Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

Bør den offentlige samtale reguleres? 

Læs også

  • om et bibliotek for forbudte bøger
  • fif til, hvordan du bedst lærer fra dig
  • og om høje lønstigninger i det private.
Perspektiv nr. 3

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

21. april 2021

Velkommen tilbage

”Hvor er det dog skønt at se så mange bøger igen. Det er så håbefuldt.” Glade biblioteksbrugere kunne den 21. april igen besøge deres fysiske bibliotek. Flere satte ord på deres begejstring, da Perspektiv fulgte Hillerød Bibliotekernes genåbning.

Læs mere
15. april 2021

Sådan planlægger vi genåbningen

Onsdag den 21. april genåbner bibliotekerne. Perspektiv har talt med to bibliotekschefer om, hvordan de griber planlægningen frem til genåbningen an.

Læs mere
09. april 2021

Kulturministeren udpeger tre pejlemærker for folkebibliotekerne

Over de kommende tre år vil kulturminister Joy Mogensen anvende i alt 75 millioner kroner til at understøtte folkebibliotekernes udvikling inden for demokrati, læring og digital dannelse.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

22. april 2021

Kulturministeriet opdaterer retningslinjer for bibliotekerne

Kulturministeriet opdaterer retningslinjerne omkring click and collect-ordninger.

Læs mere
20. april 2021

Retningslinjerne for genåbning

De endelige retningslinjer for genåbningen af bibliotekerne den 21. april blev offentliggjort den 20. april.

Læs mere
20. april 2021

Ja til OK21

Ved den vejledende urafstemning i Forbundet Kultur og Information sagde de stemmeberettigede medlemmer klart ja til OK21-resultatet. Det blev også til et samlet ja fra de øvrige Akademikerorganisationer.

Læs mere
25. marts 2021

Smart Parat Svar – uden børn?

Ja, det lyder måske lidt forkert at sige, for børnene var der selvfølgelig – bare ikke fysisk, som de plejer. Da covid-19 efter sommerferien stadig holdt et jerngreb i det danske samfund, fik Projektledelsen for Smart Parat Svar de bekymrede miner på. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan en pandemi kan sætte gang i et helt anderledes mindset hos de ansvarlige for den landsdækkende læse- og vidensquiz Smart Parat Svar, som arbejder hos Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere
25. marts 2021

Kan vi læse sammen online?

»Hov, Birgit, du skal vist lige slå din mikrofon til.« Det er en sætning, enhver dansker efterhånden er blevet vant til at trække på smilebåndet over i en tid, hvor vi har måttet flytte meget af vores fysiske samvær over på forskellige onlineplatforme. Således også på Brønderslev Bibliotek, hvor savnet til vores brugere til sidst blev så stort, at vi gik i gang med at afholde online oplevelseslæsning i forbindelse med projektet Litterære Livsvidner. Projektet er støttet af Slots- og udviklingspuljen.

Læs mere
24. februar 2021

Når en Naturskattejagt bliver digital

Da vi søsatte projektet “Den digitale Naturskattejagt”, havde vi ingen anelse om, at både naturen og arrangementer med digitale dimensioner ville blive særligt relevante for 2020. Igennem årets Naturskattejagter blev vi ikke blot mere bevidste om de mange faldgruber, som tilføjelsen af digitale hjælpemidler kan tilføre udendørs arrangementer – vi fik også øjnene op for nye muligheder for at gøre børnefamiliernes oplevelse bedre. I denne artikel deler vi vores erfaring med alle interesserede – særligt jer, der arbejder med børneaktiviteter i naturen.

Læs mere

Følg forbundet på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale Forbundets sociale medier