Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Verdensmål online - Modul 2: ligestilling og ulighed

Få inspiration til, hvordan du som biblioteksansat kan arbejde med verdensmål 5: ligestilling mellem kønnene, og 10: reducer ulighed.

Verdensmål online er en række kompetencegivende oplæg og workshops rettet mod biblioteksansatte, der allerede arbejder eller vil arbejde med FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, samt skabe folkelig forankring af disse gennem biblioteket.

Modulet består af en række korte oplæg, hvor du som deltager lytter, hvorefter der afsluttes med frivillig netværk, sparring og videndeling i breakout-rooms.

Oplægsholdere på modul 2:

Du får på modul 2 bl.a.:

  • viden om moderskab og ligestilling mellem kønnene ved lektor Karen Hvidtfeldt, SDU
  • praksiscase ved Aysha Amin, initiativtager bag Andromeda 8229 i Gellerup
  • viden om inklusion ved foreningen Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede-
  • viden om ulighed og online undervisning ved YOUNG – FN Byens skoletjeneste.

Sådan deltager du: Arrangementet afholdes via Zoom. Du deltager via din computer eller via en tablet eller smartphone. Kort tid før arrangementet, sender vi dig et link til møderummet på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding.

Målgruppe: Biblioteksansatte fra hele landet, der enten allerede arbejder med, eller har en ambition om at arbejde med at skabe folkelig forankring af FN’s verdensmål gennem biblioteket.

Deltagergebyr: Det er gratis at deltage.

Arrangør: Forbundet Kultur og Information i samarbejde med øvrige aktører fra Netværket DB2030. Netværket består af en række verdensmålsorganisationer, biblioteksorganisationer, biblioteker og andre institutioner.

Nogle biblioteker er allerede langt og arbejder målrettet med området, andre er på vej, og vores ambition er, at folkebibliotekerne i landets kommuner skal blive et sted, hvor borgerne får viden og inspiration om FN’s verdensmål og ikke mindst mulighed for selv at handle og indgå i fællesskaber.

Du kan tilmelde dig alle moduler eller blot et enkelt, afhængig af din tid, dine behov og interesser. 

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 9. juni 2021

09.00 - 12.00

Sted Online

Tilmeldingsfrist

6. juni 2021

Medlem

Gratis

Pris for andre

Gratis