Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Online gå-hjem-møde: Forstå din hjerne

Hvorfor er din hjerne så fantastisk klog og så pokkers dum? Ved at forstå de strukturer, som vi har tilfælles med mange andre dyr, kan du blive bedre til at få din hjerne til at gøre det, du gerne vil.

Din hjerne udviklede sig til at overleve sult, kulde, vilde dyr. Nu skal den overleve i en verden med informationstsunami, snacks på hvert gadehjørne og underholdning 24/7. Det er derfor en udfordring at holde fokus, spise sundt og få nok søvn. Hvorfor går tiden f.eks. hurtigere og hurtigere, når man bliver ældre? Og hvordan holder man sin hjerne skarp med alderen?

Forstå hvordan din hjerne arbejder, hvordan den økonomiserer med energien, og hvordan ældgamle hjernestrukturer påvirker os.

Charlotte Koldbye (foto: Jesper Rais)Oplægsholder er Charlotte Koldbye, cand.mag. Charlotte har arbejdet en lang årrække som videnskabsjournalist i DR, på Radio 24Syv, på Experimentarium og som selvstændig, hvor hun har formidlet naturvidenskab til børn og voksne i artikler, radio og video. Charlotte er bl.a. medforfatter til bogen "Hverdagshjerner" (2008) og forfatter til bogen ”Mig og min hjerne” (2019), en fagbog for børn, der giver tankevækkende og letforståelige svar på, hvorfor vi handler, føler og reagerer, som vi gør.

Målgruppe: Alle medlemmer er velkomne. Deltagelsen er gratis for medlemmer.

Sådan deltager du: Du deltager via din computer eller via en tablet eller smartphone. Arrangementet afholdes af Folkeuniversitetet i København via Zoom. Kort tid før arrangementet, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Oplægget bliver optaget af Folkeuniversitetet i København. Et par dage efter arrangementet får du tilsendt et link til optagelsen, hvis du har været tilmeldt. Optagelsen vil herefter vil være tilgængelig for dig i én uge.

Arrangør: Folkeuniversitetet i København i samarbejde med ATO, FAOD samt Forbundet Kultur og Information.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 20. maj 2021

18.15 - 20.00

Sted Online

Tilmeldingsfrist

17. maj 2021

Medlem

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer