Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

Læs om de store lønstigninger for privatansatte medlemmer

Læs også

  • hvordan bibliotekscheferne vil styrke børns læselyst
  • om vigtigheden i at have privatsfærer
  • og om, hvordan du kan opnå et bæredygtigt arbejdsliv

Perspektiv nr. 3

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

03. april 2020

Fra udviklingspulje til lokal kulturstøtte

Årets udviklingspulje på 13 millioner kroner bør bruges til at få gang i kulturelle aktiviteter på bibliotekerne efter krisen og dermed understøtte trængte kunstnere og forfattere. Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Biblioteksforenings forretningsudvalg i til kulturministeren.

Læs mere
03. april 2020

Efterregning på digitale udlån

Mange biblioteker har hævet loftet for digitale udlån. I Odense er ekstraudgiften pt. cirka 400.000 kroner pr. måned. Rådmand i Odense Jane Jegind (V) håber, at landets kommunalbestyrelser og Folketinget kan se, at det er en regning, der skal betales i fællesskab, og at flere får øje på kultur som afgørende også i kriser.

Læs mere
02. april 2020

Allerød Biblioteker pakkede nødbibliotek til Den Kongelige Livgarde

I kølvandet på udbruddet af Corona i Danmark blev Den Kongelige Livgarde isoleret på kasernerne. Derfor bad soldaterne om hjælp til at få tiden til at gå, og her stod Allerød Biblioteker klar.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

02. april 2020

Sådan har Corona påvirket medlemmerne

Generelt er langt de fleste udfordringer i forbindelse med Corona løst lokalt, konstaterer Forbundet Kultur og Informations konsulenter, der følger udviklingen tæt.

Læs mere
02. april 2020

Tvunget til at tænke digitalt

Bibliotekar ved Odder Bibliotek - og en del af Biblioteksvagten - Gitte Buur Rasmussen arbejder på højtryk for at betjene borgerne digitalt. Det er hårdt at undvære den daglige kontakt med kolleger og borgere, men det er også en god øvelse at være tvunget til at tænke det digitale først, mener hun.

Læs mere
01. april 2020

Hilsen fra formanden: Mens vi venter på genåbningen

Vi må ikke glemme, at der også i kulturlivet hentes kapital til vores liv og samfund – åndeligt såvel som økonomisk, skriver formand Tine Segel i en hilsen til medlemmerne.

Læs mere
02. april 2020

Quizreol øger læselysten i Kolding

En helt særlig reol har skabt læseglæde på Kolding Bibliotek. Ved at kombinere læsning, gaming og gruppearbejde på en legende måde lærer biblioteket børnefamilier nyt om Genforeningen.

Læs mere
31. marts 2020

Giv de unge lyst til at deltage i den demokratiske samtale

Biblioteket Frederiksberg og initiativet Frirummet skabte et anderledes debatforløb for to gymnasieklasser fra Frederiksberg Gymnasium. Formålet var at give de unge lyst til at deltage i den demokratiske samtale ved at præsentere dem for en ny debatkultur.

Læs mere
20. marts 2020

Lektør i 30 år

Forestil dig, at du er meget glad for hindbærsnitter (i min verden er det ikke særlig svært at forestille sig). Forestil dig så, at du hver uge får leveret en eller flere hindbærsnitter gratis lige til døren, med den ene betingelse, at du udtaler dig om hindbærsnittens smag. Og forestil dig så til slut, at du oven i købet får betaling for at gøre det!

Læs mere

Følg forbundet på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale Forbundets sociale medier