Tilmeld dig

Forbundet Kultur og Informations generalforsamling 2021

Gå til sidens indhold

Forbundets studentermedlemmer får øget indflydelse

På generalforsamling d. 10.-11. november 2018 i Aarhus blev det vedtaget, at studerende får en fuldgyldig plads i hovedbestyrelsen. Samtidig får studentermedlemmer stemmeret på generalforsamlingen og ved urafstemninger.

Hovedbestyrelsen fremsatte på generalforsamlingen et forslag til dels at ændre studerendes vilkår i hovedbestyrelsen, og dels at ændre deres stemmeret i organisationen. Forslaget blev vedtaget med et stort flertal og højlydte klapsalver. Hovedbestyrelsen ønskede sig, at studerende fremadrettet sikres en fuldgyldig plads i bestyrelsen, og at studentermedlemmer får stemmeret på generalforsamlingen og ved urafstemninger. 

Baggrunden for beslutningen er, at hovedbestyrelsen ønsker at sikre, at de studerendes stemme i forbundet er reel og markant.

Vigtig signalværdi

Forbundets formand, Tine Segel, der selv har været studenterobservatør, fortalte, at hun har lyttet til de studerendes ønsker:

»Som studenterobservatør havde jeg taleret, og overvejende havde jeg det sådan, at jeg kom langt med min taleret, selvom jeg ikke havde stemmeret. Men de seneste måneder har jeg talt med mange studerende, og jeg er blevet overbevist om, at det har en reel signalværdi og betydning for dem, så jeg mener virkelig, at vi skal stemme ja til det her.«

Medlem af hovedbestyrelsen Loke Daugbjerg Andersen fra Frederikshavn Bibliotek knyttede også en kommentar:

»Det drejer sig om forbundets fremtid. De studerende er fremtiden og der, hvor vi skal hen som forbund. Det vil være en fejl ikke at inkludere de studerende. Jeg synes ændringsforslaget er en glimrende idé.«