Gå til sidens indhold

Snart færdiguddannet

Lige nu fylder eksamener og opgaveskrivning meget. Men hvis du snart er færdig med din uddannelse, er du måske også begyndt at tænke på livet bagefter. Hvordan søger man job? Hvordan beskriver du dine kompetencer? Hvad skal du have i løn? Der er meget at sætte sig ind i. Og så er der nogle regler, der skal følges, hvis du skal have dagpenge.

Vi har samlet en masse gode råd om jobsøgning på vores job- og karrieresider. Her kan du bl.a. læse, hvordan du sætter ord på dine kompetencer, skriver ansøgninger og CV og forbereder dig til jobsamtalen. Du skal finde din egen måde at gøre det på. Vi kan hjælpe dig i processen.

Når du lander dit første job, så husk at brug vores juridiske rådgivning ifm. din ansættelse. Du kan også booke en karrieresamtale, hvis du har brug for mere individuel vejledning til din jobsøgning. 

 • Opdater dine medlemsoplysninger

  Er du studentermedlem, skal du huske at ændre dine medlemsoplysninger, når du afslutter din uddannelse. Husk at vi har et særligt nedsat kontingent de første 6 måneder, hvis du er ledig på dimittendsats.

  Opdater dine oplysninger

 • Særligt nedsat kontingent de første 6 måneder som dimittend

  Forbundet Kultur og Information har et nedsat kontingent for dimittender, og du har stadig adgang til vores medlemstilbud og kurser. For samme pris som kontingentet for en studerende (31 kr./mdr.) kan du fortsat få rådgivning om løn og ansættelse, få tjekket din ansættelseskontrakt, få feedback på CV og ansøgninger samt sparring om din karriere og deltage i arrangementer, kurser og faggrupper.

  Du kan nyde godt af dette tilbud, så længe du indmelder dig i forbundet senest tre måneder efter dimission.

  Se Forbundet Kultur og Informations kontingentsatser

 • Husk a-kassens 14-dages frist!

  Hvis du vil have dagpenge, skal du melde dig ind i en a-kasse. Her gælder 14-dages fristen, hvilket betyder, at du skal melde dig ind senest 14 dage efter dit studies ophør eller skifte status fra studerende til jobsøgende, hvis du allerede er medlem - og der er ingen kære mor, hvis du glemmer det. Derefter skal du melde dig ledig på jobnet.dk på din første dag som ledig og udfylde og indsende  ledighedserklæringen til din a-kasse.

  Læs mere hos Akademikernes A-kasse