Gå til sidens indhold

Modul 2: Ligestilling mellem kønnene og mindre ulighed

Se det fulde program for modul 2, som afvikles 9. juni 2021.

Programoversigt:

Kl. 9.00 - 9.10

Velkommen

Kl. 9.10 - 9.30

Moderskab i det senmoderne samfund. Ligestilling mellem kønnene - Lektor Karen Hvidtfeldt, SDU.

Professor ved institut for Kulturvidenskaber SDU Karen Hvidtfeldt fortæller om, hvordan moderskab i dag bliver defineret og forhandlet  både i familierne, men også politisk, videnskabeligt,  i medierne og i litteraturen. Oplægget ser på, hvordan u/lighed forhandles i relation til aktuelle forestillinger om moderskab, herunder fx reproduktionsteknologi og rugemoderskab.

Kl. 9.35 - 9.45

Børnefolkemødet

Jonas Søgård Nielsen, Projektleder for Børnefolkemødet. Herning Bibliotekernes verdensmålsfestival ”Børnefolkemødet” stiller i år skarp på verdensmålene om ligestilling og ulighed. Hvordan formidler man disse, til tider, komplekse verdensmål til folkeskolemålgruppen, samtidigt med at man inddrager børnene og de unge i meningsfyldte debatter og idéudvekslinger? Hvordan skaber man bredt funderede faglige fællesskaber, som bidrager til festivalens forskellige tilbud?

Kl. 9.50 - 10.10

Andromeda 8220

Aysha Amin er initiativtager bag kunst/kultur/arkitektur platformen og galleri, Andromeda 8220, som har base i Gellerup siden 2017. Andromeda arbejder tværfagligt, nysgerrigt og kollaborativt, udfra lokal-globale samfundsaktuelle emner og netværker. Aysha er optaget af- og udforsker/udfordrer relationerne imellem det materielle/ immaterielle, det lokale/det globale, individuelle/ familiære fællesskaber, konstruktionen og oplevelsen af magtstrukturer samt det kognitive og dets syv sanser. Hendes arbejde har været vist lokalt, nationalt samt udstillet på Venedig Biennalen i 2018 og på DAAD Galerie under Berlin Bienalen 2020.

Kl. 10.10 - 10.20

Pause

Kl. 10.20 - 10.35

Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede

Foreningen ‘Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede’, startede i januar 2017. Vaskeriet holder til i fællesvaskeriet i det udsatte boligområde Søvangen i Brabrand.Det er en almennyttig forening og ikke et helt almindeligt vaskeri. Her er det udviklingshæmmede, du møder, når du afleverer dit vasketøj.

Vaskeriet går nye veje i ift. inklusion og fællesskaber. Vaskeriet insisterer på, at give fællesskaber værdi og at give alle værdi i fællesskaberne. Den gode historie og det konkrete eksempel baner vejen for mere af samme skuffe, fordi resultaterne er tydelige, og skabt med faglighed, kærlighed og sund fornuft.

Vaskeriet modtog Fællesskabsprisen 2018 og Muskelsvindsfondens Plads til Forskelle Pris i 2019.

Kl. 10.40 - 10.55

Bevica Fonden

Hør Marie Engberg Eiriksson fortælle om Bevica Fondens arbejde med tilgængelighed, universelt design og fokus på Verdensmålenes mål ”Leave No One Behind”. Bevica Fonden har siden 1872 arbejdet for et mere inkluderende og ligeværdigt samfund og for at øge fokus på ligeværdige løsninger for alle ved hjælp af forskning og uddannelse. Med tiltaget Universal Design Hub er ambitionen at forandre vores fælles forståelse af idealmennesket.

Bevica Fonden uddeler årligt tilgængelighedsprisen.

Kl. 11.00- 11.15

Amnesty: diskrimination

Ole Ankjær Madsen, frivillig fra Amnesty holder oplæg om Ligestilling mellem kønnene og Mindre ulighed med udgangspunkt i definitionen af diskrimination. Ole underviser i et kops af frivillige ved Amnesty International.   

Kl. 11.20 – 11.30

Online undervisning og ulighed

Kommunikations- og undervisningskonsulent, Saber Sefrioui fra YOUNG – FN Byens skoletjeneste, fortæller i en undervisningscase om: Online undervisning og Ulighed. Hvad ulighed er for en størrelse og hvilken betydning har ulighed for mennesker rundt omkring i verden?

Kl. 11.30 - 11.40

Nicolaj Laue Juhl (han/ham)
Politisk talsperson for LGBT+Ung

Han vil fortælle hvilke behov vi ser, som er afgørende for at forebygge mistrivsel og ensomhed for unge LGBT+ personer samt hvilke udfordringer unge LGBT+ personer oplever i dag.

Det vil være med udgangspunkt i vores seneste rapport ”Stop diskrimination i skolen” om LGBT+ elevers trivsel og vilkår i grundskolen.

Kl. 11.40 - 12.00

Netværk og breakoutrooms