Coronavirus

Find svar på dine spørgsmål om Coronavirus

Gå til sidens indhold

Webinar: Sådan udvikler du digitale læringsmaterialer med PowerPoint

PowerPoint har mange multimediefunktioner, så du kan fremstille læringsvideoer, interaktive læringselementer og quizzer, så deltagerne kan arbejde aktivt med stoffet under og efter din undervisning. Et vigtigt skridt mod at omforme den traditionelle undervisning til e-læring.

Mange medlemmer af Forbundet Kultur og Information arbejder med at undervise f.eks. borgere, studerende eller kolleger, alt afhængig af opgaver og hvor man er ansat. Ved at bruge en række af de muligheder, som findes i PowerPoint, kan du producere digital læring, hvor du samtidig øger læringseffekten og motivationen hos dine deltagere.

På webinaret ser du eksempler på, hvordan PowerPoint kan anvendes til at fremstille digitale læringsmaterialer. Du lærer blandt andet om principper for strukturering af materiale, så læringen gøres interaktiv for brugeren.

Du får bl.a. svar på følgende:

  • Hvordan designer og opbygger jeg interaktive læringsmaterialer med PowerPoint?
  • Hvordan indtaler jeg speak hen over en præsentation og gemmer den som en komprimeret video?
  • Hvilke typer af quizzer med feedback kan man let opbygge og vedligeholde i PowerPoint?
  • Hvordan optager og redigerer jeg skærmbillede-sekvenser med PowerPoint?
  • I hvilke sammenhænge kan animationer i PowerPoint være med til at øge forståelsen hos deltagerne?

Webinaret henvender sig til dig, der underviser, både dig med eller uden erfaring med at udvikle digitale læringsmaterialer, og til dig, som gerne i gang med at undervise.

Oplægsholder er Charlotte Cederstrøm, e-learningsudvikler, lærer og Master i Computermedieret Kommunikation. Charlotte er direktør i firmaet IT Univers. Hun har undervist og arbejdet med didaktik og udvikling af læringsforløb i mere end 20 år. Hun har igennem årene undervist tusindvis af medarbejdere primært i den offentlige sektor og har i de seneste år også udviklet og afholdt kurser som blended learning og online læringsforløb.

Vært ved webinaret er Niels Bergmann, udviklingskonsulent og arrangementsansvarlig i Forbundet Kultur og Information.

Målgruppe: Webinaret er åbent for alle medlemmer af Forbundet Kultur og Information. Det er gratis at deltage.

Arrangør: Webinaret er arrangeret af Forbundet Kultur og Information.


Sådan deltager du i webinaret:
Du kan deltage via din computer eller via en tablet eller smartphone med Adobe Connect app installeret.

Deltager du via PC eller Mac, skal du bare have webadgang via en browser.

Deltager du via tablet eller smartphone, skal du før webinaret have downloadet Adobe Connect Mobile via App Store eller Google Play.

Kort før webinaret starter, sender vi dig på den mailadresse, som du har angivet ved din tilmelding, et link til møderummet.

Du kan gå ind i møderummet ca. 30 minutter før, webinaret starter. Vi anbefaler, du er inde senest 10 minutter før, så du kan nå at sikre dig, at du har god lyd.

Det er vigtigt, at du deltager live i webinaret, så du har mulighed for at påvirke, hvad der sker undervejs! Du kan deltage aktivt i webinaret ved at være med på chatten undervejs. Her kan du skrive kommentarer, spørgsmål og videndele med de andre webinardeltagere.

Webinaret, inkl. chatten, bliver optaget, så du og andre medlemmer kan se og høre det efterfølgende.


Hvad er et webinar?
Et webinar hos Forbundet Kultur og Information er et live oplæg, hvor du møder en underviser/oplægsholder og andre webinar-deltagere på nettet via din computer, tablet eller smartphone. Du hører underviseren og ser slides og evt. video. Undervejs kan du chatte med de andre deltagere og stille spørgsmål til underviseren og dermed deltage aktivt og påvirke, hvad I kommer ind på. Du behøver blot en computer, tablet eller smartphone, et par højtalere eller måske endnu bedre et par høretelefoner og endelig en nogenlunde god internetadgang, så kan du være med.

Praktiske oplysninger

Tidspunkt 24. september 2020

09.00 - 10.00

Sted Online

Tilmeldingsfrist

21. september 2020

Medlemspris

Gratis

Pris for andre

Kun for medlemmer