Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Ferie

Læs om optjening/afvikling, feriepenge, samt om ferie ved barsel m.v. i menuen til venstre og find de særlige bestemmelser, der gælder for dit ansættelsesområde nedenfor.

Ny ferielov

Pr. 1. september 2020 trådte den nye ferielov i kraft. 

Med den nye ferielov ændres optjening og afvikling, så du kan holde ferie samtidig med, at du løbende optjener ferien – den såkaldte samtidighedsferie. Det betyder, at du fremover optjener 25 feriedage fra 1. september til 31. august året efter (ferieåret). Du kan så samtidig og ind til den 31. december afholde ferie. Du har altså 16 måneder til at afholde ferien.

I forbindelse med den nye ferielov er der aftalt en overgangsordning, som betyder, at du fra 1. januar til 31. august 2019 optjent op til 2.08 feriedage pr måned (16,7 feriedage), som du kunne holde fra 1. maj til 30. september 2020.  Hvis du ikke nåede at holde alle dage, bliver de overført til næste ferie afholdelsesår, som løber fra 1. september 2020 - 31. december 2021.
Ferie optjent fra 1. september 2019 til 31. august 2020 er blevet indefrosset i Lønmodtagernes fond for tilgodehavende feriemidler og udbetales til dig, når du forlader arbejdsmarkedet.  Det er imidlertid aftalt, at du kan få udbetalt op til 3 ugers tilgodehavende feriemidler fra fonden indtil den 1. december  2020. Fonden er placeret under Lønmodtagernes Dyrtidsfond, som skal forvalte, administrere og sikre forrentning af dine penge.
Du kan læse mere om den nye ferielov på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside eller på Borger.dk.

Læs mere