Gå til sidens indhold

Stine Liv Johansen, modtager af Døssingprisen 2021

Stine Liv Johansen er modtager Døssingprisen 2021 for hendes store indsats for at styrke debatten om udviklingen af det digitale samfund - og debatten om cybersikkerhed og digital dannelse i børnehøjde.

Stine Liv Johansen modtager Døssingprisen 2021, overrakt af formand Tine Segel
© Foto: Jakob Boserup

Døssingprisen 2021 blev uddelt af Tine Segel, formand for Forbundet Kultur og Information, på forbundets generalforsamling i Odense den 30. oktober 2021. Døssingprisen er Forbundet Kultur og Informations hæderspris og er på en værdi af 25.000 kr.

I talen ved overrækkelse af prisen lød motiveringen således:

Stine Liv Johansen er en stærk drivkraft, der bidrager til styrke debatten om udviklingen af det digitale samfund - og debatten om cybersikkerhed og digital dannelse i børnehøjde.

Hun sætter som formand for Medierådet for Børn og Unge og som professor og lektor ved Center for Børns Litteratur og Medier ved Aarhus Universitet fokus på børn og unges digitale dannelse. Hun udgør en vigtig stemme om børns digitale kultur og leg.

Stine Liv Johansen repræsenterer et moderne syn på, hvordan man ser et sundt børneliv, der sagtens kan forenes med at være digital. Hun er med til at nuancere en ofte alt for ensporet debat om, hvad der er rigtigt eller forkert. Om børns brug af medier, sociale medier og computerspil er skadelige eller det modsatte. Om det digitale versus det analoge.

Stine Liv Johansen formidler sin forskningsbaserede viden, så det er let at forstå, og hun taler til både børn og forældre - uden at bruge den løftede pegefinger! Hun er blændende til at sætte ord på den egenværdi, som det digitale har, særligt for vores børn og for deres fællesskaber.

Det arbejde og den store indsats vil vi meget gerne sætte pris på. Vi vil samtidig også gerne række hånden frem og invitere til samarbejder på kryds og tværs og opfordre til at huske på, at også Forbundet Kultur og Informations medlemmer gør en forskel for at løfte denne vigtige dagsorden. Men: Der er brug for fyrtårne og frontløbere, som taler denne vigtige sag – og sådan én er Stine Liv Johansen.

Kort om Stine Liv Johansen
Stine Liv Johansen er Lektor, ph.d. ved Center for Børns Litteratur og Medier, Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet og Formand for Medierådet for Børn og Unge. Hendes forskning omhandler børn og unges mediebrug. Hun er særligt interesseret i, hvordan hverdagens legende mediepraksisser har betydning for deres relationer og identitet.