Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

Del Din Viden - gør os klogere sammen.

 • 30. juni 2021 Corona-debatten, der blev landsdækkende

  I april afholdt Guldborgsund-bibliotekerne i samarbejde med mediet Seismo en landsdækkende corona-debat for unge. Projektet var egentlig tænkt som et lokalt arrangement, men ændrede flere gange format under forløbet. Selvom det hele greb om sig og blev meget større end forventet, er de tre biblioteksformidlere enige om, at det har givet dem alle et helt enormt kompetenceløft.

  Læs mere
 • 07. juni 2021 Børnebibliotekaren rykker ud med Pop-up-bibliotek

  Det coronaramte bibliotek har gjort det svært at få børn og bøger til at møde hinanden. I Hillerød er børnebibliotekaren derfor rykket ud med biblioteket til en parkeringsplads foran daginstitutionen. Læs børnebibliotekar Pia Nyberg fra Hillerød Bibliotekernes beretning.

  Læs mere
 • 07. juni 2021 Danmark er i vanskeligheder. Læsevanskeligheder.

  Debatindlæg om børn og læselyst af Pia Nyberg, bibliotekar.

  Læs mere
 • 20. maj 2021 Et demokratisk problem

  Debatindlæg om den aktuelle situation med coronapas på bibliotekerne.

  Læs mere
 • 05. maj 2021 BIBLIOTEK+: Meget mere end et bibliotek

  Onsdag den 28. april åbnede BIBLIOTEK+ i Høje Gladsaxe: Et helt særligt hus, der samler bibliotek, sociale aktiviteter, sundhedstilbud, foreninger og ildsjæle under samme tag. Borgerne er selv med til at skabe og forme det nye mødested, som skal styrke trygheden og fællesskabet i området.

  Læs mere
 • 29. april 2021 Ny hjemmeside om energidebat og græsrodsbevægelsen OOA

  Energi- og miljødebatten er aktuel som aldrig før. Og i Danmark har den nogle historiske rødder, som man kan få mange oplysninger om på hjemmesiden www.atomkraftnejtak.dk, som blev lanceret foråret 2021.

  Læs mere
 • 25. marts 2021 Smart Parat Svar – uden børn?

  Ja, det lyder måske lidt forkert at sige, for børnene var der selvfølgelig – bare ikke fysisk, som de plejer. Da covid-19 efter sommerferien stadig holdt et jerngreb i det danske samfund, fik Projektledelsen for Smart Parat Svar de bekymrede miner på. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan en pandemi kan sætte gang i et helt anderledes mindset hos de ansvarlige for den landsdækkende læse- og vidensquiz Smart Parat Svar, som arbejder hos Aalborg Bibliotekerne.

  Læs mere
 • 25. marts 2021 Kan vi læse sammen online?

  »Hov, Birgit, du skal vist lige slå din mikrofon til.« Det er en sætning, enhver dansker efterhånden er blevet vant til at trække på smilebåndet over i en tid, hvor vi har måttet flytte meget af vores fysiske samvær over på forskellige onlineplatforme. Således også på Brønderslev Bibliotek, hvor savnet til vores brugere til sidst blev så stort, at vi gik i gang med at afholde online oplevelseslæsning i forbindelse med projektet Litterære Livsvidner. Projektet er støttet af Slots- og udviklingspuljen.

  Læs mere