Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Records Manager - Miniuddannelse (5 kursusdage) (Marts 2021 i København)

Records Manager er en miniuddannelse bestående af fem hele kursusdage. Uddannelsen gør dig i stand til at arbejde som Records Manager i private og offentlige virksomheder og byg videre på de kompetencer, som du har som bibliotekar, informationsspecialist, Document Manager, ESDH-ansvarlig eller lignende.

Records Manager (Marts 2021 i København)

Miniuddannelsen bestående af to kursusmoduler af to kursusdage og en opfølgningsdag. Hvis du gennemfører og deltager i alle fem kursusdage og samtidig består den tilknyttede test til hvert af de to moduler, får du et eksamensbevis som dokumentation på, at du har gennemført Records Manager miniuddannelsen. De to tests er såkaldte ’multiple choice’ tests, som gennemføres online. Hver test tager ca. 20-25 minutter at gennemføre.

Om uddannelsen:
Records management er styring og kontrol med forretningskritisk information og data i livscyklus – fra vugge-til-grav. Records management er at afklare hvilken information, der er kritisk for organisationen, at arbejde med processer, IT-systemer, risikoanalyser og også den adfærd, som er med til at sikre det dokumentationsgrundlag, der er nødvendigt for at kunne drive en effektiv og troværdig offentlig eller privat virksomhed.

Forretningsforståelse er vigtig, for en Records Manager balancerer regulatoriske krav og lovgivningskrav med forretningsbehov, som f.eks. videndeling, effektivitet og digitalisering.

Som Records Manager medvirker du til, at organisationen er i compliance med lovgivning, standarder, krav og forventninger fra kunder, borgere og partnere. En Records Managers arbejdsopgaver kan være meget forskellige og for eksempel omfatte udarbejdelse af politik og procedurer, auditering, afklaring af retention og slettefrister, dokumentkontrol, procesanalyser, metadatamodeller og implementering af ESDH, udvikling af arkiver, undervisning og bevaring af medier.

Records Manager miniuddannelsen giver dig en grundlæggende introduktion til records management. Den fungerer derfor som et godt udgangspunkt for at kunne arbejde inden for dette område og bygge videre på de kompetencer, du har som bibliotekar, informationsspecialist, Document Controller eller lignende.

Records Manager miniuddannelsen har været udbudt siden 2016. Godt 160 kursister har indtil videre gennemført uddannelsen, som her præsenteres i en let opdateret version.


Få overblik over de 5 kursusdage på ’Records Manager’:

Modul 1: Introduktion til records management
Tirsdag den 2. marts 2021 kl. 9.30 – 16.30
Onsdag den 3. marts 2021 kl. 9.30 – 16.30

Modul 2: Værktøjskassen til records management
Tirsdag den 16. marts 2021 kl. 9.30 – 16.30
Onsdag den 17. marts 2021 kl. 9.30 – 16.30

Opfølgningsdag: Records management i strategisk perspektiv
Tirsdag den 23. marts 2021 kl. 9.30 – 16.30

Læs om de enkelte kursusdage i uddannelsesprogrammet.


Efter at have taget uddannelsen vil du være i stand til at:

  • Arbejde som Records Manager i private og offentlige virksomheder.
  • Bidrage til eller tage ansvar for opgaver vedrørende records management, dokumentkontrol, persondata, ESDH, IT, auditering, informationssikkerhed, risikoanalyse, retention og kassationspolitikker.
  • Bidrage positivt i samarbejdsrelationer med jurister, ledelsen, IT, DPO, specialister inden for informationssikkerhed og compliance.

Undervisningsform:
Hele uddannelsen er praktisk tilrettelagt med en blanding af teori, cases, dialog og workshops.

Uddannelsen er for dig som...
...gerne vil vide mere om records management som arbejdsfelt. Enten er du allerede i gang med at arbejde inden for området, eller også vil du gerne i gang inden for records management.

Målgruppe:
Alle medlemmer af Forbundet for Kultur og Information, informationsspecialister, Document Controllers, Document Managers og dig, der arbejder med ESDH og dokumenthåndtering eller som bare gerne vil vide mere om records management.

Uddannelsen er for dig, der allerede arbejder inden for området eller for dig, der gerne vil have de grundlæggende kompetencer til at kunne varetage jobbet som Records Manager.

Uddannelsen er åben for alle interesserede.

Uddannelsen gennemføres ved minimum 12 fuldt betalende deltagere.

Underviser på uddannelsen Records Manager:
Tine Weirsøe startede Scandinavian Information Audit i 2004. Hun er Executive MBA fra CBS, ISO 9000 Lead Auditor og bibliotekar (sektion 2) og har mere end 30 års erfaring med records og information management fra offentlige og private virksomheder i de nordiske lande, USA, Schweiz, Holland og Italien samt fra ansættelser i Novo Nordisk, på Børsen og i Industrifagene (nu DI).

Hun var formand for det danske nationale udvalg bag ISO 15489-familien fra 2000 til 2009 og var fagansvarlig for records management på Master i Informationsforvaltning og Records Management (MIR), Aalborg Universitet og Københavns Universitet, 2012-2018.


Deltagerpriser:

Pris for at deltage i hele Records Manager miniuddannelsen, bestående af to moduler á hver 2 kursusdage samt en opfølgningsdag (samlet 5 hele kursusdage):

  • Pris for medlemmer af Forbundet for Kultur og Information: 5.495 kr
  • Pris for ledige medlemmer samt studentermedlemmer: 1.425 kr (begrænset antal pladser)
  • Pris for ikke-medlemmer: 10.995 kr.

Tilmelder man mere end 2 deltagere til uddannelsen, gives der 10% rabat på den samlede kursuspris.

Vær opmærksom på at du skal være logget ind på kulturoginformation.dk for at tilmelde dig til medlemspris!

Priserne inkluderer:

  • Fem hele kursusdage
  • Forplejning bestående af morgenbrød, frokostbuffet med drikkevarer, kage samt kaffe/te samt isvand.
  • Adgang til kursusmaterialer via vores Learning Management System.
  • Adgang til at gennemføre de tests, som giver dig eksamensbevis, hvis du består dem begge.

Når du deltager i miniuddannelsen, giver du tilladelse til at blive oprettet som bruger på learn.bf.dk for at kunne få adgang til kursusmaterialer. På learn.bf.dk bliver du oprettet med navn og emailadresse.

Bemærk:
ISO-standarderne, som som danner en faglig ramme på uddannelsen, udleveres ikke og forudsættes ikke læst inden kurset. Vi opfordrer deltagerne til at vente med at indkøbe standarder til efter kurset, hvor man præcist ved, hvilke standarder man har brug for i sit arbejde.

Sted:
Undervisningen foregår hos Forbundet for Kultur og Information i Akademikertårnet på Lindevangs Allé 2 på Frederiksberg (frokosten indtages i Akademikerhuset, Peter Bangs Vej 30, få minutters gåafstand fra kursusstedet).

Har du spørgsmål...
...til miniuddannelsen, så kontakt Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Forbundet for Kultur og Information, på nb@kulturoginformation.dk eller tlf. 38 38 06 32.

OBS!
Du skal være logget ind for at kunne tilmelde dig til medlemspris. Hvis du er offentligt ansat, skal du oplyse EAN-nummer ved tilmeldingen - ellers faktureres deltagergebyret til din privatadresse.

Din tilmelding er bindende, når tilmeldingsfristen er nået.

Arrangør:
Records Manager miniuddannelsen er udviklet af Forbundet Kultur og Information og Scandinavian Information Audit.

  Scandinavian Information Audit

 

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 2. marts 2021 - 23. marts 2021

09.30 - 16.30

Sted Akademikertårnet

Lindevangs Alle 2
2000 Frederiksberg
DNK

Tilmeldingsfrist

11. februar 2021

Medlemspris

5.495,00 kr.

Pris for andre

10.995,00 kr.