Gå til sidens indhold

Erik Clausen, modtager af Døssingprisen 2000

Overrækkelsen af Døssingprisen fandt sted på Bibliotekarforbundets Generalforsamling 2000 om aftenen lørdag den 11. november 2000.BF's formand Jakob Winding kunne overrække prisen på 25.000 kr. til håndværkeren, gøgleren, multikunstneren og filmmageren Erik Clausen.

Erik Clausen får prisen for sin kamp for ytringsfrihed for alle, for sine markante holdninger til det udvidede kulturbegreb og for sin tydelige og kritiske holdning til fagbevægelsen.

I begrundelsen for valget hedder det:

"Vi har alle et ansvar for, at de grundlæggende rettigheder bevares og ikke udhules. Vi må alle i det private, gennem vores virke på arbejdspladserne og gennem vore fagforeninger være med til at sikre det enkelte menneskes ret og frihed til at ytre sig, retten til at organisere sig, friheden til at demonstrere og aktionere, retten til udfoldelse for minoriteter, hvad enten de er af kulturel, etnisk, religiøs eller seksuel art. I den sammenhæng kan Erik Clausens store ildhu og integritet i forsvaret af de fundamentale mekanismer og rettigheder, som giver plads til et liv, en historie, friheden til at tænke og tale for alle mennesker ganske givet være en inspiration for mange"."