Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Online konference: Musikken som fortæller

Inspiration til fremtidens musikformidling i danske biblioteker

Musikken er under stadig forandring efterhånden som digitaliseringen har overtaget det fysiske format. Ifølge Moos-Bjerres undersøgelse af danskernes musikforbrug fra 2018, er den danske musik og musikalske kulturarv områder der kalder på omstilling i en fremtid der i stigende grad dikteres af globale musikstreamingtjenester.

Hvordan er den aktuelle situation ud på musikstreaming-markedet og hvordan påvirker den dansk musik? Hvad gør man i den kulturelle sektor for at styrke formidlingen af dansk musik og kulturarv - og hvilke udfordringer er der? 

På konferencen tager vi temperaturen på musikformidling med særligt fokus på den danske musik og kulturarv. 

Program

Velkomst
Præsentation af dagens program

Midt i en streamingtid
Streaming er for længst blevet danskernes foretrukne måde at lytte til musik. Men hvordan påvirker streamingtjenesterne måderne hvorpå vi udforsker, opdager og lytter til ny musik? Og hvilken indflydelse har de stadig større mængder data, som streamingtjenesterne indsamler, på vilkårene for musikken udenfor den internationale mainstream? Det er nogle af de spørgsmål, som Rasmus vil forsøge at besvare i dette oplæg. 
Rasmus Rex Pedersen, Lektor, ph.d.
Roskilde Universitet, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab

Formidling af danske musikvideoer om dansk musik og udfordringerne i den digitale musikbranche
Vi lever i dag i en digital verden, hvor ganske få udenlandske tech-giganter har opnået et monopol, som har givet dem en ubetinget og ubegrænset magt og kontrol. Hele vores danske musiske kulturarv ligger i dag nu næsten udelukkende på platforme, som ejes og kontrolleres 100% af disse tech-giganter. Der er behov for et parallelt alternativ til den danske kulturarv, i form af en 100% dansk kontrolleret digital platform, som drives efter danske moralske og etiske normer, og er underlagt dansk lovgivning. Arne Würgler og Niels Lan Doky er medstiftere af foreningen Digital Musik Danmark, som i øjeblikket er ude og etablere politisk opbakning til et sådant initiativ.
Arne Würgler & Niels Lan Doky

Den danske musikkulturarv: hvordan det Kgl. Bibliotek indsamler og bevarer den for eftertiden
Det Kgl. Bibliotek har som Danmarks nationalbibliotek en forpligtelse til at indsamle og bevare kulturarven for eftertiden – også den del af kulturarven der kun udgives digitalt. Hvordan sikrer man alt den musik der i dag kun findes på kommercielle streamingtjenester og på det forgængelige internet. Hør hvordan Det Kgl. Bibliotek har måtte gentænke pligtafleveringen af musik, og om de udfordringer og muligheder den digitale kulturarv giver.
Nicola Ravden, Specialkonsulent v. Digital Kulturarv, Det Kongelige Bibliotek

DR og musikopdagelse i en digital medievirkelighed
Redaktionschef Kasper Tøstesen om DR og deres måde at skabe formidling og musikalsk opdagelse i den digitale verden over for deres brugerne.
DR – Kasper Tøstesen, der er Ledende redaktionschef, DR Ung (P3, P6 Beat, Ung TV, Ung Digital, DR Viden, Talentholdet)

Dét vi plejer og dét der stritter: musik- og filmformidling i en streamingtid
Præsentation af tankerne og processen bag Kolding Biblioteks nyindrettede musik- og filmafdeling "Bryggeriet" både set ud fra et ledelses- og et formidlingsperspektiv.
Ved Christian Hundebøl Høj, Kulturformidler Kolding Bibliotekerne

Akademiet for aktiv lytning
Akademiet er en samlende platform for koncerter, workshops, foredrag og eksperimenter, der belyser den nyskabende og nysgerrige kunst.
Mads Led Behrend Roth, musikbibliotekar ved Odense Musikbibliotek

Fremtidens musikformidling på bibliotekerne – hvad gør vi?
Musik har en stærk indflydelse på mange mennesker. Det taler direkte ind i sjælen og påvirker den mentale trivsel. Hvordan sikrer vi at denne vigtige kulturform snart 60 år efter den blev tilgængelig på bibliotekerne fortsat vil spille en rolle i sektoren? Vi inviterer til åben dialog på baggrund af præsentation af et konkret forslag.

Ole Bisbjerg, leder af Billund Biblioteker & Borgerservice og Niels Mark, Teamleder ved Odense Musikbibliotek

Paneldebat
Alle oplægsholdere sidder klar ved skærmen til at besvare spørgsmål.
Derudover medvirkende: Niels Mosumgaard, der er bestyrelsesmedlem i Koda og formand for DPA – Danske Populær Autorer og Kaare Struve, mediedirektør for Koda.

Målgruppe

Denne konference er for alle medlemmer. 

Arrangør

Konferencen er arrangeret i et samarbejde mellem MUFA, DMBF, Billund Bibliotekerne og Borgerservice og Odense Bibliotek & Borgerservice. Konferencen er støttet økonomisk af Forbundet Kultur og Information.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 11. maj 2021

09.30 - 15.30

Sted Online

Tilmeldingsfrist

7. maj 2021

Medlem

Gratis

Pris for andre

Gratis