Gå til sidens indhold

Records Manager - Online miniuddannelse (5 kursusdage) (September-oktober 2023)

Records Manager er en online miniuddannelse bestående af fem hele kursusdage og et kort Opstartsmøde. Uddannelsen gør dig i stand til at arbejde som Records Manager i private og offentlige virksomheder og byg videre på de kompetencer, som du har som bibliotekar, informationsspecialist, Document Manager, ESDH-ansvarlig eller lignende.

Miniuddannelsen bestående af to kursusmoduler på hver to kursusdage samt en Opfølgningsdag. Hvis du gennemfører og deltager i alle fem kursusdage og samtidig består den tilknyttede test til hvert af de to moduler, får du et eksamensbevis som dokumentation på, at du har gennemført Records Manager miniuddannelsen. De to tests er såkaldte ’multiple choice’ tests, som gennemføres online. Hver test tager ca. 15-20 minutter at gennemføre.

Om uddannelsen:
Records management er styring og kontrol med forretningskritisk information og data i livscyklus – fra vugge-til-grav. Records management er at afklare hvilken information, der er kritisk for organisationen, at arbejde med processer, IT-systemer, risikoanalyser og også den adfærd, som er med til at sikre det dokumentationsgrundlag, der er nødvendigt for at kunne drive en effektiv og troværdig offentlig eller privat virksomhed.

Forretningsforståelse er vigtig, for en Records Manager balancerer regulatoriske krav og lovgivningskrav med forretningsbehov, som f.eks. videndeling, effektivitet og digitalisering.

Records Manager miniuddannelsen giver dig en grundlæggende introduktion til records management. Den fungerer derfor som et godt udgangspunkt for at kunne arbejde inden for dette område og bygge videre på de kompetencer, du har som bibliotekar, informationsspecialist, Document Controller eller lignende.

Alt på uddannelsen foregår online, så du kan deltage fra alle dele af landet. For at deltage skal du have adgang til en stabil internetforbindelse, gerne en forbindelse, så du f.eks. kan afspille video fra nettet uden forsinkelser. Dernæst har du brug for en computer med et velfungerende webkamera samt et headset med mikrofon, så du har en så god lyd som muligt. Så kan vi bedst muligt se og høre hinanden, når vi har undervisning!

Er du til stede live, når den online undervisning finder sted på de fem kursusdage, og hvis du efterfølgende består den tilknyttede online test efter hvert af de to moduler, får du et eksamensbevis som dokumentation for, at du har gennemført RECORDS MANAGER miniuddannelsen.

De to tests er såkaldte ’multiple choice’ tests, som du gennemfører efter hvert modul. Hver test tager normalt ca. 15-20 minutter at gennemføre og kræver 80% rigtige svar for at bestå.

Records Manager miniuddannelsen har været afholdt siden 2016. Over 250 kursister har indtil videre gennemført uddannelsen, som vi her udbyder i en live, online udgave.


Få overblik over de kursusdagene på ’Records Manager’:

Opstartsmøde
Introduktion til forløbet og Tjek af teknik
Onsdag den 13. september 2023 kl. 9.00 – 10.00

Modul 1: Introduktion til records management
Onsdag den 20. september 2023 kl. 9.00 – 16.00
Torsdag den 21. september 2023 kl. 9.00 – 16.00

Modul 2: Værktøjskassen til records management
Tirsdag den 3. oktober 2023 kl. 9.00 – 16.00
Onsdag den 4. oktober 2023 kl. 9.00 – 16.00

Opfølgningsdag: Records management i strategisk perspektiv
Onsdag den 11. oktober 2023 kl. 9.00 – 16.00

Læs om de enkelte kursusdage i uddannelsesprogrammet.


Efter at have taget uddannelsen vil du være i stand til at:

 • Arbejde som Records Manager i private og offentlige virksomheder.
 • Bidrage til eller tage ansvar for opgaver vedrørende records management, dokumentkontrol, persondata, ESDH, IT, auditering, informationssikkerhed, risikoanalyse, retention og kassationspolitikker.
 • Bidrage positivt i samarbejdsrelationer med jurister, ledelsen, IT, DPO, specialister inden for informationssikkerhed og compliance.

Som Records Manager medvirker du til, at organisationen er i compliance med lovgivning, standarder, krav og forventninger fra kunder, borgere og partnere. En Records Managers arbejdsopgaver kan være meget forskellige og for eksempel omfatte udarbejdelse af politik og procedurer, auditering, afklaring af retention og slettefrister, dokumentkontrol, procesanalyser, metadatamodeller og implementering af ESDH, udvikling af arkiver, undervisning og bevaring af medier.

Undervisningsform:
Uddannelsen er praktisk tilrettelagt med en blanding af teori, cases, dialog og workshops. Undervisningformen er en blanding af:

 • Online undervisning sammen med underviseren i et digitalt møderum, hvor I kan dele jeres skærme, se hinanden, tale og skrive sammen.
 • Individuel forberedelse og læsning af onlinemateriale på Forbundet Kultur og Informations læringsplatform.
 • Gruppeøvelser og individuelle øvelser, hvor man arbejder med delte dokumenter.
 • Refleksioner og diskussioner i det digitale møderum.
 • Online test efter Modul 1 og 2.

Uddannelsen er for dig som...
...gerne vil vide mere om records management som arbejdsfelt. Enten er du allerede i gang med at arbejde inden for området, eller også vil du gerne i gang inden for records management.

Målgruppe:
Alle medlemmer af Forbundet for Kultur og Information, informationsspecialister, Document Controllers, Document Managers og dig, der arbejder med ESDH og dokumenthåndtering eller som bare gerne vil vide mere om records management.

Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder inden for området eller for dig, der gerne vil have de grundlæggende kompetencer til at kunne varetage jobbet som Records Manager.

Uddannelsen er åben for alle interesserede.

Uddannelsen gennemføres ved minimum 12 fuldt betalende deltagere.

Underviser på uddannelsen Records Manager:
Tine Weirsøe startede Scandinavian Information Audit i 2004. Hun er Executive MBA fra CBS, ISO 9000 Lead Auditor og bibliotekar (sektion 2) og har mere end 30 års erfaring med records og information management fra offentlige og private virksomheder i de nordiske lande, USA, Schweiz, Holland og Italien samt fra ansættelser i Novo Nordisk, på Børsen og i Industrifagene (nu DI).

Hun var formand for det danske nationale udvalg bag ISO 15489-familien fra 2000 til 2009 og var fagansvarlig for records management på Master i Informationsforvaltning og Records Management (MIR), Aalborg Universitet og Københavns Universitet, 2012-2018.


Deltagerpriser:

Pris for at deltage i hele Records Manager miniuddannelsen, bestående af to moduler á hver 2 kursusdage samt en opfølgningsdag (samlet 5 hele kursusdage):

 • Pris for medlemmer af Forbundet for Kultur og Information: 3.995 kr.
 • Pris for ledige medlemmer samt studentermedlemmer: 1.095 kr. (begrænset antal pladser)
 • Pris for ikke-medlemmer: 7.995 kr.

Tilmelder man mere end 2 deltagere fra samme arbejdsplads til uddannelsen, gives der 10% rabat på den samlede kursuspris.

Priserne inkluderer:

 • Fem hele kursusdage med live webbaseret undervisning (der er indlagt en times middagspause pr. dag) plus Opstartsmøde
 • Adgang til kursusmaterialer via vores Learning Management System, Learn
 • Adgang til at gennemføre de tests, som giver dig eksamensbevis, hvis du består dem begge.

Når du deltager i miniuddannelsen, giver du tilladelse til at blive oprettet som bruger på Learn for at kunne få adgang til kursusmaterialer. På Learn bliver du oprettet med navn og emailadresse.

Bemærk:
ISO-standarderne, som som danner en faglig ramme på uddannelsen, udleveres ikke og forudsættes ikke læst inden kurset. Vi opfordrer deltagerne til at vente med at indkøbe standarder til efter kurset, hvor man præcist ved, hvilke standarder man har brug for i sit arbejde.

Har du spørgsmål...
...til miniuddannelsen, så kontakt Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Forbundet for Kultur og Information, på nb@kulturoginformation.dk eller tlf. 38 38 06 32.

OBS!
Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til medlemspris. Hvis du er offentligt ansat, skal du oplyse EAN-nummer ved tilmeldingen - ellers faktureres deltagergebyret til din privatadresse.

Din tilmelding er bindende, når tilmeldingsfristen er nået.

Arrangør:
Records Manager miniuddannelsen er udviklet af Forbundet Kultur og Information og Scandinavian Information Audit.

  Scandinavian Information Audit

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 13. september 2023 - 11. oktober 2023

09.00 - 16.00

Sted Online

Tilmeldingsfrist

30. august 2023

Medlem

3.995,00 kr.

Ledig

1.095,00 kr.

Studerende

1.095,00 kr.

Pris for andre

7.995,00 kr.