Gå til sidens indhold

Verdensmål Online: Mød de potentielle samarbejdspartnere

Mød organisationer der formidler verdensmål, klima og bæredygtighed. Hør hvad de gør - og hvordan I får kontakt til dem.

Verdensmål online

Bibliotekerne og andre kulturinstitutioner er ikke de eneste, der arbejder med at formidle verdensmål, bæredygtighed og klima til børn, borgere og beslutningstagere. På dette webinar kortlægger vi hvilke eksterne ressourcer, bibliotekerne kan trække på og samarbejde med og hører eksempler på, hvordan de fungerer i en formidlingskontekst.

Til sæsonens første Verdensmål Online vil du få en kort introduktion fra nogle af de mange aktører omkring verdensmål og høre om, hvordan de kan skabe aktivitet på dit bibliotek.

Glæd dig til blandt andet at møde:


Foto: Sara Galbiati, Verdens Bedste Nyheder

Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder vil indvie os i, ”Hvad der sker med Verdensmålene på Christiansborg”, qua hans plads i 2030-panelet og med nyt fra det globale Verdensmåls-topmøde i New York 18.-19. september og arbejdet med Danmarks nye handlingsplan for Verdensmål.

Jesper Jais fra Verdens Bedste Nyheder fortæller om Verdensmålsambassadørerne - unge frivillige der formidler Verdensmål, håb og handling og fortæller om, at de unge ambassadører gerne kommer forbi jeres bibliotek.

Nilas Bay-Foged fra VedvarendeEnergi og projektansvarlig for "De Grønne Værksteder”. Nilas vil fortælle om Grønne værksteder - et tiltag for alle med interesse for reparationer, genanvendelse, natur og klima. I 2023 og 2024 etablerer VE nye Grønne Værksteder i tæt samarbejde med lokale partnere og frivillige. Hør, hvordan I kan komme i gang – og om muligheder for praktisk og økonomisk støtte fra VedvarendeEnergi. Læs mere på: groent-vaerksted.dk

Kjeld Lanng er bestyrelsesmedlem i FN-Forbundet, aktiv i Seniorer Uden Grænser og Brobyggerne. Og så er han med i SAMMEN OM VERDENSMÅL på Ålborg Bibliotek. Kjeld arbejder for at styrke det vigtige samarbejde mellem bibliotekerne og de mange civilsamfundsorganisationer og vil indvie os i FN-Forbundet og Seniorer Uden Grænsers arbejde.

 

Mikael Elke Lund er direktør i Landsforeningen Praktisk Økologi, siden 1988 har forening formidlet viden og praktiske færdigheder til en økologisk forsvarlig levevis, med fokus på bæredygtig husholdning og jordbrug. Alt det som civilsamfundet i dag italesætter som klimahandlinger. Mikael fortæller om hvordan foreningen arbejder med praksisnær vidensdeling og ønsket om at udbrede og udvikle metoden, gerne i samarbejde med bibliotekerne i Danmark. Målet er at støtte op om den borgerdrevende grønne omstilling, og foreningen kan sende erfarne praktikere ud og inspirere borgere med workshops på landets biblioteker.

Klimakrisen fylder meget for mange af os - og med rette. Alligevel er det en meget ensom dagsorden. For mange handler den om vores individuelle forbrug og det kan være svært at dele de frustrationer og udfordringer, der følger med, i vores familie, netværk eller kollegagruppe. Det dræber den gode stemning. Så hvordan kan vi skabe klimahandling i fællesskab? Hvordan motiverer vi andre til at være med? 
Rune Kier er antropolog, taleskriver og forfatter til bogen KLIMATALER, hvor han gennemgår 9 af de største faldgruber og giver råd til hvordan vi kommer udenom dem. Han taler om klimakommunikation og hvordan vi kan skabe fællesskab og spiller klima-bolden ind på den demokratiske bane, hvor den hører hjemme.

Desuden kan du møde:

  • Nicole Rasmussen og Anna Kinly fra FN Byens skoletjeneste, YOUNG, vil give et indblik i, hvordan de bruger både bevægelse og mobilteknologi som pædagogiske værktøjer og præsentere en række projekter, der er skabt gennem partnerskaber med fokus på forskellige Verdensmål.

Vært ved webinaret er Anette Lerche, kommunikationschef i Forbundet Kultur og Information.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle interesserede. Det er gratis at deltage.

Sådan deltager du i webinaret:
Webinaret afholdes via Zoom. Du deltager via din computer eller via en tablet eller smartphone. Vi sender dig yderligere information og link til det digitale møderum på din mail efter tilmeldingsfristen.

Webinaret bliver optaget, så du og andre kan se og høre det efterfølgende, og så det kan bruges i forbindelse med f.eks. videndeling og undervisning.

Det betyder rent praktisk, at det ikke er muligt at stille spørgsmål under hvert oplæg, men at der gives plads til en spørgerunde efterfølgende, som ikke optages.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af Forbundet Kultur og Information, DB2030 og projekt Sammen om verdensmål – på biblioteket.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 4. oktober 2023

09.00 - 11.30

Sted Online

Tilmeldingsfrist

1. oktober 2023

Medlem

Gratis

Pris for andre

Gratis