Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Nyt Perspektiv

Hvad betyder biblioteket for os?

Læs også

  • om vigtigheden af bøger i daginstitutioner
  • hvordan pandemien kan gøre dig sagtmodig
  • og om boreout på arbejdspladsen.
Perspektiv nr. 4

Nyt job? Find det på Bibliotekarjob Bibliotekarjob

05. maj 2021

Ny rapport samler forskning om læsning

Bogpanelet har udgivet rapporten Pejlemærker i aktuel forskning om læsning, som skal bidrage til at kvalificere debatten om læsning og pege på nye områder, hvor der er behov for mere viden.

Læs mere
05. maj 2021

Biblioteksdebat til KL’s Kultur- og fritidskonference

Der var ros til KL’s bibliotekspolitiske debatoplæg, da kultur- og bibliotekschef i Lyngby-Taarbæk Kommune Jeppe Bjørn, formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg Leon Sebbelin, formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen og formand for Forbundet Kultur og Information Tine Segel mødtes for at tale om bibliotekernes rolle og fremtid til KL’s Kultur og fritidskonference den 4. maj.

Læs mere
21. april 2021

Velkommen tilbage

”Hvor er det dog skønt at se så mange bøger igen. Det er så håbefuldt.” Glade biblioteksbrugere kunne den 21. april igen besøge deres fysiske bibliotek. Flere satte ord på deres begejstring, da Perspektiv fulgte Hillerød Bibliotekernes genåbning.

Læs mere

Ny medarbejder? Indryk en jobannonce Jobannnoncer

27. april 2021

Få et kompetenceløft og skab folkelig forankring af verdensmålene på dit bibliotek

Forbundet Kultur og Information arrangerer i regi af netværket DB2030 en række gratis, kompetencegivende arrangementer for biblioteksansatte, der ønsker at arbejde med FN's verdensmål.

Læs mere
27. april 2021

Lønforhandling i krisetid

Tag lønsamtalen, selvom lønstigningerne er aflyst på grund af corona. Det kan komme dig til gode, når lønforhandlingerne genoptages.

Læs mere
22. april 2021

Kulturministeriet opdaterer retningslinjer for bibliotekerne

Kulturministeriet opdaterer retningslinjerne omkring click and collect-ordninger.

Læs mere
05. maj 2021

BIBLIOTEK+: Meget mere end et bibliotek

Onsdag den 28. april åbnede BIBLIOTEK+ i Høje Gladsaxe: Et helt særligt hus, der samler bibliotek, sociale aktiviteter, sundhedstilbud, foreninger og ildsjæle under samme tag. Borgerne er selv med til at skabe og forme det nye mødested, som skal styrke trygheden og fællesskabet i området.

Læs mere
29. april 2021

Ny hjemmeside om energidebat og græsrodsbevægelsen OOA

Energi- og miljødebatten er aktuel som aldrig før. Og i Danmark har den nogle historiske rødder, som man kan få mange oplysninger om på hjemmesiden www.atomkraftnejtak.dk, som blev lanceret foråret 2021.

Læs mere
25. marts 2021

Smart Parat Svar – uden børn?

Ja, det lyder måske lidt forkert at sige, for børnene var der selvfølgelig – bare ikke fysisk, som de plejer. Da covid-19 efter sommerferien stadig holdt et jerngreb i det danske samfund, fik Projektledelsen for Smart Parat Svar de bekymrede miner på. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan en pandemi kan sætte gang i et helt anderledes mindset hos de ansvarlige for den landsdækkende læse- og vidensquiz Smart Parat Svar, som arbejder hos Aalborg Bibliotekerne.

Læs mere

Følg forbundet på sociale medier Og bliv en del af den faglige samtale Forbundets sociale medier