Gå til sidens indhold

E-kursus: Informationssøgning og informationssystemer

Få en grundlæggende introduktion til informationssøgningsprocessen, så du kan hjælpe borgeren med at afdække informationsbehovet og levere en informationssøgning med et professionelt og brugbart resultat. Køb adgang til KI's nye e-læringskursus om informationssøgning, informationssystemer og afdækning af informationsbehov.

Mere end nogensinde før er det en central opgave for bibliotekerne at sætte borgerne i stand til at navigere i informationsstrømmen. Så de kan finde relevant information og samtidig kritisk vurdere og anvende den.

E-kurset giver dig en grundlæggende introduktion til informationssøgningsprocessen. Du bliver introduceret til informationssøgning - strategier og værktøjer – og får en forståelse af de forskellige typer informationssystemer, man søger i. Du får et teoretisk og praksisrelateret grundlag for at kunne arbejde professionelt med informationssøgning i biblioteker og andre relaterede områder.

Søgning tager oftest grundlæggende udgangspunkt i tre forskellige typer af behov. Enten leder man efter faktuelle informationer, et kendt dokument eller efter materialer om et emne. I denne introduktion til informationssøgning fokuserer vi primært på det sidste, altså emnesøgningen.

Kurset er opdelt i tre dele:

  • Del 1: Informationsøgning på biblioteket (varighed: ca. 15 minutter)
  • Del 2: Informationssystemer, søgestrategi og søgetaktik (varighed: ca. 25 minutter)
  • Del 3: Overblik over informationssøgningsprocessen (varighed: ca. 5 minutter)

Kurset er målrettet dig, som er biblioteksansat og har borgerbetjening, uanset hvilken faglig baggrund eller uddannelse du har.

På kurset møder du Bo Gerner Nielsen, som er Teamkoordinator ved Hjørring Bibliotek. Bo er cand.scient.bibl. og tidligere lektor på Danmarks Biblioteksskole og Københavns Universitet, hvor han bl.a. har undervist i informationskompetence, informationssøgning og informationsformidling i knap 25 år.

Kursusbevis: Når du har gennemført e-kurset, kan du downloade dit kursusbevis på din konto inde på læringsplatformen.

Kursuspris:

  • Normalpris: 499 kr.
  • Rabatpris for medlemmer af Forbundet Kultur og Information: 299 kr.
    Find din rabatkode her (login for medlemmer)
  • Rabatpris for studentermedlemmer og ledige medlemmer af Forbundet Kultur og Information: 99 kr.
    Find din rabatkode her (login for medlemmer)

Du får adgang til kurset i 90 dage fra købsdatoen. Du har også mulighed for at få en gratis smagsprøve på e-kurset, hvor du får adgang til velkomst og introduktion, inden du køber kurset.

Du køber e-kurset her: kulturoginformation.thinkific.com/courses/informationsoegning, hvor du kan betale med bl.a. dit VISA- eller Mastercard-betalingskort. Herefter får du adgang til kurset med det samme.

Licensen, du køber til e-kurset, gælder for én person og må ikke videregives til andre.

Har I behov for at købe 3 eller flere licenser til e-kurset, får I 25 % rabat på den samlede pris. Kontakt udviklingskonsulent Niels Bergmann, e-mail: nb@kulturoginformation.dk for at høre nærmere.

Kurset er udviklet af IT Univers i samarbejde med Forbundet Kultur og Information.