Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

10

 • 22. oktober 2010 Lær at gå dybere i litteraturen

  Læsetips og en kompetent indføring i litteraturen var det, Silkeborg Bibliotek kunne åbne efterårets arrangementssæson med. En dygtig formidler i skikkelse af lektor Aase Graae-Michelsen trak et blandet publikum til biblioteket, og spørgelysten var stor blandt de fremmødte.

  Læs mere
 • 22. oktober 2010 Psykiatrisk Videnscenter og Museum Ovartaci, 3. november 2010 kl. 10.45

  Besøg på Psykiatrisk Videnscenter og Museum Overtaci med Seniorfaggruppen, 3. november 2010 kl. 10.45. Vi mødes ved hovedindgangen, Psykiatrisk Hospital, Skovagervej 2, 8240 Risskov. Om formiddagen besøger vi Patientbiblioteket og Psykiatrisk Forskningsbibliotek; efter frokost i museumscaféen er der rundvisning i Museum Ovartaci.

  Læs mere
 • 15. oktober 2010 Når trivsel bliver undersøgt kvalitativt og dialogbaseret

  ”Det er svært med den ansigtsløse kritik, og jeg ville være ked af, at den kom til at fylde det hele.” Ovenstående citat stammer fra Bibliotekspressen der, fra d. 10. juni 2009 og frem til d. 17. juli samme år, havde en heftig debat i gang i anledningen af artiklen; ”Røde tal i trivselsundersøgelse på Hovedbiblioteket i København”. Citatet er udtalt af daværende leder Pernille Schaltz og refererer til en trivselsundersøgelse, som blev foretaget på Hovedbiblioteket i 2009. Denne artikel vil ikke forholde sig til de kritiske røster på Hovedbiblioteket, men vil kaste lys over andre måder at undersøge trivsel på. Den ansigtsløse kritik er nemlig problematisk, når man vil undersøge trivsel.

  Læs mere
 • 12. oktober 2010 Et møde med en ildsjæl

  Vinderen af 2010 udgaven af Bill og Melinda Gates Foundations Access to Learning Award på en million dollars for at give borgere adgang til læring og til internet blev et forholdsvis lille græsk folkebibliotek i Veria. Og da ferien tilfældigvis kort tid efter gik til Græsk Makedonien, så satte artiklens forfatter sig for at finde ud af hvorfor. Og svaret var først og fremmest fordi man hundrede procent tror på at man gør en forskel - at bibliotekstanken skal udbredes og kæmpes for hele tiden.

  Læs mere
 • 08. oktober 2010 "Skattepigerne" taler om gode krimier i frokostpausen.

  Vi er mange, der har travlt, så i Horsens har vi fra biblioteksside etableret en klub, som er inspireret af gudstjenester i storbyerne i frokostpausen.

  Læs mere
 • 03. oktober 2010 Edgar Allan Poe - Et tragisk geni.

  Edgar Allan Poe (1809 - 1849) var en amerikansk forfatter, digter og journalist. Han regnes for en af mest betydningsfulde amerikanske forfattere nogensinde; hans litterære geni og opfindsomhed fik meget stor betydning for eftertidens litterære udvikling. Blandt hans mest berømte værker den uhyggelige novelle ”Huset Ushers fald”, og det sørgmodige digt ”Ravnen”. Han var forgangsmand indenfor den moderne kriminalgåde og science fiction. I dag betragtes Poe som et af litteraturhistoriens største genier. Han døde ukendt, og under mystiske omstlndigheder i 1849, kun 40 år gammel.

  Læs mere