Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

Del Din Viden - gør os klogere sammen.

 • 27. august 2020 Hvorfor holder vi sommercamp?

  Aalborg Bibliotekerne holdt første gang en sommercamp i 2019, og allerede i år opgraderede de til to camps. I denne artikel kan du læse nogle af de refleksioner og erfaringer, som forældrene, børnene og medarbejderne har taget med sig omkring campen.

  Læs mere
 • 26. august 2020 Når Coronaen rammer - Megatrends og mikrocases

  Hvad betyder Corona for fremtidens biblioteker? Kommer vi tilbage til en ”almindelig” hverdag eller er vi allerede en del af ”en ny virkelighed”? 3 deltagere fra netværket »Next Generation« stikker en finger i jorden og giver deres bud på, hvad der allerede har ændret sig, hvad vi måske skal tage med videre, og hvad der kan ses i et helt nyt lys.

  Læs mere
 • 02. juli 2020 Sans for litteratur – aktiviteter målrettet borgere med demens

  Bestræbelserne på at gøre samfundet demensvenligt indeholder en vigtig dagsorden for landets folkebiblioteker. Udviklingsprojekt Sans for litteratur sætter fokus på, hvordan folkebibliotekerne kan tilbyde aktiviteter for medborgere med demens igennem blandt andet fokus på sanselige litteratur- og kulturoplevelser.

  Læs mere
 • 25. juni 2020 "LæseHelte – coming up": Litteraturformidling fra barn til barn

  Tid, dedikation, pres, frihed og et strejf af magi. Hvad vi lærte af LæseHelte – coming up, et udviklingsprojekt støttet af Udviklingspuljen 2018-2019.

  Læs mere
 • 23. juni 2020 Chatbots og den gode biblioteksoplevelse

  Et projekt fra Aarhus Kommune har undersøgt mulighederne for at bruge chatbots til at understøtte brugeroplevelsen på de danske biblioteker.

  Læs mere
 • 23. juni 2020 Folketingstidende – fra arkiv til nettet

  Folketinget har digitaliseret Danmarks største bogværk ”Folketingstidende”, og du kan se resultatet på www.folketingstidende.dk. Du kan vælge at bladre i de elektroniske bøger e-Folketingstidende eller bruge værktøjer som Find forarbejder for en lov, Find spalte/side, Kvikopslag eller fritekstsøgningen. Så glem frygten for juridisk informationssøgning - vi har gjort det meget nemmere!

  Læs mere
 • 09. juni 2020 Et kreativt rum, der inspirerer

  I år var det tredje gang, Svendborg Bibliotek afholdt Svendborg Graphic. En festival, der er gået efter at ændre synet på, hvad biblioteket kan – og hvem biblioteket er relevant for.

  Læs mere
 • 25. maj 2020 Det har Pippi aldrig sagt

  ”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt!” Pippi Langstrømpes mest berømte citat er aldrig udtalt af hende selv, og er en slags daligdags fake news. Men hvor kommer citatet så fra?

  Læs mere