Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Årsdag for ledere 2020: Din ledelse skaber fremtidens bæredygtige organisation (Livestreaming)

Et nyt årti sætter nye krav til os som ledere. Vi skal kunne levere på samskabelse, bæredygtighed og cirkulære processer. Samtidig skal vi kunne slippe kontrollen og idéen om, at vi skal kunne alt som ledere. Vi skal fortsætte med at spille vores medarbejdere (og os selv) gode og få det bedste ud af hinanden. Årsdag for ledere 2020 gennemføres i år som en Livestreamet event.

Sjældent har vi skulle være så hurtige til at forandre, turde satse og finde på nye løsninger som i første halvår af 2020. Og når støvet nu har lagt sig lidt, så vil vi med Årsdag for ledere 2020 sætte det hele i perspektiv, så du får inspiration til at (med)skabe en bæredygtig organisation gennem din ledelsespraksis.

Vi starter i helikopteren og sætter sammen med Laura Storm din ledelsespraksis i relation til de verdensbegivenheder, som Coronaen-epidemien lærte os, at vi ikke kan lukke øjnene for. Det handler om bæredygtig værdiskabelse. Det handler om ledelse, der giver plads til restitution. Og handler om, hvordan vi i tilgangen til ledelse kan lære af naturens kredsløb og skabe bæredygtige arbejdspladser.

Årsdag for ledere skal inspirere med forståelse for de rammer og det krydspres, man som leder står i. Derfor fortsætter vi sammen med Thomas Johansen fra MacMann Berg og sætter fokus på den organisatoriske bæredygtighed: Hvordan du får spillet dine medarbejdere gode og skabt en agil og resilient organisation?

Vi slutter af med at hoppe helt ned i maskinrummet og have fokus på et af vores vigtigste arbejdsredskab som leder: Mødet. Vi holder et utal af møder, så hvordan sikrer vi, at møderne fungerer, så de understøtter vores mål og ambitioner. Hvornår skal vi aflyse dem – og hvordan kan vi bruge dem til at skabe en stærk bidragskultur uden, at de bliver alenlange?

Program:

09.30

Ankomst og let morgenforplejning

10.00

Velkomst
ved Nina Hallgren, formand for DM leder

10.15

Sådan bliver din ledelse gearet til det 21. århundrede
ved Laura Storm, stifter af den grønne tænketank Sustainia, forfatter og ekspert i Regenerativ ledelse, udråbt som Young Global Leader af World Economic Forum

Om noget har Corona-krisen lært os, at vi har brug for at se vores daglige ledelsespraksis i relation til de begivenheder, der finder sted i verden. Vi kan ikke gå rundt i vores egen lille osteklokke, men har brug for at indse, at vi er forbundne. Kun derved kan vi prøve at forudse kommende kriser og udviklinger og geare vores organisationer til de situationer, der kommer. I en verden, hvor økosystemer kollapser, pandemier, racisme og ulighed raser og klimaforandringer truer vores eksistens, har evnen til at lede efter regenererende principper aldrig været større. Hvad det vil sige, vil Laura Storm gennemgå ved at tage os tilbage i tiden og undersøge roden til de forbundne kriser, vi er midt i. Hun vil også præsentere os for sin DNA-model for regenerativ ledelse, der er funderet i felter som antropologi, biologi, psykologi, sociologi samt inspireret af koncepter som permakultur, cirkulær økonomi samt den nyeste organisations- og udviklingsteori. DNA-modellen for regenerativ ledelse bygger også på et hav af case-studier fra nogle af de organisationer verden over, der formår at lede på en måde, der sikrer trivsel i både indre og ydre økosystemer – samt bundlinjen. Lyt med og få inspiration til ledelse gearet til det 21. århundrede.

12.15

Frokost og pause

13.15

Sådan kommer du styrket ud af krisen og skaber større organisatorisk bæredygtighed
ved Thomas Johansen, direktør, partner, chefkonsulent hos MacMann Berg

Gå online, led på distancen og find lokale løsninger der virker. COVID-19 skabte en stejl læringskurve for os alle og spørgsmålet er, hvad vi har lært, når vi nu er i gang med den store genåbning. Hvordan kan vi bruge vores nye indsigter og vores gamle vaner til at skabe større organisatorisk bæredygtighed og en stærk bidragskultur gennem en ny praksis i dagligdagen? Vi står med en gylden mulighed for at skabe en ny og bedre normal. Som leder har du et særligt ansvar for, at I kommer styrket ud af corona-krisen. Få konkrete ideer og inspiration til de kraftfulde spørgsmål, der kan skabe en mere agil og resilient organisation med større modstandskraft. Det handler om og starter med dig og jer som ledelse. I hvor høj grad du får gjort dine kollegaer og medarbejdere til de mest kompetente bidragsydere i en videre udvikling og styrkelse af organisationen.

15.00

Hvordan mødet bliver dit skarpeste instrument i værktøjskassen
ved Marianne Heide, Forbundssekretær, HK

Møder er ofte det, vi bruger mest arbejdstid på. Vores kalender er fuld af dem! Men hvordan sørger vi for, at møderne bliver gode og strategiske, så vi ikke sidder tilbage med følelsen af at have spildt tiden? Marianne Heide deler refleksioner over sit eget lederskab i en mødeledelses-kontekst, når hun blandt andet kommer ind på, hvordan mødeledelse kan skabe følgeskab, og hvordan du strategisk kan tegne dit lederskab igennem måden, du leder møder på. Sæt din egen mødeledelse i perspektiv og bliv inspireret til at prøve noget nyt af allerede på mandag.

16.00

Afslutning

Kort tid før arrangementet sender vi dig information om, hvor og hvordan du deltager i den livestreamede event. Det er vigtigt, at du deltager live den 25. september 2020 (konferencen optages ikke og kan således ikke ses senere).

Målgruppe: Arrangementet er forbeholdt ledere, altså medlemmer som har ledelsesansvar.

Deltagergebyr: Det er gratis at deltage (arrangementet er kun åbent for medlemmer, som er ledere).

Arrangører: Årsdag for ledere afholdes af DM i samarbejde med Forbundet Kultur og Information, Dansk Psykolog Forening, Dansk Journalistforbund, FAOD, Den Danske Dyrlægeforening, JA og DSL.

Arrangørgruppen bag Årsdag for ledere 2020


Da arrangementet afholdes i samarbejde mellem en række organisationer, er det nødvendigt, at vi oplyser dit navn og arbejdssted til den arrangerende organisation. Dermed udveksler vi også oplysning om dit fagforeningsmedlemskab. Ved din tilmelding giver du tilladelse til, at vi kan udveksle disse oplysninger. Oplysningerne udveksles udelukkende med den arrangerende organisation og slettes af denne, efter arrangementet er afholdt. Du kan til enhver tid trække dit tilsagn tilbage i form af at framelde dig arrangementet.


Praktiske oplysninger

Tidspunkt 25. september 2020

10.00 - 16.00

Sted Online

Tilmeldingsfrist

22. september 2020

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer