Gå til sidens indhold

KI’s hovedorganisation: ”Regeringen har fat i et helt forkert værktøj med forringelser af nyuddannedes dagpenge”

Ændringen er en forringelse af dagpengesystemet for nyuddannede, som virkelig vil kunne mærkes for de nyuddannede, siger Lisbeth Lintz, formand for KI’s hovedorganisation Akademikerne, til DR.

Det hjælper ikke de unge i job at skulle stresse over en presset økonomi, siger KI's formand. Foto: Kelly Sikkema, Unsplash

KI’s hovedorganisation Akademikerne, som varetager næsten en halv million akademikeres interesser, herunder KI’s studentermedlemmer, frygter, at de nye dagpengeregler vil gøre det endnu sværere for de nyuddannede at få deres økonomi til at løbe rundt.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen sammenligner dagpengesatsen med SU’en, der er lavere, men den kobling holder ikke, mener Lisbeth Lintz. For det bliver dyrere at leve, når man ikke længere er studerende og får studierabat, gratis medlemskaber, studiebolig, mv.

- Konsekvensen bliver, at de nyuddannede rammes på pengepungen, og at hele fødekæden til det solidariske dagpengesystem sættes over styr, siger hun.

KI bakker op:

- Det kan ikke være rigtigt at vores dygtige dimittender skal betale for et 3-måneders dagpengeløft for resten af gruppen. Vores oplevelse er, at de unge gør meget for at gøre sig attraktive for arbejdsmarkedet. Det hjælper dem ikke i job at skulle stresse yderligere over en presset økonomi, siger KI’s formand Tine Segel.

Læs hele artiklen fra DR