De fleste vil gerne læse mere, hvis du spørger dem. Men hvad får vi som mennesker i grunden ud af at læse litteratur? Er det rimeligt at hævde, at læsning af litteratur kan gøre os til mere empatiske og følsomme mennesker? Hvad er det særlige ved den måde, litteraturen danner betydning og billeder på? Og hvorfor findes litteratur i det hele taget? Hvor stammer vores behov for fiktioner i grunden fra?
Den gode læseoplevelse er en dyrebar erfaring for mange af os. Vi kan føle, at vi gennem litteraturen bliver klogere på os selv og på verden omkring os. Men læsning af litteratur er i grunden en kompleks og utrolig proces, som giver anledning til nogle fundamentale spørgsmål:
Vi slutter af med et par bud på, hvordan man kan stimulere og motivere sig selv og andre til at læse mere.
Oplægget tager afsæt i bogen Det læsende menneske og gør dig klogere på, hvor fantastisk et fænomen litteratur i grunden er.
Oplægsholder er Lars Theil Münster, cand.mag. i litteraturvidenskab. Lars har arbejdet med kultur, læsning og medievaner i bl.a. Kulturstyrelsen, Danmarks Radio og Københavns Universitet og er forfatter til bogen Det læsende menneske (Samfundslitteratur, 2019).
Målgruppe: Alle medlemmer er velkomne (begrænset antal pladser). Deltagelsen er gratis for medlemmer.
Arrangør: Folkeuniversitetet i København i samarbejde med Forbundet Kultur og Information.
18.15 - 20.00
Øster Farimagsgade 5
1353 København K
DNK
21. marts 2023
Gratis
Kun for medlemmer