Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Verdensmål online 2021

Forbundet Kultur og Information arrangerer i regi af netværket DB2030 en række kompetencegivende arrangementer for biblioteksansatte, der ønsker at skabe folkelig forankring af FN's verdensmål.

Biblioteksverdenen har en vision om at skabe folkelig forankring omkring FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Den vision deler vi i Forbundet Kultur og Information. Derfor arbejder vi, sammen med de øvrige organisationer og institutioner i netværket DB2030, på at kompetenceudvikle biblioteksansatte til at kunne påtage sig opgaven med at skabe denne folkelige forankring.

Nogle biblioteker er allerede langt og arbejder målrettet med området. Andre er på vej, og vores ambition er, at folkebibliotekerne i landets kommuner skal blive et sted, hvor borgerne får viden og inspiration om FN’s verdensmål og ikke mindst mulighed for selv at handle og indgå i fællesskaber.

Forløbet er gratis for deltagerne – og tanken er, at vi samler viden fra organisationer og aktører og via bibliotekerne bringer inspirationen ud til borgere i alle landets kommuner tilpasset deres lokale forhold.

Der er foreløbigt planlagt tre online moduler i første halvår af 2021:

DB2030-netværket består af en række verdensmålsorganisationer, biblioteksorganisationer, biblioteker og andre institutioner. Se listen over deltagere her.