Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

2010

 • 20. december 2010 Digital kommunikation – Hvordan samarbejder vi smartere?

  Det vil være en fordel i, at vi i vores samarbejde bibliotekerne imellem i højere grad udnytter digital kommunikation. På Aalborg Bibliotekerne afholdt vi den 7. december en temadag ”Digital kommunikation – Hvordan samarbejder vi smartere?” På temadagen satte vi fokus på en udvalgt række af internettets værktøjer som Doodle, Dropbox og Skype, der er oplagte i det daglige arbejde, hverdagen og på arbejdspladsen. Idéen med temadagen var således at give tips til at anvende ”digital kommunikation” og udnytte de muligheder, der er for at samarbejde og afholde møder selvom man sidder fysisk forskellige steder.

  Læs mere
 • 16. december 2010 Litteratur i lommeformat

  Silkeborg Bibliotekerne kan nu tilbyde gratis historier, digte og beretninger på sms. Al indholdet er skræddersyet til mobilen og tilbuddet er udviklet i samarbejde med smspress.dk. Sms-historier er en genre, der har stor succes i Asien, men det er først nu ved at få gennembrud herhjemme. Der satses overalt kraftig på mobilmediet, specielt de avancerede modeller, som appellerer til mindre målgrupper. Men dette tilbud er lavteknologisk, og kan derfor bruges på alle mobiler. I denne artikel vil vi dels fortælle hvad sms-historier er, lidt om baggrunden og hvordan man bruger tilbuddet.

  Læs mere
 • 14. december 2010 Nyindretning af folkebiblioteker – hvordan kan man gribe processen an?

  Folkebiblioteker landet over nyindrettes for i højere grad at kunne imødekomme de krav, som samfundets udvikling og brugernes behov stiller til et moderne bibliotek. Vi vil gerne videregive vores erfaringer i håb om at kunne inspirere og lette processen for andre, der står overfor eller allerede er i gang med at nyindrette et folkebibliotek.

  Læs mere
 • 09. december 2010 Bøger i U-banen

  Dr. Ulrike Mühlschlegel er lingvist og bibliotekar, ansat ved Ibero-Amerikanisches Intitut i Berlin. I øjeblikket er hun gæstelærer ved Sao Paulos universitet i Brasilien, hvor hun underviser i ”Grammatik, ordbøger og ortografi”. I sin blog på nettet skriver hun imidlertid også om andre oplevelser i det store land, bl.a. om hvordan man kan købe eller låne bøger på metrostationer. Det var måske en idé for danske biblioteker?

  Læs mere
 • 09. december 2010 Børn i København og på Frederiksberg læser og skriver sms-noveller

  I Japan har sms-noveller længe været et hit. Årligt publiceres ca. 3 millioner sms-noveller og de mest populære er hentet af mere end 500.000 unge. Disse fantastiske oplysninger førte til, at firmaet Movellas ApS og Københavns Hovedbibliotek indgik et samarbejde og forfattede en ansøgning til Styrelsen for Bibliotek og Medier for også at give danske børn og unge mulighed for at prøve forfattergerningen i sms-mediet. Styrelsen for Bibliotek og Medier gav et positivt tilsagn og vi inviterede Frederiksberg Hovedbibliotek ind i samarbejdet og gik i gang i foråret 2010.

  Læs mere
 • 03. december 2010 #followanarchive – en øjenvidneskildring

  I 2010 kunne man på www.twitter.com deltage i tre forskellige events til at bringe ABM-institutioner sammen. De tre arrangementer løb af stablen under navnet #followanarchive, #followalibrary og #followamuseum. Silkeborg Arkiv deltog i eventen #followanarchive som foregik i november. - I artiklen kan man læse en øjenvidneskildring af hvad dagen bød på, og hvad den slags kan bruges til.

  Læs mere
 • 03. december 2010 Bibzoom er stadig langt på vej

  I forbindelse med den aktuelle evaluering af folkebibliotekernes netmusiktjeneste har musikbibliotekernes faglige organisation Dansk Musikbiblioteksforening (DMBF) set på produktet og finder det på trods af de gode hensigter mangelfuldt.

  Læs mere
 • 29. november 2010 E-bøger - et library by-pass?

  Resultater og erfaringer fra et projekt om e-bøger og bibliotekernes rolle i den sammenhæng.

  Læs mere