Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Filibussen

FILIBUSSEN er Forbundet Kultur og Informations faggruppe for filialer, mindre biblioteker og bogbusser. FILIBUSSEN har fokus på kommunikation og erfaringsudveksling mellem vore medlemmer, sparring med forbundet samt decentralisering af bibliotekstilbuddet.

KOMMENDE ARRANGEMENTER

Bogbustræf 2021 i Flensborg
Den 11. september 2021
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Sæt kryds i kalenderen!
Vi ses på havnefronten i Flensborg!

Dansk bogbustræf
Hvert andet år arrangerer FILIBUSSEN et bogbustræf, hvor alle de cirka 40 bogbusser med personale er inviteret med. Her mødes bogbuspersonale og entusiaster fra hele landet for at vidensdele, udveksle erfaringer og diskure udviklingen inden for bogbusdrift eller udviklingen inden for mobile biblioteker. Mange moderne bogbusser bliver produceret på en fabrik i Finland. Det sidste bogbustræf (afholdt juni 2018) var i Aalborg med Aalborg Bibliotekerne og Brønderslev Bibliotek som vært. Næste bogbustræf afholdes i 2021.

Nordisk bogbustræf
Ud over det danske bogbustræf arrangeres et nordisk bogbustræf hvert 4. år, hvor værtsskabet går på skift mellem landene. FILIBUSSEN er i det nordiske bogbussamarbejde og er dermed deltager dermed også i det nordiske bogbustræf. I 2010 var det Ribe Bibliotekerne og dermed Danmark der var vært for det nordiske bogbustræf, hvor bogbusser fra både Norge, Sverige, Finland og Danmark, samt Tyskland, England og Spanien deltager.

Øvrige arrangementer
Af øvrige arrangementer kan det nævnes, at FILIBUSSEN forsøger at lave arrangementer for både filial- og bogbusbibliotekarer ud over de fastlagte bogbustræf.

FILIBUSSENs hjemmeside

Tryk på logoet for at komme til FILIBUSSENs hjemmeside, hvor faggruppen løbende poster stort og småt. 

 

Tryk på billedet for at dyrke lidt bogbusnostalgi på FILIBUSSENs Arkiv-blog.