind i en teoretisk ramme, kultur for børn, kultur med børn og kultur af børn. Tingbjerg Bibliotek spiller en social og kulturel rolle i lokalsamfundet og er med til at bedre integrationen gennem sit målrettede arbejde for identitetsskabelse hos børn og unge i det multikulturelle samfund.

  Læs mere
 • 10. november 2010 Børns biblioteker. Børns mediedannelse og ny professionsindsigt

  Samarbejde mellem skole og folkebiblioteker har længe været et mantra. Og spørgsmålet “Hvordan kommer vi i gang?” har lydt. I projekt Børns Biblioteker har vi samarbejdet med fokus på børnene og nedprioriteret de forskellige praksistilgange i de 2 bibliotekstyper. Vi har gennemført 18 konkrete aktiviteter i krydsfeltet mellem skole- og folkebibliotek.

  Læs mere