Gå til sidens indhold
11. november 2009 Af df

Roskilde Bibliotekerne på Musicon

Roskilde Bibliotekerne er en del af et musisk kreativt byudviklingsprojekt på en gammel industrigrund i Roskilde. Biblioteket er med fra start og skal som en del af en samarbejdsaftale være med til at skabe liv og ikke mindst understøtte både nuværende og fremtidige aktører. Projektet arbejder med et 15-20 årigt perspektiv.

Musiconbiblioteket
Roskilde Bibliotekerne på Musicon. Roskilde Bibliotekerne råder over et større lokale i Musiconhuset på Rabalderstræde 1. Lokalet er indrettet med diverse møde- og kursusfaciliteter - pt. til brug for aktører på Musicon, men med sigte på at være et åbent tilbud for alle borgere i Roskilde.

Biblioteket er en af de institutioner der har bredest kontakt til borgerne og lokalsamfundet. 75% af Roskildes befolkning bruger på nuværende tidspunkt Roskilde Bibliotekerne. Biblioteket er som institution og formidlingsplatform derfor en vigtig medspiller i Roskilde Kommunes urbane og kulturelle liv.

Bibliotekets tilbud – fysiske som virtuelle - skal på Musicon afprøves i nye sammenhænge. Gennem en række anderledes tiltag vil Roskilde Bibliotekerne afprøve hvilke faciliteter og opgaver biblioteket skal udfylde på Musicon.

Det overordnede, langsigtede mål er sideløbende med visionen for Musicon at undersøge og udfolde fremtidens biblioteksservice i forhold til en ændret samfundstype og at gøre det på en måde, der sætter standarder lokalt, nationalt og internationalt.

Roskilde Bibliotekerne er siden 2008 repræsenteret på Musicon. En samarbejdsaftale med Musicon-sekretariatet blev indgået november 2008.

/Lunde