Gå til sidens indhold

Webinarer

Her kan du logge ind og se eller gense en lang række af de webinarer, som Forbundet Kultur og Information har afholdt. De fleste af webinarerne varer cirka en time.

Senest afholdte webinarer:

Tips og tricks til dig, der underviser og formidler fagligt stof
Se webinaret

Vishing - bliv klogere på telefonsvindel, så I kan hjælpe ældre borgere
Se webinaret

Sådan finder du videnskabelig litteratur: Databaser og informationssøgning
Se webinaret

 • Arbejdsliv

  Bliv bedre til selvledelse - 7 gode råd til at lede egne projekter
  Mange kender følelsen af at have for meget om ørene. Nogen har oven i købet mærket stress på egen krop. Mange arbejdsfunktioner kræver, at vi som medarbejdere er gode til at lede vores eget arbejde. Vi kalder det "selvledelse". Det kan give en masse frihed for dig - men det kan også være roden til stress og ekstraarbejde.
  Se webinaret

  Digital sikkerhed når du arbejder hjemme
  Hvad kan du gøre for at passe på dine og din arbejdsplads’ kritiske informationer, når du arbejder hjemmefra? Brug en time på at få bedre tjek på, hvad du kan gøre for at sikre din hjemmearbejdsplads.
  Se webinaret

  Gode råd til dig der skal arbejde hjemmefra
  Når du skal arbejde hjemmefra, er der risiko for, at tiden smuldrer. I dette webinar får du en række råd til, hvordan du får organiseret hverdagen, når du skal arbejde fra hjemmekontoret.
  Se webinaret

  Hjemmearbejde på godt og ondt
  Arbejdsmiljøets New Normal - distancearbejde på godt og ondt. På dette TR-tirsdag webinar sætter vi fokus på erfaringer med distancearbejdet og giver nogle pejlemærker til implementeringen af en ny hverdag med distancearbejde. 
  Se webinaret

  På rejse i fremtiden - megatrends og disses konsekvenser for TR/AMR-arbejdet
  Hvilke megatrends er der for tiden, og hvilke konsekvenser får Covid-19 for jer som TR/AMR, for jeres kolleger og for arbejdspladserne? 2020 har helt igennem været et meget anderledes år for alle. Tag med på en rejse ind i fremtiden. 
  Se webinaret

  Samarbejde i den virtuelle gruppe – bliver I sammenkoblet eller blot koblet op?
  Samarbejde over distancen er blevet hverdag for mange, nu hvor både chefer og medarbejdere har arbejdet hjemmefra under corona-krisen. Det stiller store krav til hver og en af gruppens medlemmer, der fra sin adresse skal bidrage til at holde sammen på gruppen eller teamet, sikre nære relationer og skabe et tæt samarbejde på trods af afstande.
  Se webinaret

  Stress og stresshåndtering
  Vi må have redskaber til at tackle de pressede situationer, der uundgåeligt vil opstå på vores arbejdspladser. Samtidig må vi forstå, at stress ikke bare kan håndteres ved fif og smarte tricks. Det er en proces, der kan tage lang tid. På webinaret hører du om, hvad stress er, og hvordan du kan blive bedre til selv at håndtere det.
  Se webinaret

  Sådan får du overblik og struktur
  Du kender sikkert typen, der roder lidt for meget på kontoret, glemmer en aftale eller måske ikke helt har overblik over et projekt. Det kunne måske godt være dig selv? På dette webinar får du en række meget praktiske redskaber til, hvordan du kan skabe struktur i din hverdag, så du kan gå i gang med det samme.
  Se webinaret

  Tilbage på arbejdspladsen efter corona
  Mange af os er ved at vende helt eller delvist tilbage til arbejdspladsen efter corona-krisen efter at have arbejdet hjemmefra i ugevis. Når vi vender tilbage, er der nogle ting, vi kan og skal være opmærksomme på. Relationerne og fælleskabet er nøglen til at komme godt tilbage på jobbet. 
  Se webinaret

  Vi er alle nørder? En rejse i nørd-begrebet!
  Hvad vil det sige at være nørd? Er der forskel på at være nørd og være geek? Er nørd i virkeligheden et pendulord - eller er alle bare nørder i dag? Lær nørderne at kende på dette webinar - og find dig selv!
  Se webinaret

   

 • Børn og unge

  Børn og unges digitale dannelse
  Børn og unges medievaner ændrer sig drastisk i disse år. Hvad er tendenserne, og hvordan kan bibliotekerne bidrage til dannelsen i en digital tid? Så vi er med til at klæde børn og unge på til at blive aktive digitale borgere.
  Se webinaret

  Børn og unges læsning – hvad ved vi, og hvad kan vi gøre?
  Børn og unges læsning i en verden præget af digitalisering og let adgang til mange medier er et tema, der har været stor interesse for de senere år. Få præsenteret hovedpointerne i den helt nye undersøgelse "Børn og unges læsning 2021" og få inspiration til, hvordan du kan bruge undersøgelsens fund og anbefalinger.
  Se webinaret

  De unge som målgruppe: unges forandrede medie- og kulturvaner
  Hvad er det, de unge har gang i? De unge biblioteksbrugere er præget af stærkt forandrede medie- og kulturvaner. Det er vi nødt til at have indsigt i, hvis vi vil nå de unge med bibliotekets tilbud. Webinar med fokus på de unge som målgruppe i en bibliotekssammenhæng.
  Se webinaret

  Forstå et gamerbarn
  Gaming er en stor del af hverdagen for mange børn og unge. Mange konflikter og bekymringer ville kunne undgås, hvis "de voksne" bare forstod computerspillenes univers og de computerspillende børn bare en lille smule bedre!
  Se webinaret

  Fremtidens kompetence er kritisk sans
  Børn og unge får en stadig større del af deres viden gennem sociale medier og influencers. I en digital tid er kildekritik vigtigere end nogensinde. Mængden af informationer eksploderer, og fake news vinder indpas. Desværre er det en hårdnakket myte, at danske børn er selvstændigt kritisk tænkende, når de er på nettet.
  Se webinaret

  Hvordan faciliterer jeg en sæk lopper?
  Facilitering af børn er noget, man kan lære. Det handler om at få børnene aktiveret og tage ejerskab. På dette webinar får du redskaber til at arbejde med facilitering af børn i din hverdag omkring børnebiblioteket.
  Se webinaret

 • Formidling, kommunikation og markedsføring

  13 tips til den gode præsentation
  Hvordan du holder dine modtagere fanget, når du laver din næste præsentation? Få 13 hurtige tips til, hvad der fungerer bedst, når du skal undervise, holde foredrag eller måske ”bare” skal stille dig op og fortælle dine kolleger om dit sidste nye projekt.
  Se webinaret

  16 grafiske tips til den fede plakat (og andre grafiske opgaver)
  Lær nogle af de vigtigste grundregler, som får det grafiske udtryk til at se professionelt ud. På dette webinar får du 16 tips og grafiske regler, der gør det nemmere at designe flotte plakater og andre visuelle emner, der skal fange øjet.
  Se webinaret

  Digital litteraturformidling på sociale medier
  Bibliotekerne mangler sådan set ikke indhold: hylder, websites og magasiner bugner af det! Men hvordan formidler vi litteraturen bedst muligt på de sociale medier, så vi fremmer læsning og læselyst? Så borgerne har lyst til at bruge litteraturen, diskutere den og nyde den?
  Se webinaret

  Facebook annoncering
  Det er ret enkelt at komme i gang med at annoncere på Facebook. På dette webinar gennemgår vi de vigtigste funktioner, som du skal bruge for at komme i gang med ’rigtig’ Facebook annoncering og ikke bare bruge ’boost’-knappen.
  Se webinaret

  Game on – spilformidling i biblioteker
  For langt de fleste mennesker er spil noget, som bringer os sammen og giver positive oplevelser, både digitalt og analogt. I dette webinar kredser vi om formidling af spil igennem bibliotekerne, hvor de præsenteres som et kulturbærende medie på lige fod med bøger og film.
  Se webinaret

  Kom godt i gang med mobilvideo
  Med din smartphone kan du producere videoer i høj kvalitet til brug på YouTube, Instagram, Facebook og andre sociale medier. Lær processen fra optagelse over redigering til distribution, så du med enkle midler kan komme i gang.
  Se webinaret

  Nudging – adfærdsdesign i teori og praksis
  Begrebet nudging er over de sidste par år vundet frem som anvendelig metode til at påvirke brugeradfærd. Til at få folk til at gøre dét, de egentlig gerne vil, fordi det er det nemmeste! Få en introduktion til nudging, til Kahneman - og hvordan vi kan bruge det i praksis.
  Se webinaret

  ROI på de sociale medier – hvordan måler man udbyttet af sin indsats
  Hvordan måler vi vores indsats på de sociale medier? Din virksomhed, organisation eller dit bibliotek er selvfølgelig til stede på de sociale medier - for det er man jo! Men har I en idé om, hvad effekten og udbyttet er? Har I et reelt billede af, hvordan jeres ROI (Return On Investment) ser ud i forhold til at være til stede på de sociale medier?
  Se webinaret

  SEO – søgemaskineoptimering i praksis
  Lær om søgemaskineoptimering i praksis. Vi tager hele turen fra udvælgelse af søgeord over implementering i dit websites tekster og videre til linkbuilding og yderligere optimering.
  Se webinaret

  Skriv bedre – vil du imponere eller kommunikere?
  Vil du imponere, skal du skrive abstrakt og indviklet. Vil du kommunikere, skal du skrive konkret og enkelt. Lær hvordan du med forholdsvis enkle sproglige virkemidler får lettet din tekst, så den bliver læsevenlig og forståelig.
  Se webinaret

  Skriv til nettet – 10 gode tips
  For at skrive gode tekster til nettet, kan du bruge en række enkle og effektive værktøjer. Webinar hvor du bliver præsenteret for en række helt specifikke værktøjer, som du med det samme kan tage i brug.
  Se webinaret

  Sådan finder du videnskabelig litteratur: Databaser og informationssøgning
  "Jamen, ligger det hele ikke bare på nettet? Kan man ikke bare Google sig til det?" Svaret er nej. Det er rigtigt, at en del videnskabelig litteratur i dag er tilgængelig online og kan søges i søgemaskiner som Google. Men det er bare toppen af det videnskabelige isbjerg.
  Se webinaret

  Sådan opbygger du en faglig præsentation
  Kunsten at kede er at få det hele med! Brug en time på dette webinar og få konkrete værktøjer og tips til, hvordan du ”skruer” en faglig præsentation sammen, så den både er spændende og forståelig.
  Se webinaret"

  Vishing - bliv klogere på telefonsvindel, så I kan hjælpe ældre borgere
  Bliv klædt på til at kunne undervise ældre borgere i hvad telefonsvindel er, og hvordan man undgår det. Med udgangspunkt i politiets råd vil vi præsentere undervisningsmateriale, der kan anvendes i dialogen med ældre. Samtidig giver vi vejledning til, hvordan du og dine kolleger bruger materialet til at undervise i telefonsvindel som en del af bibliotekets kursusvirksomhed, it-caféer og lignende.
  Se webinaret

 • GDPR og Records management

  Hvad er Records Management?
  Flere og flere af KI’s medlemmer får opgaver inden for Records Management, hvor der hele tiden opstår nye job i både det private og det offentlige. Men hvad er Records Management for en disciplin? Hvad laver en Records Manager? Hvilke kompetencer er det godt at have, når man skal arbejde med Records Management?
  Se webinaret

  Introduktion til GDPR for informationsspecialister
  Persondataforordningen, også kaldet GDPR, er trådt i kraft i maj 2018 og forankret i en ny dansk persondatalov. På dette webinar får du en overordnet forståelse af GDPR og den nye persondatalov og de krav, som skal efterleves og dokumenteres. Vi kommer også ind på de opgaver, hvor du som informationsspecialist helt oplagt kan påtage dig en rolle.
  Se webinaret

 • IT, programmer og værktøjer

  Excel – grundlæggende
  Excel er markedsledende, når det gælder om at bearbejde data og skabe overblik – hvad enten det drejer sig om tal, tekst, datoer eller en blanding af disse. På dette webinar kommer du godt fra start og lærer programmet at kende.
  Se webinaret

  Gratis alternativer til Photoshop og InDesign
  Bliv introduceret til en række gratis alternativer til Adobes lækre, men dyre programmer, Photoshop og InDesign.
  Se webinaret

  Introduktion til Photoshop
  Få overblik over mulighederne og de vigtigste funktioner i Photoshop, når du skal i gang med at arbejde med billedbehandling.
  Se webinaret

  Introduktion til Python programmering
  Vil du i gang med at lære et af de mest udbredte programmeringssprog? Eller måske klædes på til at indgå i dialog med programmører? Så er dette webinar for dig.
  Se webinaret

  Sådan bruger du Excel til dataanalyse og visualisering
  Når du har et grundlæggende kendskab til Excel, er næste naturlige skridt at komme længere ud i hjørnerne og få endnu mere glæde af programmet. Det lærer du på dette webinar. Vi arbejder med store datapuljer og lærer at ”finde nålen i høstakken”, gennemskue sammenhænge og præsentere data visuelt overskueligt.
  Se webinaret

  The Library in your browser
  How do you increase the visibility of the library to users, when the library suddenly isn’t the gateway to scholarly information in a way that it used to be? Discover the story about the development of the Lean Library browser extension. Learn from their approach and the Lean Startup method, where end user feedback is key.
  Se webinaret

  Word – det grundlæggende samt en masse nyttige funktioner
  De fleste brugere kommer fra start med Word, når behovet melder sig – og de færreste når ud i de hjørner, hvor programmet kan hjælpe dig endnu bedre med tidsbesparende funktioner, genveje til lækre resultater og samspil med effektive tjenester på nettet. På dette webinar tager vi disse skridt.
  Se webinaret

  Word – helt ud i hjørnerne
  De fleste brugere kommer fra start med Word, når behovet melder sig – og de færreste når ud i de hjørner, hvor programmet kan hjælpe dig endnu bedre med tidsbesparende funktioner, genveje til lækre resultater og samspil med effektive tjenester på nettet. På dette webinar tager vi disse skridt.
  Se webinaret

 • Job og karriere

  Digitale jobsamtaler
  Ved du ikke, hvordan du skal gribe en digital jobsamtale an uanset om det drejer sig om en screening eller en reel jobsamtale? Vil du gerne tage styringen og vise hvem du er til samtalen, så arbejdsgiveren får lyst til at ansætte dig? På dette webinar får du praktiske eksempler på, hvordan du skal præsentere dig selv og inspirerende ideer til, hvordan du bliver husket længe efter samtalen - uden at sælge!
  Se webinaret

  Skab en god 50+ karriere
  Mange mennesker, som er 50+, oplever en identitetsforandring både i krop og sind. For nogle er seniorlivet meget langt væk. For andre er det lige om hjørnet. Lige meget hvor du er, så sker der en massiv forandring med dig i disse år. På dette webinar får du inspiration til, hvordan du kan skabe en ny identitet som 50+.
  Se webinaret

 • Ledelse, projektledelse

  Agil projektledelse
  Store projekter inden for bl.a. IT gennemføres i dag oftest med agile metoder. Det sikrer, at man kan inddrage læring, gode ideer og justerede prioriteringer undervejs i processen og dermed undgå nogle af problemer, som de ældre projektledelsesmetoder kan medføre.
  Se webinaret

  Bæredygtighed i hverdagen og mødet med regenerativ ledelse
  Spørgsmålet er ikke længere, om vi bør være bæredygtige. Spørgsmålet er, hvordan bliver vi det? Webinar som introducerer dig til et bæredygtighedsmindset og til konkrete bæredygtighedsinitiativer, så sociale og organisatoriske effekter kan opnås.
  Se webinaret

  Den midlertidige leder - når du er leder uden personaleansvar
  Når du leder projekter og opgaver, varetager du en (midlertidig) ledelsesopgave i forhold til dine kolleger, men har ikke samtidig personaleansvaret. Det er en særlig ledelsessituation, som kræver opmærksomhed, rolleforståelse og ikke mindst relevante ledelsesværktøjer. Vi sætter på dette webinar fokus på din rolle og på de dilemmaer, det kan indebære at være leder uden personaleansvar.
  Se webinaret

  Distanceledelse - hvordan tackler du det?
  Med den aktuelle nedlukning af Danmark er distanceledelse med ét slag blevet et generelt vilkår for langt de fleste ledere. Bliv guidet gennem de muligheder og de risici, som jeres nye, virtuelle organisation står midt i.
  Se webinaret

  Ledelse og design af forandringsprocesser
  På dette webinar for ledere stiller vi skarpt på, hvordan du kan se dine medarbejdere på en ny og anerkendende måde. Vi kigger også på, hvordan du gør kringlede og svære forandringsprocesser på arbejdspladsen mere simple. Få inspiration til, hvordan du som leder kan skabe autentiske og bæredygtige forandringsprocesser i din organisation ved at bruge flere visuelle metoder.
  Se webinaret

  Lederens mentale robusthed og trivsel
  Lær, hvordan du bedst muligt kan skabe rammerne for din mentale robusthed og trivsel i din ledelse af dig selv og andre.
  Se webinaret

  Lyst til ledelse
  Synes du, det er sjovt og meningsfuldt at være med til at se ting ske? Være med til at sætte retning og få beslutninger implementeret? Det kan være som koordinator eller som projektleder, eller måske som teamleder eller mellemleder. Fælles for dig og mange andre er, at du er fagligt funderet, og at du er valgt til dit job ud fra dine faglige resultater. Men hvordan griber du det an, hvis du har lyst til at arbejde med ledelse?
  Se webinaret

 • Læring og undervisning

  At undervise online - udfordringer og muligheder
  Hvordan kan du - som underviser - anvende online mødeværktøjer, webinarværktøjer eller software til online undervisning, så deltagerne får et godt udbytte af din undervisning? Læringseffekt hænger ofte sammen med deltageraktivitet og feedback. Hvordan kan det foregå, når undervisningen er online?
  Se webinaret

  Den gode opstart, når du skal undervise – 7 sikre tips
  Hvis du ønsker, at deltagerne er fokuserede og aktivt deltagende i din undervisning, er en god opstart altafgørende. Opstarten er fundamentet for at få succes og kræver derfor særlig stor energi og fokus fra dig, som skal undervise.
  Se webinaret

  Hvordan bliver jeg en bedre underviser?
  ’Alle kan undervise’, bliver der nogle gange sagt. Men hvis du for alvor vil lykkes som underviser, er det afgørende, at du forholder dig meget bevidst til din rolle – og til dine styrker og udviklingspunkter. På webinaret får du inspiration til at gøre dette.
  Se webinaret

  Microlearning – gør det let for dine deltagere at huske det vigtigste!
  Microlearning er to til fire minutters læringselementer fremstillet som e-læring eller infografik. Du kan understøtte tilstedeværelsesundervisning eller onlineundervisning med microlearning. Deltagerne kan bruge microlearning under og efter din undervisning til at fastholde de vigtigste pointer.
  Se webinaret

  Skab variation og læringseffekt i din undervisning
  Hvordan kan du styrke deltagernes opmærksomhed og læring i din undervisning? Variation i undervisningsmetoder er én af måderne. Dine valg af undervisningsmetoder skal understøtte en høj læringseffekt hos deltagerne. Læringseffekten er afhængig af mange forhold – men muligheden for, at deltageren kan overføre det lærte til egen praksis, er central.
  Se webinaret

  Sådan udvikler du digitale læringsmaterialer med PowerPoint
  PowerPoint har mange multimediefunktioner, så du kan fremstille læringsvideoer, interaktive læringselementer og quizzer, så deltagerne kan arbejde aktivt med stoffet under og efter din undervisning. Et vigtigt skridt mod at omforme den traditionelle undervisning til e-læring.
  Se webinaret

  Tips og tricks til dig, der underviser og formidler fagligt stof
  Har du har begrænset tid til at undervise i et omfattende fagligt stof? Hvordan kan du sikre, at deltagerne kommer til at forstå de vigtigste pointer og bliver motiverede til at anvende de værktøjer eller modeller, du gennemgår?
  Se webinaret

  Ud med punktopstilling og ind med skarpe og visuelle præsentationer – formidling med PowerPoint
  De fleste af os har været til møder, foredrag eller undervisning, hvor oplægsholderen har vist PowerPoint-slides med masser af tekst. Undersøgelser viser, at vi har meget svært ved både at læse og lytte samtidig. Mange gode oplæg bliver forstyrret af dårligt komponerede og overfyldte slides. Webinaret henvender sig til dig, der gerne vil have strammet op på dine præsentationer.
  Se webinaret

  Vælg undervisningsmetoder ud fra klart definerede mål!
  Hvad skal din undervisning lede frem til? Hvad skal man lære? Hvad skal effekten af undervisningen være? Når du vælger metoder, form og indhold for din undervisning, er det nærliggende at tage udgangspunkt i de konkrete aktiviteter. Hvilken øvelse er sjov, eller de skal bare vide ”noget” om det og det! Men undervisningen bliver langt mere effektfuld, hvis du bevidst formulerer klare lærings- og effektmål og lader disse styre dit valg af undervisningsmetoder.
  Se webinaret

 • Verdensmål

  Verdensmål og Citizen Science
  Få indblik i, hvad Citizen Science går ud på, hvordan det kan anvendes som arbejdsmetode i verdensmålsprojekter, og hvordan man som folkebibliotek kan tage del.
  Se webinaret

  Verdensmål og Design Thinking med et bæredygtigt lag
  Bliv klogere på hvordan du tænker bæredygtighed ind i din designudvikling og hør om det nye værktøj Design Quest.
  Se webinaret

  Verdensmål og psykologiske faktorer
  Bliv klogere på, hvordan bibliotekerne kan arbejde med verdensmålene og de psykologiske faktorer som trivsel, motivation og adfærd.
  Se webinaret