Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

12

 • 22. december 2009 Modeshow på biblioteket i Lyngby

  Over 300 gæster lagde vejen forbi Lyngby Stadsbibliotek til et modeshow med fokus på genbrug i forbindelse med et tema om Kultur og Klima. Tøjet kom fra brugernes klædeskab og blev forvandlet til nye kreationer af en lokal designskole. I alt 17 flyttekasser med tøj lige fra en brudekjole fra New York til originale kjoler fra 50’erne til sågar en fez blev indleveret af brugerne sammen med historierne bag, der blev fortalt til modeshowet. En anderledes og sjov oplevelse for både brugerne men også for de ansatte. Modeshowet er en del af et projekt, der netop har biblioteket som oplevelsesrum som omdrejningspunkt. Læs mere og se billeder fra showet i artiklen…

  Læs mere
 • 14. december 2009 Løsgående ordningen ved Biblioteket Sønderborg - nærværende formidling

  Mange af os kender sikkert scenariet: På vej til eller fra at hjælpe en låner i udlånet, bliver vi ’fanget’ af den næste låner, der har spørgsmål. For at imødekomme de lånere, der måske ikke altid finder vej til bibliotekarbordet, fandt Biblioteket Sønderborg på en ’løsgående’ ordning. Visionen var at få bibliotekaren væk fra skrivebord og andre synlige og usynlige barrierer. Bibliotekaren skulle ud på gulvet med pc'en, i øjenhøjde med brugeren - og bare være til stede! Og ordningen virker!

  Læs mere
 • 09. december 2009 Bogradio i luften

  Internetmediet www.Bogradio.dk gik i luften en uge før Bogforum og opnåede over 1.000 besøg den første uge. Radioens journalister producerer "Gode historier om gode bøger" som streamende lyd, podcast og mp3. Det særlige ved Bogradio er, at den er annoncefinansieret og forærer alt sit indhold væk. Biblioteker, bogbutikker, forfattere, lokalradioer, forlag og blogs kan genbruge alle historier gratis. Nyheden om bogradioen "slap ud" via Facebook og Twitter, og brugerantallet på den særlige FB-side vokser dynamisk. Radioens podcast rangerer allerede i top på iTunes under arts/litterature.

  Læs mere
 • 04. december 2009 Klimakanalen - gratis klimainfo til storskærme i alle bibliotekerne

  Via et samarbejde mellem Indholdskanalen og Alexandra Instituttet, Jyllands-Posten, DUL (Digital Urban Living), 6-Byernes Klimainitiativ og Århus Kommune får alle landets biblioteker mulighed for gratis at downloade Klimakanalen fra den 3. december, og vise indholdet frem til den 19. december.

  Læs mere