Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Velkommen til Del Din Viden

Del Din Viden er dit faglige forum for videndeling med kolleger og fagfæller. Her kan du lære af andres erfaringer og blive klogere på de tendenser, der er på vej ved at læse nogle af de mange artikler, der er lagt ud til alles gavn og husk, at du selv kan skrive artikler om dine projekter eller deltage i den faglige debat.

Del Din Viden - gør os klogere sammen.

 • 24. februar 2021 Når en Naturskattejagt bliver digital

  Da vi søsatte projektet “Den digitale Naturskattejagt”, havde vi ingen anelse om, at både naturen og arrangementer med digitale dimensioner ville blive særligt relevante for 2020. Igennem årets Naturskattejagter blev vi ikke blot mere bevidste om de mange faldgruber, som tilføjelsen af digitale hjælpemidler kan tilføre udendørs arrangementer – vi fik også øjnene op for nye muligheder for at gøre børnefamiliernes oplevelse bedre. I denne artikel deler vi vores erfaring med alle interesserede – særligt jer, der arbejder med børneaktiviteter i naturen.

  Læs mere
 • 11. februar 2021 Isotoper og pest på spisebordet – informationssøgning i en coronatid

  Når både gymnasieelever og bibliotekarer skal arbejde hjemmefra, er det ikke en mulighed, at eleverne kommer forbi udlånet og får hjælp til informationssøgning til deres studieretningsprojekter. På Gladsaxe Bibliotekerne har vi fundet en digital løsning i samarbejde med Gladsaxe Gymnasium.

  Læs mere
 • 04. februar 2021 Biblioteket, der aldrig lukkede ned…

  Ballerup Bibliotekerne afprøver flere teknologiske løsninger for at give den bedst mulige betjening. Brugerne tager teknologien til sig – både i en coronatid og som supplement til den fysiske betjening.

  Læs mere
 • 21. december 2020 Lyt, leg og lær om livets træ

  I 2020, hvor skoleklasserne ikke har kunnet besøge bibliotekerne på sædvanlig vis, er Ballerup Bibliotek gået nye veje for at nå skolerne med gode fortællinger og faglige input via podcasts og digitale undervisningsmaterialer. Et eksempel er online-undervisningsmaterialet »Livets træ«.

  Læs mere
 • 03. december 2020 Hvordan driver man FabLab under en pandemi?

  På Guldborgsund-bibliotekerne måtte FabLab-teamet tænke i nye baner efter en nedlukning, der fortsat gør det umuligt at åbne fabrikationslaboratoriet op på normal vis. Trods en ellers altoverskyggende Covid-19 lykkedes det dog blandt andet at få brugere igennem med servicen 'book en fablabster', succes med corona-relaterede workshops samt at blive godkendt som certificeret FabLab og få prioriteret et samarbejde med erhvervslivet.

  Læs mere
 • 18. november 2020 Hold Hjernen Frisk med biblioteket

  Fra nationalt til lokalt – fra forskningsresultater til konkrete aktiviteter. Sådan kan AssensBibliotekernes deltagelse i pilotprojektet Hold Hjernen Frisk beskrives. Det var et forløb bestående af litterære og bevægelseselementer til gavn for seniorer i Assens Kommune. Nu kender vi ikke deltagerne som »seniorer«, men som Lis, Birgit, Birthe, Anne, Britta, Inge, Mogens, Ulla, Jette, Signe, Peter, Karin, Jytte, Anette og Ellen.

  Læs mere
 • 12. november 2020 Gjern Bibliotek sætter møde i stand mellem udsatte eksistenser og skoleelever

  'Mennesket bag tragedien' hedder projektet, der i Gjern har sat en 6. klasse til at arbejde med tre udsatte borgeres historier, der rummer misbrug, overfald og tragedier.

  Læs mere
 • 31. oktober 2020 Kan kaffe skabe fællesskaber?

  Fællesskaber er kommet på dagsordenen i det danske samfund, og kaffe kan være en af nøglerne til deltagelse.

  Læs mere