Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

11

 • 29. november 2009 Den mytologiske bibliotekar

  En bibliotekar blev projektansat i 3-4 måneder i en middelalderlandsby i Jylland. Han skulle samarbejde med nutidens vikinger om at udvikle en gammeldags vikingelandsby, som nygerrige kunne besøge. Opgaven var omfattende, for nutidens middelalderinteresserede vidste faktisk ikke meget om fortidens vikingers tro, ritualer eller levevis, og derfor kom bibliotekaren på omfattende researchopgaver. Læs her om den atypiske bibliotekaropgave og lær eventuelt asatrosamfundets trosbekendelse.

  Læs mere
 • 23. november 2009 Aktivt medborgerskab i børnehøjde på Odense Centralbibliotek

  Rapporten om fremtidens børnebiblioteker fra 2008 anbefaler, at børnebibliotekarerne går meget mere i dialog med deres unge brugere. Det er i høj grad lykkedes i et samarbejdsprojekt mellem Odense Centralbibliotek og Pædagoguddannelsen i Odense.

  Læs mere
 • 19. november 2009 Debat på nettet – biblioteket som demokratisk mediator

  Man kan godt få folk til at debattere vigtige emner på nettet. Men det kræver, at man laver grundigt baggrundsstof og tør sætte ømtålelige emner til debat - og lave sammenspil med andre medier. Bibliotekerne kan påtage sig en mere aktiv demokratisk rolle.

  Læs mere
 • 19. november 2009 I USA er det journalisterne der underviser i informationskompetence

  Er journalisterne ved at infiltrere bibliotekernes område?

  Læs mere
 • 19. november 2009 Historie er fedt!

  Odensequizzen var en konkurrence for alle 6. klasser i Odense, hvor der blev dystet i paratviden om Odense og byens historie. Skolerne har været igennem en kvalifikationsrunde, og der er fundet fire finalister. Quizzen var et forsøg på at få et yngre publikum i tale, hvilket lykkedes til fulde. Det er første gang, at Odensequizzen afholdes, og den er et led i fejringen af, at det i år er 90 år, siden det genopførte Skt. Knuds Kloster, hvor Historiens Hus holder til i dag, stod færdig.

  Læs mere
 • 18. november 2009 Klima 2.0

  Hvad får man, hvis man krydser skole, bibliotek og web 2.0? I Kolding blev det til en klimawiki, hvor 8.- 9.-klasser blev bevidste om sociale teknologier og nye formidlingsformer. Wikiprojektet har givet Koldingbibliotekerne blod på tanden i forhold til at videreudvikle konceptet skole – bibliotek – web 2.0.

  Læs mere
 • 18. november 2009 Succesfuld markedsføring af e-bøger i Sønderborg

  På to måneder er udlånet af e-bøger mere end tredoblet i Sønderborg. En kampagne målrettet studerende på BCSyd har givet pote. I Sønderborg har vi valgt en markedsføringsstrategi, hvor vi ikke kun ville være synlige på BCSyd, men overalt hvor de studerende kunne tænkes at bruge deres fritid, ville vi være repræsenteret. Vi ville være synlige på studiet, i bybilledet og på nettet. Målet med e-bogskampagnen var at øge kendskabet til e-bøger, samt forhøje udlånet med minimum 25 %. Kampagnen blev sat i gang ved studiestart i september 2009 og afsluttes ved udgangen af december 2009. Konklusionen er klar: markedsføring nytter. Den behøver ikke koste alverden, men den kræver tid både at planlægge og udføre.

  Læs mere
 • 17. november 2009 Er Bogmessen et gedemarked?

  I de tre dage som Bogmessen strækker sig over, inviterede DR Scenen hver formiddag til sessions med udgangspunkt i DR's og Litteratursidens læseklubber.

  Læs mere