Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

Bliv klogere på, hvordan du med en lille indsats kan investere dig til mere frihed og samtidig leve mere bæredygtigt. 

Læs også

  • om en digital pædagog og en bibliotekar, der har rykket formidlingen ud i den digitale verden
  • hvordan biblioteksansatte kan spille en vigtig rolle i bekæmpelsen af ensomhed
  • og om projektet Brug Bibliotekernes Datas nationale kompetenceforløb.
Perspektiv nr. 8

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

08. oktober 2020

Bibliotekarer 5. mest troværdige faggruppe

Bibliotekarerne holder sig fortsat i top 5 over de mest troværdige faggrupper i Danmark, ifølge en analyse foretaget af Radius. Formand Tine Segel kalder det et skuldeklap og en klar anerkendelse af den forskel, bibliotekarer gør hver dag.

Læs mere
08. oktober 2020

To nye udvalg skal styrke den strategiske biblioteksudvikling

Kulturministeriet og Slots- og Kulturstyrelsen nedsætter to nye organer; Strategisk Biblioteksudvalg og Bibliotekernes Koordinationsforum for at trække sektoren tættere på ministeren og styrke områdets samlede strategi, siger enhedschef i styrelsen for Center for Kunst og Biblioteker Annette Bach.

Læs mere
01. oktober 2020

Hvordan amerikanske biblioteker tilpasser sig Covid-19

Pandemien presser samfundet, men er også blev benzin til kreativitet for at nå borgerne, lyder det fra amerikanske bibliotekarer i en artikel fra Los Angeles Times.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

21. oktober 2020

Fokus på dimittendledighed under corona

I krisetider er det sværere at lande sit første job. KI’s hovedorganisation Akademikerne ønsker politisk fokus på dimittend- og langtidsledighed som følge af covid-19.

Læs mere
20. oktober 2020

Nye tal: flere udlån på bibliotekerne – både fysisk og digitalt

Bibliotekerne har formået endnu en stigning i antal udlån, viser Slots- og Kulturstyrelsens nye rapport, Folkebiblioteker i tal 2019. Men det faldende antal medarbejdere er problematisk, mener KI’s formand.

Læs mere
09. oktober 2020

Krænkende adfærd kan også komme fra brugerne

KI’s hovedbestyrelse vendte den aktuelle sexismedebat på sit møde den 8. oktober. Især var hovedbestyrelsen opmærksom på de episoder, hvor medlemmer oplever krænkende adfærd fra brugere.

Læs mere
27. august 2020

Hvorfor holder vi sommercamp?

Aalborg Bibliotekerne holdt første gang en sommercamp i 2019, og allerede i år opgraderede de til to camps. I denne artikel kan du læse nogle af de refleksioner og erfaringer, som forældrene, børnene og medarbejderne har taget med sig omkring campen.

Læs mere
26. august 2020

Når Coronaen rammer - Megatrends og mikrocases

Hvad betyder Corona for fremtidens biblioteker? Kommer vi tilbage til en ”almindelig” hverdag eller er vi allerede en del af ”en ny virkelighed”? 3 deltagere fra netværket »Next Generation« stikker en finger i jorden og giver deres bud på, hvad der allerede har ændret sig, hvad vi måske skal tage med videre, og hvad der kan ses i et helt nyt lys.

Læs mere
02. juli 2020

Sans for litteratur – aktiviteter målrettet borgere med demens

Bestræbelserne på at gøre samfundet demensvenligt indeholder en vigtig dagsorden for landets folkebiblioteker. Udviklingsprojekt Sans for litteratur sætter fokus på, hvordan folkebibliotekerne kan tilbyde aktiviteter for medborgere med demens igennem blandt andet fokus på sanselige litteratur- og kulturoplevelser.

Læs mere

Følg forbundet på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale Forbundets sociale medier